Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Π. Παπαχρήστος: Τα ημερολόγια καταγραφής «εργαλεία» στα χέρια του Διαιτολόγου

24 Ιανουαρίου 2019 || facebook group medNutrition PRO

Το Live streaming αυτό το αφιερώσαμε σε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιεί ο διαιτολόγος, από την πρώτη συνεδρία του. Είχαμε την χαρά να «φιλοξενήσουμε» τον ιδρυτή του medNutrition, Πάρη Παπαχρήστο, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, πάντα μαζί με τη συνάδελφο που επιμελείται παρουσιάζει όλα τα live streaming του medNutrition, κα Βάσια Κωνσταντινίδη. Σκοπός ήταν να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους απο την καθημερινή τους πράξη όσον αφορά το Ημερολόγιο της Εβδομαδιαίας Καταγραφής.

Ο κος Παπαχρήστος ξεκίνησε αναφερόμενος σε πρακτικές προβολής συναδέλφων στο Facebook, όπως:

  • φωτογραφίες που δείχνουν πελάτες πριν ξεκινήσουν πλάνο διατροφής αλλά και μετά την απώλεια βάρους
  • video μαρτυρίες πελατών που περιγράφουν πως έχασαν τα κιλά
  • εικόνες που δείχνουν τη μείωση λιπώδη ιστού από το ξεκίνημα, αλλά και
  • εικόνες βελτιωμένων ιατρικών εξετάσεων.

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να μην μένουν μόνο στις νούμερα, που επικοινωνούν στους δυνητικούς πελάτες τους, αλλά και να προβάλλουν εβδομαδιαίες καταγραφές δείχνοντας τα σημεία που τροποποιήθηκε η διατροφική συμπεριφορά των πελατών τους. Δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παρεχόμενη υπηρεσία τους, προβάλλοντας και το εκπαιδευτικό ρόλο που έχουν.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και την πορεία εξέλιξης των εβδομαδιαιών καταγραφών:

Στο video συνοπτικά έγινε αναφορά για την εξέλιξή της από εβδομαδιαία καταγραφή τροφίμων στην μπροστινή σελίδα και shopping list στην πίσω σελίδα, σε καταγραφή άσκησης στη δεύτερη σελίδα. Έπειτα σε δισέλιδο καταγραφής τροφίμων που εξυπηρετούσε πολλούς συναδέλφους και πιο πρόσφατα σε συνδυασμό της με μία σειρά εκπαιδευτικών infographic προς τον πελάτη. Ακόμη, συζητήσαμε για το πως ένα συνάδελφος μπορεί να αξιοποιήσει τις εκπαιδεύσεις μέσα σε μια συνεδρία ή και να τις παρουσιάσει στους πελάτες του, πάντα με παραδείγματα και τέλος εξηγήθηκε γιατί έγινε χρήση infographic (συνοπτική και εύπεπτη πληροφορία) στις παρακάτω θεματολογίες:

  1. Ημερολόγιο Καταγραφής 2017: Γέμισε με ενέργεια το πρωινό σου
  2. Ημερολόγιο Καταγραφής 2018: Τι περιέχει ένα μπολ πρωινού;
  3. Ημερολόγιο Καταγραφής 2018: Αντιμετώπισε τις λιγούρες
  4. Ημερολόγιο Καταγραφής 2018: Η Μερίδα του Πρωινού
  5. Ημερολόγιο Καταγραφής 2019: Το Μαύρο Κοτόπουλο στη Διατροφή σου

Μάλιστα η παρουσία διαφορετικής θεματολογίας στο συγκεκριμένο εργαλείο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε συνάδελφο να χρησιμοποιήσει ανα μήνα και διαφορετικό θέμα συζήτησης και εκπαίδευσης.

Παρακάτω ακολουθεί το live streaming που αφορούσε πρακτικά θέματα τόσο τους συναδέλφους, όσο και για τους πελάτες επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα:

Τι έχει να κερδίσει ο Διαιτολόγος αξιοποιώντας το ημερολόγιο της Εβδομαδιαίας Καταγραφής;

  1. Tακτικότητα του πελάτη, κατ’ επέκταση συμμόρφωση του, άρα και αποτέλεσμα.
  2. Έμφαση στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς του.
  3. Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του ρόλου, δίνοντας χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες.

Πώς αντιμετωπίζεις έναν πελάτη που δυσκολεύεται να ακολουθήσει την εβδομαδιαία καταγραφή;

Παρουσιάστηκαν εβδομαδιαίες καταγραφές στο video και αναλύθηκαν αντίστχοια τρόποι διαχείρισης.

evdomadiai katagrafi paradeigma 01

 

  • Εξηγούμε ότι δεν περιμένουμε τέλειες εβδομαδιαίες καταγραφές, η συμμόρφωση σε ένα πλάνο διατροφής είναι μακρυά από την λογική του άσπρου - μαύρου.
  • Τους βοηθάμε μέσω ερωτήσεων να αναφέρουν οι ίδιοι τους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης δυσκολιών

evdomadiaia katagrafi paradeigma 02

 

  • Πάντα υπερθεματίζουμε την προσπάθεια του πελάτη μας, ενθαρρύνοντας να το συμπληρώνει περισσότερο
  • Αν δεν μας το συμπληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα άρα και να δται ρτο βλνοιεκ να την φέρνουν.  παρακιωνομερινώσουμε απαντήσεις – λύσεις σε μια ενδεχόμενη μη απώλεια βάρους
  • Συνήθως όταν δεν χάνουν βάρος ξεχνάνε να την φέρνουν
  • Η συμπλήρωση του εντύπου καταγραφής δε αποτελεί αυτοσκοπό, υπάρχουν άλλες λύσεις όπως είναι εφαρμογές στο κινητό, το notepad. Ακόμη και να σημειώνουν πάνω στο χαρτί της διατροφής τι διαφορετικό έκαναν.

evdomadiaia katagrafi paradeigma 03

 

  • Προβάλουμε την αξία κάποιων διατροφικών συνηθειών όπως του να καταναλώνουν ένα πλήρες πρωινό, 4-5 φρούτα την ημέρα και προσεγμένες μερίδες, έναντι από κάποιων άλλων
  • Αξιοποίηση τω ν ημερήσιαων στόχων όπως επιθυμεί ο πελάτης σας πχ καταγραφή βημάτων ή όπως θέλετε εσείς να τον κατευθύνετε.

Και πάντα να θυμάστε, είτε μειώνεται, είτε αυξάνεται, είτε σταθεροποιείται το βάρος τους, να τους τονίζετε σε κάθε συνεδρία ότι η ένδειξη του δεν αποτελεί ένδειξη καλής διατροφικής συμπεριφοράς

Σας προτείνουμε να δείτε και τα διαδικτυακά εργαλεία που παρέχουμε δωρεάν στους συναδέλφους. Καθώς επίσης αναμένουμε feedback από εσάς, σε ότι εργαλείο υλοποιούμε, ώστε να γινόμαστε όλοι καλύτεροι!