Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών: από τη θεωρία στη πράξη

της Κυριακής Απέργη
28 Ιανουαρίου 2016
12714 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
xeria demena me mezoura

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity είναι ο απαραίτητος κρίκος που έλλειπε ανάμεσα στις σπουδές πάνω στην Επιστήμη της Διαιτολόγιας- Διατροφής και στην εξάσκηση του επαγγέλματος στην πράξη. Δυστυχώς, από τις σπουδές, είτε σε προπτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, παίρνουμε μόνο γνώσεις, πληροφορίες και συστάσεις. Το ίδιο όμως και οι «ασθενείς» μας. Πλέον η πληροφορία είναι ανεξέλικτη και διαθέσιμη σε όλους. Και έτσι το πρόβλημα διογκώνεται. Πως θα πείσεις κάποιον ότι πρέπει να ακολουθήσει την συγκεκριμένη οδηγία; Αλλά και αντιστρόφως, πως θα πείσεις κάποιον, μέσα σε έναν κόσμο παραπληροφόρησης, ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρός με τον εαυτό του; Πως θα βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα στην θεωρία και στον άνθρωπο; Δείτε το παρακάτω video.


Διαβάστε επίσηςΠώς να βοηθήσετε τον πελάτη σας με διατροφικές διαταραχές [Δωρεάν EBOOK]


Ψάχνοντας κάτω από τις καθημερινές δυσκολίες και τις δικαιολογίες, που διαιωνίζουν το «πρόβλημα», είτε αυτό είναι νευρική ανορεξία, βουλιμία ή παχυσαρκία και σκάβοντας στην αντίσταση, αθωώνεις, όχι μόνο τον «ασθενή», που δεν ακολούθησε σωστά τις οδηγίες σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό, σαν επαγγελματία και σαν άνθρωπο. Οι ρίζες της αντίστασης είναι βαθιές, όχι όμως άλυτες. Δεν φταίει ο ασθενής, αλλά η ασθένεια.

Με την εκπαίδευση μπορείς να έχεις «εργαλεία» στα χέρια σου, «αληθινά όπλα» κατά της διαταραχής. Πλέον δεν είσαι «απλά» διαιτολόγος, αλλά «θεραπευτής». Πλέον δεν βελτιώνεις την διατροφή των «πελατών» σου, αλλά όλη τους την ζωή, την ποιότητα της, την σχέση τους με το φαγητό, αλλά και τους άλλους ανθρώπους.

Γιατί το φαγητό δεν είναι απλά μια βιοτική ανάγκη. Είναι επιστήμη και ψυχή. Είναι τροφή και για το μυαλό και για το σώμα. Είναι εκπαίδευση και επιθυμία. Κάθε ένας επιστήμονας υγείας οφείλει να εκπαιδευτεί, ώστε να μάθει να είναι ο «φροντιστής και θεραπευτής» του εαυτού του και στην συνέχεια να μαθαίνει στον «ασθενή» να «φροντίζει και να θεραπεύει» τον ίδιο του τον εαυτό.

Κυριακή Απέργη
Κυριακή Απέργη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity