Εργαλεία

Εκπαιδεύστε τους Γονείς στο Μέγεθος της Μερίδας

20 Οκτωβρίου 2022
27540 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Έρχονται συχνά στο γραφείο σας γονείς, μη γνωρίζοντας τις μερίδες φαγητού που χρειάζεται το παιδί τους; Σας φαίνονται πελαγωμένοι θεωρώντας ότι μπορεί να τρώει μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θεωρούν οι ίδιοι σωστή;

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης των γονέων, σε συνεργασία με την εταιρεία Nestlé, έχουμε δημιουργήσει το σουπλά του «υγιεινού πιάτου» και της σωστής μερίδας για παιδιά στα πλαίσια της καμπάνιας Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία! Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι από 6 έως 12 ετών, ενώ στο εσωτερικό του θα βρείτε:

  • Πώς να εξηγήσετε στα παιδιά την έννοια του κορεσμού
  • Τον τρόπο που μπορούν να συνθέσουν το πιάτο τους
  • Έξυπνα διατροφικά tips για όλη την ημέρα
  • Τις μερίδες και πώς αυτές αλλάζουν όσο τα παιδιά μεγαλώνουν

Πάμε να το ανακαλύψουμε βήμα-βήμα παρέα;

Ξεκινάμε βάζοντας το πιάτο μας στο κέντρο 

Η μπροστινή σελίδα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα χρώματα και το γραφιστικό να προσελκύσουν το βλέμμα των παιδιών. Αφού τους «τραβήξουμε το ενδιαφέρον» μπορούμε έπειτα να τους εξηγήσουμε ποια θέση έχει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο μας και να τους δώσουμε τρόπους για να απολαύσουν περισσότερο το φαγητό τους (για παράδειγμα με κλειστή την τηλεόραση).

Στη σελίδα αυτή θα συναντήσετε κι έναν έξυπνο τρόπο για να τους εξηγήσετε το αίσθημα του κορεσμού, πόσο χορταίνουν από το φαγητό τους, αλλά και να αξιολογήσετε κι εσείς οι ίδιοι εάν πράγματι τρώνε περισσότερο ή λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε.

 

 paidiko sous plat selida 1

 

Κι επειδή ο τρόπος που προτείνετε για το στήσιμο του πιάτου δεν διαφέρει πολύ από αυτό που θα λέγατε σε έναν ενήλικα, φυσικά μπορείτε να το αξιοποιήσετε και την εκπαίδευση του ίδιου του γονέα ώστε να το κάνει και ο ίδιος πράξη. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι τα παιδιά μιμούνται τους γονείς!

Το μέγεθος της μερίδας

Το πίσω μέρος του σουπλά, όπως θα καταλάβετε κι εσείς, έχει έναν πιο σοβαρό γραφιστικό τόνο μιας που πλέον απευθυνόμαστε στους γονείς. Εδώ θα βρείτε:

  • Ενδεικτική μεζούρα για κάποια τρόφιμα που καταναλώνουν συχνά, γονείς και παιδιά.
  • Πίνακα με αναγραφόμενες τις συνιστώμενες μερίδες για τις παραπάνω ηλικίες.

 

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».