Εργαλεία

Εκπαιδεύστε τους Γονείς στο Μέγεθος της Μερίδας

03 Νοεμβρίου 2019
12528 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί

Έρχονται συχνά στο γραφείο σας γονείς, μη γνωρίζοντας τις μερίδες φαγητού που χρειάζεται το παιδί τους; Σας φαίνονται πελαγωμένοι θεωρώντας ότι μπορεί να τρώει μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θεωρούν οι ίδιοι σωστή;

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης των γονέων, σε συνεργασία με την εταιρεία Nestlé, έχουμε δημιουργήσει το σουπλά του «υγιεινού πιάτου» και της σωστής μερίδας για παιδιά στα πλαίσια της καμπάνιας Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία! Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι από 6 έως 12 ετών, ενώ στο εσωτερικό του θα βρείτε:

  • Πώς να εξηγήσετε στα παιδιά την έννοια του κορεσμού
  • Τον τρόπο που μπορούν να συνθέσουν το πιάτο τους
  • Έξυπνα διατροφικά tips για όλη την ημέρα
  • Τις μερίδες και πώς αυτές αλλάζουν όσο τα παιδιά μεγαλώνουν

Πάμε να το ανακαλύψουμε βήμα-βήμα παρέα;

Ξεκινάμε βάζοντας το πιάτο μας στο κέντρο 

Η μπροστινή σελίδα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα χρώματα και το γραφιστικό να προσελκύσουν το βλέμμα των παιδιών. Αφού τους «τραβήξουμε το ενδιαφέρον» μπορούμε έπειτα να τους εξηγήσουμε ποια θέση έχει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο μας και να τους δώσουμε τρόπους για να απολαύσουν περισσότερο το φαγητό τους (για παράδειγμα με κλειστή την τηλεόραση).

Στη σελίδα αυτή θα συναντήσετε κι έναν έξυπνο τρόπο για να τους εξηγήσετε το αίσθημα του κορεσμού, πόσο χορταίνουν από το φαγητό τους, αλλά και να αξιολογήσετε κι εσείς οι ίδιοι εάν πράγματι τρώνε περισσότερο ή λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε.

 

 paidiko sous plat selida 1

 

Κι επειδή ο τρόπος που προτείνετε για το στήσιμο του πιάτου δεν διαφέρει πολύ από αυτό που θα λέγατε σε έναν ενήλικα, φυσικά μπορείτε να το αξιοποιήσετε και την εκπαίδευση του ίδιου του γονέα ώστε να το κάνει και ο ίδιος πράξη. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι τα παιδιά μιμούνται τους γονείς!

Το μέγεθος της μερίδας

Το πίσω μέρος του σουπλά, όπως θα καταλάβετε κι εσείς, έχει έναν πιο σοβαρό γραφιστικό τόνο μιας που πλέον απευθυνόμαστε στους γονείς. Εδώ θα βρείτε:

  • Ενδεικτική μεζούρα για κάποια τρόφιμα που καταναλώνουν συχνά, γονείς και παιδιά.
  • Πίνακα με αναγραφόμενες τις συνιστώμενες μερίδες για τις παραπάνω ηλικίες.

 

Θέλετε να παραλάβετε δωρεάν* 50 τεμάχια του παιδικού sous plat;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ, όσο πιο ολοκληρωμένα μπορείτε (συμπεριλαμβάνομένου και του ΤΚ), ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην αποστολή. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Όποια παραγγελία γίνει από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, θα αποσταλεί από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και μετά.
Όνομα*
Αυτό το πεδίο είναι απαραίτητο
Επώνυμο*
Αυτό το πεδίο είναι απαραίτητο
Email*
Αυτό το πεδίο είναι απαραίτητο
Τόπος*
Invalid Input
Διεύθυνση*
Αυτό το πεδίο είναι απαραίτητο
Περιοχή*
Αυτό το πεδίο είναι απαραίτητο
Επάγγελμα*
Απαραίτητο πεδίο
Τηλέφωνο
Invalid Input
Invalid Input
 

 * Το κόστος που αναλαμβάνετε εσείς αφορά μόνο τα έξοδα μεταφοράς. Η αποστολή πραγματοποιείται με την εταιρεία ΤΑΧΥΔΕΜΑ κι ενδεικτικά το κόστος αποστολής είναι 5€ για δέματα εντός Αττικής και 10€ για δέματα εκτός Αττικής. Το ποσό καταβάλλεται απευθείας στο άτομο της εταιρείας courier, που θα πραγματοποιήσει την παράδοση. Σε περίπτωση απομακρισμένης περιοχής ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω χρεώσεις, μπορείτε να κάνετε επομένως μία τηλεφωνική επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία courier για διευκρινίσεις στο 210 2512000. Τα στοιχεία του πακέτου, σε περίπτωση τα χρειαστείτε στην επικοινωνία σας είναι: 1kg, 30x42x1cm διαστάσεις. Η προσφορά ισχύει μόνο για αποστολές εντός Ελλάδος.

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».