Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

«Διατροφή στο Διαβήτη- Μια “γλυκιά”... συνήθεια»

25 Οκτωβρίου 2014
9810 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
«Διατροφή στο Διαβήτη- Μια “γλυκιά”... συνήθεια»

Απέναντι στη «diabesity» (diabetes+obesity), τη σύγχρονη επιδημία του διαβήτη και της παχυσαρκίας, που βαδίζουν χέρι χέρι και εξαπλώνονται διαρκώς, και με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), οι εκδόσεις medNutrition wellness και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο «Διατροφή στο Διαβήτη- Μια “γλυκιά”... συνήθεια», του Χάρη Δημοσθενόπουλου, κλινικού διαιτολόγου και βιολόγου, MMedSci.SRD.

  • Μπορεί το άτομο με διαβήτη να απολαμβάνει την τροφή του χωρίς να φοβάται και χωρίς να στερείται;
  • Η σωστή διατροφή βοηθά μόνο στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου;
  • Πώς συμβάλλουν οι σωστές διατροφικές επιλογές στην πρόληψη των επιπλοκών της νόσου;

Σε αυτό και πολλά ακόμη ερωτήματα θα απαντήσουν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στον Ιανό ο συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή στο Διαβήτη- Μια ‘γλυκιά’... συνήθεια», κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MMedSci.SRD – Βιολόγος & προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και ο κ. Σταύρος Λιάτης, PhD, Παθολόγος με Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Επιμελητής Α' ΕΣΥ, Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», ενώ η κ. Σπυριδούλα Λάγιου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε πώς είναι να ζεις με τον διαβήτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Δέσποινα Μπαρδάκου, Δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Διατροφή στο Διαβήτη- Μια “γλυκιά”... συνήθεια», έρχεται να διαλύσει τους σημαντικότερους μύθους για τη διατροφή στο διαβήτη και να εκπαιδεύσει το άτομο με διαβήτη, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο πάσχων από διαβήτη θα μάθει τον ρόλο των υδατάνθρακων, των λιπών και των πρωτεϊνών, του αλατιού και του αλκοόλ στον έλεγχο της πάθησής του, ενώ θα μάθει τι πρέπει να προσέχει όταν αγοράζει τρόφιμα από του σούπερ μάρκετ και όταν παραγγέλνει έτοιμο φαγητό ή όταν τρώει έξω.

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και στη ρύθμιση του διαβήτη; Ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα που απαντιέται στις σελίδες του βιβλίου, ενώ θα βρείτε ξεχωριστά κεφάλαια για τον διαβήτη της κύησης και τον διαβήτη της παιδικής ηλικίας.

Διαθέσιμο στο e-shop του medNutrition: Διατροφή στο Διαβήτη- Μια “γλυκιά”... συνήθεια