Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Ξεκινήστε δυνατά τις διαιτολογικές σας συνεδρίες! (Starter Kit)

09 Μαΐου 2017
20013 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
mednutrtion starter kit gia diaitologous

Είστε διαιτολόγος και κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην κλινική πράξη; Αναρωτιέστε τι πραγματικά χρειάζεστε για να ξεκινήσετε; Βρείτε τα βασικά εργαλεία για ένα πιο εύκολο και δυναμικό ξεκίνημα. Το medNutrition Starter Kit θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας, να οργανώσετε καλύτερα τις συνεδρίες σας και να βελτιώσετε την παροχή υπηρεσιών σας.

To medNutrition Starter Kit απευθύνεται σε:

  • Διαιτολόγους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (με διαιτολογικό γραφείο ή υπήρεσίες κατ΄οίκον)
  • Διαιτολόγους με επαγγελματική εμπειρία που θέλουν να αξιοποιήσουν το υλικό αυτό στους πελάτες τους

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του νέου διαιτολόγου, σας παρέχουμε τη δυνατότητα αγοράζοντας, για μία φορά, και τα πέντε (5) προϊόντα να αγοράσετε το medNutrition Starter kit με έκπτωση 50%, καθορίζοντας εσείς την ποσότητα καθενός από τα εργαλεία, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Aς δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνεται στο medNutrition Starter Kit:

1. Ξεκινήστε με το Infographic: «Διατροφή - Ξαναβρείτε το μέτρο»

Εκπαιδεύστε τον πελάτη σας να χρησιμοποιεί τα σκεύη της κουζίνας (πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα) στις σωστές τους διαστάσεις και με τον σωστό τρόπο, ώστε να μη χάνει το μέτρο. Το συγκεκριμένο infographic, χάρη στο σχεδιαστικό κομμάτι μεταφέρει εύκολα και κατανοητά μεγάλο όγκο πληροφορίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άτομα που ακολουθούν κάποιο πλάνο απώλειας βάρους όσο και από διαβητικούς ασθενείς με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της πάθησής τους.

2. Ημερολόγιο Καταγραφής 2018: «Το Μαύρο Κοτόπουλο στη Διατροφή σου»

Το «Ημερολόγιο Καταγραφής», αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά σας στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Eίναι το έντυπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στους πελάτες για να σας γράφουν κάθε μέρα τι έφαγαν και σε ποια ποσότητα, αλλά και να καταγράφουν πόσο τους ικανοποίησε η κατανάλωση του τροφίμου και πόσο τους χόρτασε! Και τα οφέλη του δε σταματούν εδώ... στην τελευταία στήλη θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν στόχους τους, όπως την κατανάλωση φρούτων & λαχανικών και το χρόνο άσκησής τους. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό μέρος αυτής της εβδομαδιαίας καταγραφής αφορά το κοτόπουλο, και πιο συγκεκριμένα τη θρεπτική αξία του μαύρου κοτόπουλου.

Στο infographic θα βρείτε πληροφορίες ώστε να εκπαιδεύσετε τον πελάτη σας για τις διαφορές των λιπαρών στο κοτόπουλο και σε άλλα κρέατα (π.χ. χοιρινό, μοσχάρι), να του προτείνετε εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης του κοτόπουλου αλλά και tips για καλύτερη γεύση κατά το μαγείρεμα!

3. Αξιοποιήστε την εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει!»

Μη ξεχνάτε τη δύναμη της εικόνας. Η εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει!» έχει σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες σας να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουν, δείχνοντάς τους ποιο είναι το σωστό μέγεθος της μερίδας. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή κι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει οπτική απεικόνιση των μερίδων για όλα τα τρόφιμα.

Οι απεικονίσεις γίνονται σε κανονικό πιάτο φαγητού, ενώ για να διασφαλιστεί ότι δίνεται η σωστή αίσθηση του μεγέθους, κάθε μερίδα αντιστοιχίζεται οπτικά με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, όπως το i-phone, το σαπούνι, η λάμπα πυρακτώσεως, το σπιρτόκουτο, κλπ. Έτσι, ο πελάτης σας μπορεί να καθορίσει το σωστό μέγεθος της μερίδας χωρίς ζύγισμα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι πρόκειται για εφαρμογή επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτή ανά πάσα ώρα και στιγμή καθώς είναι διαθέσιμη τόσο για ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και για tablet.

4. Φόρμα Πορείας Πελάτη

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τον πελάτη όσο και για τον διαιτολόγο

Στην πρώτη σελίδα αναφέρονται τα στοιχεία του πελάτη, πχ το Όνομα του, η ηλικία του, το ύψος του, ενώ υπάρχει σχετικός χώρος για τυχόν παρατηρήσεις. Το κρατάει ο Πελάτης και είναι υπεύθυνος για την φύλαξη του αλλά και για να το φέρνει μαζί του σε κάθε συνεδρία! Εκεί θα συναντήσει και τις προϋποθέσεις για μία «επιτυχημένη» λιπομέτρηση. Στη δεύτερη σελίδα υπάρχουν δύο (2) πίνακες, ο πρώτος δείχνει σχηματικά την πορεία του βάρους σε 12 συνεδρίες και ο δεύτερος αντίστοιχα την πορεία του λίπους ανά 12 συνεδρίες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα η παρακολούθηση αλλά και η αξιολόγηση της συνολικής πορείας του πελάτη για προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Κι επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, όταν ο πελάτης σας θα βλέπει την φθίνουσα πορεία σε σχεδιάγραμμα θα κατανοεί ακόμη περισσότερο ότι είναι σε σωστό δρόμο!

5. Μην ξεχάσετε το Sous plat: «Καλύτερος Έλεγχος του Διαβήτη σε 5 βήματα» 

Με αυτό το χρήσιμο σουπλά που δημιούργησε το medNutrition, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος γίνεται πιο εύκολος από ποτέ, αφού θα διδάξει στους πελάτες σας, αλλά και στο κοινό που θα κάνετε μια ομιλία, να γεμίζει το πιάτο του με τις σωστές τροφές. Η σωστή διατροφή, μαζί με το υγιές σωματικό βάρος, την άσκηση και την αυτοπαρακολούθηση αποτελούν το αδιαμφισβήτητο εισιτήριο για μια υγιή ζωή. Μένει να το ακουμπήσουν απλώς στο τραπέζι τους και αφήστε το να τους οδηγήσει στον δρόμο της υγείας!

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.