Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Ιωάννα Κατσαρόλη: Ιnfographic «Διατροφή, ξαναβρείτε το μέτρο»

16 Μαΐου 2016
13683 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
infographic fate eksipna

Στο infographic που μας «συμβουλεύει» να ξαναβρούμε το μέτρο, επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα αναδιπλούμενο και μοντέρνο έντυπο πολλές πληροφορίες που αφορούν στη διαχείριση του βάρους μας. Ακριβώς επειδή η πληροφορία που περιλαμβάνει είναι πυκνή, τα ωραία σχεδιαστικά βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει σύνθετες έννοιες, όπως η συσχέτιση του αυξημένου βάρους τόσο με το μέγεθος της μερίδας όσο με την ενεργειακή πυκνότητα αυτής.

Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήσαμε παραδείγματα, που λίγο ή πολύ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει στο γραφείο, όπως αυτό των ροφημάτων ή της κοτοσαλάτας, που λίγοι μπορεί να φανταστούν τις θερμίδες που κρύβουν. 


Διαθέσιμα από το eshop του medNutrition για την εκπαίδευση των μερίδων:

  • Βιβλίο "Μερίδες: το μέγεθος ...μετράει!" [για επαγγελματίες υγείας]
  • Infographic "Διατροφή - Ξαναβρείτε το μέτρο σας"
  • Poster "Πόσο είναι μια μερίδα
  • APP "Μερίδες: το μέγεθος ...μετράει!"

  • Στο ανάπτυγμα του infographic, θα βρει κανείς χρήσιμες πληροφορίες όπως τι μέγεθος πρέπει να έχει το πιάτο, ρηχό και βαθύ, πόσο είναι ένα ποτήρι και τι εννοούμε τελικά όταν λέμε κουταλιά της σούπας και κουτάλι του γλυκού.

    Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και χρήσιμες συμβουλές, που η κάθε μία αποτελεί, κατ' εμέ, αντικείμενο πολλής δουλειάς με κάθε πελάτη. Λόγου χάρη, τι σημαίνει κορεσμός, πώς μπορώ να τον πετύχω, πώς μπορώ να γλιτώσω τις κρυφές- άσκοπες θερμίδες, κ.ά.

    Ιωάννα Κατσαρόλη
    Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».