Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

«Από το ράφι στο καρότσι - Οδηγός διατροφής στο supermarket»

01 Μαρτίου 2012
9651 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
apo to rafi sto karotsi vivlio

Ψώνια Supermarket;

Mε ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να γίνει το… δεξί σας χέρι στα ψώνια του σούπερ μάρκετ, υποδέχεται την άνοιξη το medNutrition. Το βιβλίο "Από το ράφι στο καρότσι - Οδηγός διατροφής στο supermarket", των διαιτολόγων Νίκου Ζέρβα και Νικολέττας Ντορζή το δεύτερο της σειράς medNutrition wellness, έρχεται να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε ανά κατηγορία τροφίμου, όχι μόνο για να τρώτε σωστά, αλλά και για να αγοράζετε ποιοτικά προϊόντα, που αξίζουν την τιμή τους, κάνοντας έτσι και οικονομία.

  • Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγετε τα προϊόντα που θα καταλήξουν στο καρότσι και, στη συνέχεια, στο πιάτο σας;
  • Τι χρώμα, τι υφή και τι σχήμα πρέπει να έχουν τα τρόφιμα, για να είναι θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση;
  • Πώς πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας, για να διατηρούν τη θρεπτική τους αξία μέχρι να τα καταναλώσετε;

Μαθαίνω να αγοράζω θρεπτικά

Εκτός από απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, το βιβλίο σας μαθαίνει να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων, να αναγνωρίζετε τα αλλοιωμένα προϊόντα και να μπορείτε να συγκρίνετε τα τρόφιμα της ίδιας κατηγορίας, επιλέγοντας αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις διατροφικές σας ανάγκες, αλλά και στην τσέπη σας. Στην πραγματικότητα, έρχεται να λειτουργήσει ως «πυξίδα» μέσα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ και στην πλειάδα των τροφίμων που θα βρείτε εκεί.

Αν είστε διαιτολόγος σας χρειάζεται για τους πελάτες σας: Λίστα αγορών

Με δεδομένη την οικονομική κρίση, ο καταναλωτής έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη να μάθει να επιλέγει τα τρόφιμα και τα προϊόντα που έχει πραγματικά ανάγκη και να μην παρασύρεται σε άσκοπες αγορές και στον υπερκαταναλωτισμό, αποθηκεύοντας στα ντουλάπια του μεγάλες ποσότητες προϊόντων, με κίνδυνο να λήξουν και να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Αν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό μας εργαλείο λίστας αγορών, μπορείτε να επισκεφθείτε την εφαρμογή Shopping List.

Επιπλέον, όσο το budget για το σούπερ μάρκετ περιορίζεται, τα περιθώρια για … πειραματισμούς, με προϊόντα που θέλουμε να δοκιμάσουμε «γιατί είναι καινούρια» ή προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε, αλλά θέλουμε να τα αγοράσουμε επειδή «μόλις κυκλοφόρησαν», στενεύουν δραματικά. Κλείστε τα αυτιά σας στις «Σειρήνες» του υπερκαταναλωτισμού και προσπαθήστε να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, μόνο όταν έχετε καταρτίσει τη σχετική λίστα αγορών- το βιβλίο σας εκπαιδεύει επίσης στο πώς να την φτιάξετε. Αν, μάλιστα, η κατάρτιση αυτής της λίστας αγορών βασιστεί στα χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής, τότε –εκτός από οικονομία– θα κάνετε και ένα βήμα προς μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στο e-shop του medNutrition: Από το ράφι στο καρότσι - Οδηγός διατροφής στο supermarket