Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Ξεκινήστε δυνατά τις διαιτολογικές σας συνεδρίες! (Starter Kit)

09 Μαΐου 2017
5886 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
mednutrtion starter kit gia diaitologous

Είστε διαιτολόγος και κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην κλινική πράξη; Αναρωτιέστε τι πραγματικά χρειάζεστε για να ξεκινήσετε; Βρείτε τα βασικά εργαλεία για ένα πιο εύκολο και δυναμικό ξεκίνημα. Το medNutrition Starter Kit θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας, να οργανώσετε καλύτερα τις συνεδρίες σας και να βελτιώσετε την παροχή υπηρεσιών σας.

To medNutrition Starter Kit απευθύνεται σε:

  • Διαιτολόγους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (με διαιτολογικό γραφείο ή υπήρεσίες κατ΄οίκον)
  • Διαιτολόγους με επαγγελματική εμπειρία που θέλουν να αξιοποιήσουν το υλικό αυτό στους πελάτες τους

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του νέου διαιτολόγου, σας παρέχουμε τη δυνατότητα αγοράζοντας, για μία φορά, και τα πέντε (5) προϊόντα να αγοράσετε το medNutrition Starter kit με έκπτωση 50%, καθορίζοντας εσείς την ποσότητα καθενός από τα εργαλεία, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Aς δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνεται στο medNutrition Starter Kit:

1. Ξεκινήστε με το Infographic: «Διατροφή - Ξαναβρείτε το μέτρο»

Εκπαιδεύστε τον πελάτη σας να χρησιμοποιεί τα σκεύη της κουζίνας (πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα) στις σωστές τους διαστάσεις και με τον σωστό τρόπο, ώστε να μη χάνει το μέτρο. Το συγκεκριμένο infographic, χάρη στο σχεδιαστικό κομμάτι μεταφέρει εύκολα και κατανοητά μεγάλο όγκο πληροφορίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άτομα που ακολουθούν κάποιο πλάνο απώλειας βάρους όσο και από διαβητικούς ασθενείς με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της πάθησής τους.

2. Δώστε στον πελάτη σας το «Ημερολόγιο Καταγραφής»

Το «Ημερολόγιο Καταγραφής», αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά σας στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Το εβδομαδιαίο «Ημερολόγιο Καταγραφής» του medNutition είναι ένα έντυπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στους πελάτες σας ώστε να σας καταγράφουν καθημερινά τα τρόφιμα και τα ποτά που κατανάλωσαν και σε ποια ποσότητα, αυξάνοντας έτσι την αυτό-αποτελεσματικότητά τους.

Είναι γεγονός πώς όσοι καταγράφουν σε ένα ημερολόγιο, διπλασιάζουν τις πιθανότητες συμμόρφωσης στις συστάσεις που έχουν δεχτεί και στους στόχους τους οποίους έχουν ορίσει.

3. Αξιοποιήστε την εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει!»

Μη ξεχνάτε τη δύναμη της εικόνας. Η εφαρμογή «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει!» έχει σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες σας να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουν, δείχνοντάς τους ποιο είναι το σωστό μέγεθος της μερίδας. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή κι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει οπτική απεικόνιση των μερίδων για όλα τα τρόφιμα.

Οι απεικονίσεις γίνονται σε κανονικό πιάτο φαγητού, ενώ για να διασφαλιστεί ότι δίνεται η σωστή αίσθηση του μεγέθους, κάθε μερίδα αντιστοιχίζεται οπτικά με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, όπως το i-phone, το σαπούνι, η λάμπα πυρακτώσεως, το σπιρτόκουτο, κλπ. Έτσι, ο πελάτης σας μπορεί να καθορίσει το σωστό μέγεθος της μερίδας χωρίς ζύγισμα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι πρόκειται για εφαρμογή επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτή ανά πάσα ώρα και στιγμή καθώς είναι διαθέσιμη τόσο για ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και για tablet.

4. Χρησιμοποιείστε το Sous plat: «How much is a portion»

Επιστρατεύστε έντυπο εκπαιδευτικό υλικό για τη μετάδοση πληροφοριών πάνω σε θέματα διατροφής. Το sous plat των μερίδων κάνει τη σωστή σύνθεση του πιάτου μια πολύ εύκολη υπόθεση. Το μισό πιάτο (πράσινο) γεμίζει με λαχανικά, το 1/4 (πορτοκαλί) με αμυλούχες τροφές και το εναπομείναν τέταρτο (κόκκινο) με πηγές πρωτεΐνης. Έτσι, καταλήγουμε σε εύκολα και γρήγορα σε ένα ισορροπημένο γεύμα. Επιπροσθέτως, στη δεξιά πλευρά του sous plat υπάρχουν 9 διατροφικές συμβουλές που βοηθούν τον πελάτη σας να βρει το μέτρο στη διατροφή του.

5. Μην ξεχάσετε το Sous plat: «Το πλήρες πρωινό μου»

«Το πρωί να τρως σα βασιλιάς...». Βοηθήστε τους πελάτες σας να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη. Το sous plat: «Το πλήρες πρωινό μου» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας να κάνουν τις σωστές επιλογές ώστε να συνθέσουν οι ίδιοι το δικό τους υγιεινό πρωινό το οποίο θα τους παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επιπροσθέτως, το sous plat περιλαμβάνει συστάσεις τόσο για το τι πρέπει να περιέχεται σ’ ένα πλήρες πρωινό όσο και για τις ποσότητες που απαιτούνται ώστε το πρωινό αυτό να είναι επαρκές.

  • Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
    Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Εργάζεται με την επιστημονική ομάδα του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στην περιοχή της Αττικής.

Ενημερώσου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα εξελίξουν την επαγγελματική σου δράση.