Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Μ. Φωτοπούλου: «Οι εξαιρετικά πολλές φυτικές ίνες της φρυγανιάς GG συμβάλλουν αποτελεσματικά στη πεπτική υγεία και στην υιοθέτηση ενός ποιοτικού, υγιεινού τρόπου ζωής.»

21 Μαιού 2021 || Facebook group medNutrition PRO

Προσκεκλημένη στη σειρά των live του medNutrition, ήταν ο κα Μαριάννα Φωτοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας των φρυγανιών GG της εταιρείας ΦΩΤΟΝΙ ΑΕΕ. Η συζήτηση αφορούσε την παρουσίαση των φρυγανιών GG στους επαγγελματίες διαιτολόγους, στα πλαίσια μιας σειράς ενημερωτικών live streaming για καινοτόμα και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προϊόντα.

Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντονίζει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης:

Πότε ξεκίνησε η διάθεση του προϊόντος στην Ελλάδα;

Το προϊόν κυκλοφορεί εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να τοποθετήσουμε την Σκανδιναβική Φρυγανιά GG σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες supermarket, οπότε μας δίνεται τώρα η ευκαιρία να προωθήσουμε περισσότερο το προϊόν. Επίσης βλέπουμε μια στροφή του κόσμου προς την υγιεινή διατροφή, η οποία είναι περισσότερο συνειδητή, κι όχι επειδή κάποιος το επιβάλλει. Αξίζει να σας πω πως όποτε μας έχει συμβεί να έχουμε έλλειψη στην αγορά, δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα καταναλωτών που ρωτούν πότε θα έρθει η επόμενη παραλαβή και πότε θα ξαναβρούν το προϊόν στην αγορά. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση να επενδύσουμε περισσότερο στο προϊόν.

Σε τι διαφέρει η φρυγανιά GG από τις άλλες φρυγανιές που γνωρίζουμε;

Είναι τρεις οι βασικοί λόγοι που η φρυγανιά GG διαφέρει. Ο ένας είναι η σύστασή της, που θα συζητήσουμε στη συνέχεια. Ο δεύτερος λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζεται και επεξεργάζεται - ουσιαστικά δεν επεξεργάζεται - και ο τρίτος λόγος είναι η διατροφική της αξία και η φυσική λειτουργικότητα που προκαλούν οι φυτικές της ίνες στον οργανισμό μας.

Αλλά επιτρέψτε μου να πω, ότι πέρα απ’ όλα αυτά που ανέφερα, το πιο σημαντικό που προκαλεί το προϊόν είναι μία αίσθηση, μία ξεχωριστή αίσθηση σωματικής άνεσης και ευεξίας που προκαλείται - όταν φυσικά το καταναλώνουμε τακτικά. Είναι μια κανονικότητα, μια ευκολία, που νιώθεις ότι το σώμα καθαρίζει από μέσα προς τα έξω, κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ισχύει. Φυσικά δεν είναι κάτι «μαγικό» που περιέχει το προϊόν, είναι οι εξαιρετικά πολλές φυτικές ίνες από ακατέργαστο πίτουρο σιταριού. Και όταν όλα λειτουργούν κανονικά και εύκολα, αισθανόμαστε και πιο ευχάριστα. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, όταν δηλαδή το έντερο δεν λειτουργεί καλά, έχουμε αρνητική ψυχολογία και διάθεση.

Ας πούμε λίγα λόγια για το GG, πότε ξεκίνησε η παραγωγή, ποια είναι η χώρα προέλευσης;

Το GG ξεκίνησε να παράγεται και ακόμα παράγεται στη Νορβηγία. Ένας αρτοποιός, λοιπόν, στο Όσλο, το 1935, ο Gunder Gundersen (εξ’ού και τό όνομα GG, τα αρχικά του ονόματος του), επειδή είχε κάποιες πεπτικές ενοχλήσεις, θέλησε να φτιάξει στο φούρνο του ένα αρτοσκεύασμα για τον ίδιο, για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Οπότε επινόησε αυτή τη συνταγή. Πήρε αυτό που οι άλλοι πετούσαν, το πίτουρο σιταριού, και έφτιαξε την φρυγανιά GG, με την οποία έλυσε τελικά το πρόβλημα του. Η συνταγή ακολουθείται απαράλαχτη ακόμα και σήμερα.

Πείτε μας ποια είναι τα χαρακτηριστικά του GG που του εξασφάλισαν τα βραβεία που έχει πάρει;

Κατ’ αρχάς να πω ότι ήταν για μας μεγάλη τιμή που βραβεύτηκε το προϊόν, στα φετινά Healthy Awards με χρυσό βραβείο Best Healthy Snack 2021, και ασημένιο Best Functional Product. Ήταν μια βράβευση που όπως πιστεύουμε αντιπροσωπεύει επάξια το προϊόν.

Το κυρίαρχο συστατικό της Σκανδιναβικής φρυγανιάς GG είναι το πίτουρο σιταριού, από το οποίο αποτελείται κατά 85%. Το πίτουρο σιταριού είναι ο εξωτερικός φλοιός του καρπού του σιταριού, που διαχωρίζεται κατά την άλεσή του. Όπως ξέρετε, όλα τα τρόφιμα έχουν και από τα δύο είδη φυτικών ινών, αδιάλυτων και διαλυτών. Οι ίνες του πίτουρου σιταριού είναι κατά 95% αδιάλυτες. Το πίτουρο σιταριού είναι η τροφή της φύσης με τις περισσότερες αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πίτουρο προστίθεται ακατέργαστο στη συνταγή. Τρίβεται και αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά. Ας δούμε την κάρτα παρακάτω με τα τρία συστατικά του προϊόντος: Το πρώτο λοιπόν είναι το πίτουρο, το δεύτερο είναι το αλεύρι σίκαλης, ολικής αλέσεως, 14,7%, και το τρίτο είναι ελάχιστο αλάτι, 0,3%. Δεν περιέχει ούτε ζάχαρη, ούτε συντηρητικά, ούτε βελτιωτικά γεύσης ή άλλα πρόσθετα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για ένα ελάχιστα επεξεργασμένο προϊόν. Και γνωρίζουμε πως όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο υγιεινό είναι.

1 Sistatika friganion GG

Τώρα θα ήθελα να σας μιλήσω για την μέθοδο παρασκευής, που, όπως σας ανέφερα νωρίτερα, είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φρυγανιάς GG. Αυτό το μίγμα πίτουρου σιταριού, αλευριού σίκαλης και ελάχιστου αλατιού ζυμώνεται με νερό, απλώνεται σε δίσκους, και τοποθετείται σε σβηστό φούρνο για 11 ώρες. Ύστερα, ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, 120 βαθμούς κελσίου, για μία μόνο ώρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μάλιστα, υπάρχει σύσταση στις βιομηχανίες τροφίμων σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως, να μην ψήνονται τα αρτοσκευάσματα και γενικά τα τρόφιμα σε υψηλές θερμοκρασίες, επειδή αναπτύσσεται το ακρυλαμίδιο, μιία ουσία επικίνδυνη για καρκινογενέσεις. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ μπορεί κάποιος να διαβάζει περισσότερα για τις συστάσεις αυτές.

2 methodos paraskevis friganion GG

Ίσως ο κύριος Gundersen να μην είχε υπόψιν του την ωφέλεια που έχει αυτός ο τρόπος ψησίματος, ίσως τον επέλεξε για να πετύχει την τραγανή υφή που έχει το προϊόν. Σίγουρα όμως με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι αντιοξειδωτικές και πρεβιοτικές δράσεις που έχει το πίτουρο σιταριού, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του ακρυλαμιδίου. Αυτός λοιπόν ο τρόπος παρασκευής της φρυγανιάς GG της χάρισε τα δύο βραβεία Best Bakery Product και Best Functional Product των Healthy Diet Awards.

Μιλάμε για ένα προϊόν με πολύ καλή πρώτη ύλη και καλό τρόπο επεξεργασίας;

Θα έλεγα, τον ελάχιστο δυνατό τρόπο επεξεργασίας, γι’ αυτό είναι και όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται. Και σπανίζουν τέτοια τρόφιμα σήμερα. Οι βιομηχανίες θέλουν να παράγουν γρήγορα, για να είναι πιο αποδοτικές, αλλά το εργοστάσιο επιμένει και εξακολουθεί να παράγει με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση του προϊόντος;

Είναι, λοιπόν, ένα φυσικό λειτουργικό τρόφιμο. Σε αντίθεση με τα άλλα λειτουργικά τρόφιμα τα οποία εμπλουτίζονται με επιπλέον συστατικά που προσδίδουν υγειοπροστατευτικές δράσεις, στη δική μας περίπτωση, η δράση αυτή προκύπτει εντελώς φυσικά, από την ύπαρξη του πίτουρου σιταριού σε περιεκτικότητα 85%.

Πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν με πολλές αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες του πίτουρου σιταριού είναι περισσότερο αποτελεσματικές στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Κι αυτό γιατί απορροφούν πάρα πολύ το νερό που βρίσκουν σε όλο το πεπτικό σύστημα, από το στομάχι μέχρι το έντερο, και όλα τα γαστρικά υγρά. Το πίτουρο έχει την τάση να διογκώνεται μέχρι και 20 φορές από τον όγκο του, οπότε το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του όγκου των κοπράνων και η επιτάχυνση της διάβασης του εντέρου. Είναι δύο ισχυρισμοί υγείας που το GG καλύπτει και φέρει περήφανα στη συσκευασία του. Με 2,5 φρυγανιές GG την ημέρα, καταναλώνουμε 10 γραμμάρια φυτικές ίνες από πίτουρο σιταριού, οι οποίες είναι ικανές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Μία ακόμα δράση είναι το υψηλό αίσθημα κορεσμού που προκαλεί η κατανάλωση της φρυγανιάς GG. Καθώς το πίτουρο απορροφά τα υγρά, φουσκώνει πάρα πολύ, οπότε νιώθουμε ένα αίσθημα πληρότητας, απομακρύνεται η πείνα και οι λιγούρες. Με τον τρόπο αυτό το προϊόν συμβάλλει στον έλεγχο και στην απώλεια του σωματικού βάρους.

Επίσης πολλές μελέτες δείχνουν ότι το πίτουρο σιταριού έχει την ιδιότητα να παρασύρει μαζί του και κάθε βλαβερό κατάλοιπο ή άλλες πιθανώς καρκινογόνες ουσίες, οι οποίες έρχονται σε λιγότερη επαφή με τα τοιχώματα του εντέρου. Επομένως φαίνεται ότι η κατανάλωση του πίτουρου σιταριού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου.

Ύστερα, αξίζει να αναφερθούμε στην πρεβιοτική δράση που έχουν οι ίνες του πίτουρου σιταριού, επειδή είναι εντελώς αδιάλυτες, αποτελούν την τροφή των καλών, φιλικών βακτηρίων του εντέρου, τα οποία έτσι παραμένουν ζωντανά για περισσότερο χρόνο και ισορροπούν την χλωρίδα του εντέρου.

Η σκανδιναβική φρυγανιά GG έχει επίσης ελάχιστους υδατάνθρακες, επομένως είναι ιδανικό τρόφιμο για όσους κάνουν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

3 Drasi leitourgikotita friganion GG

4 Fisiko leitourgiko trofimo friganies GG

Ποια η διατροφική αξία των φρυγανιών GG;

Ακριβώς, εδώ μπορούμε να δούμε πώς ξεχωρίζει το προϊόν όσον αφορά τις φυτικές ίνες. Έχει 47,2% φυτικές ίνες ανά 100 γραμμάρια. Η μία φρυγανιά έχει σχεδόν 5 γραμμάρια φυτικές ίνες. Η νομοθεσία επιτρέπει τον ισχυρισμό ότι ένα προϊόν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, όταν ξεπερνάει τα 6 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, και εδω μιλάμε για 47 στα 100, οκταπλάσια αυτού που ορίζει η νομοθεσία. Αξίζει να δούμε και τους υδατάνθρακες που σας έλεγα προηγουμένως. Περιέχει 25%, 2,5 γραμμάρια η κάθε φρυγανιά, όταν τα περισσότερα δημητριακά, φρυγανιές, και άλλα αρτοσκευάσματα έχουν στην καλύτερη περίπτωση 40% περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Και βέβαια, περιέχει ελάχιστα σάκχαρα, και 14,3% πρωτεΐνες.

Βλέπουμε ποιους καθημερινούς στόχους μπορούμε να πετύχουμε καταναλώνοντας τις σκανδιναβικές φρυγανιές GG.

  1. Μπορούμε να καλύψουμε πολύ εύκολα τον ημερήσιο στόχο φυτικών ινών, καθώς με δύο φρυγανιές φτάνουμε το 40% του στόχου των ημερήσιων φυτικών ινών που χρειάζεται ο οργανισμός.
  2. Βοηθάμε το έντερό μας να λειτουργεί εύκολα, άνετα και γρήγορα, μόνο με 2,5 φρυγανιές την ημέρα.
  3. Προσφέρουμε στον οργανισμό μας έναν ελάχιστα επεξεργασμένο υδατάνθρακα, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

5 Diatrofiki Axia Friganies GG

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε τη διατροφική αξία της φρυγανιάς GG συγκριτικά με άλλες φρυγανιές και συγκριτικά με άλλα αρτοσκευάσματα. Βλέπουμε στον πίνακα ότι το δεύτερο σε κατάταξη προϊόν έχει 29% φυτικές ίνες, ενώ η φρυγανιά GG έχει 47%, δηλαδή 63% περισσότερες από το δεύτερο προϊόν. Πράγματι λοιπόν, η σκανδιναβική φρυγανιά GG είναι η φρυγανιά με τις περισσότερες φυτικές ίνες.

8 Sigrisi fitikon inon friganies GG

Yπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα ολικής αλέσεως. Η φρυγανιά αυτή όμως είναι κάτι παραπάνω από ολικής αλέσεως. Πρόκειται για 85% ακατέργαστο πίτουρο σιταριού, οπότε δεν μιλάμε καν για άλεση. Το άλλο που ήθελα να πω εδώ είναι ότι καλό είναι να κοιτάμε την ετικέτα. Το μάρκετινγκ των εταιριών συμβαίνει να προβάλλει με έμφαση σε ορισμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων, προκειμένου να τα εμφανίσει περισσότερο θελκτικά. Σημασία έχει λοιπόν η σύσταση του τροφίμου και το ποσοστό περιεκτικότητας των συστατικών που επικαλείται ο ισχυρισμός.

9 Ligoteroi Idatanthrakes friganies GG

Στον πίνακα αυτό βλέπουμε πως η φρυγανιά GG είναι η φρυγανιά με τους λιγότερους υδατάνθρακες, ισχυρισμό που περήφανα αναγράφεται στην συσκευασία του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να μπορεί ένα προϊόν να αναγράφει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιέχει κατά 30% λιγότερους υδατάνθρακες από τα παρόμοια προϊόντα. Η φρυγανιά GG πληροί την προϋπόθεση αυτή. Έχει 25,3 γραμμάρια υδατανθράκων, ενώ η δεύτερη σε κατάταξη φρυγανιά έχει 42,5 γραμμάρια, δηλαδή κατά 40% λιγότερους υδατάνθρακες.

Υπάρχουν έρευνες που έχουν γίνει για το GG και τη δράση του;

Για το ίδιο το προϊόν, για τη φρυγανιά GG, δεν έχουν γίνει έρευνες. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες, επιστημονικές μελέτες και μεταναλύσεις για το πίτουρο σιταριού. Το προϊόν αποτελείται σχεδόν από πίτουρο σιταριού, χωρίς να έχει υποστεί επεξεργασία, οπότε είναι εύλογο να πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να προσφέρει τις ωφέλειες που προσφέρει το πίτουρο σιταριού.

Να δούμε όμως και πώς μπορούμε να εντάξουμε το GG στη διατροφή μας;

Υπάρχουν τρείς απλοί και έξυπνοι τρόποι με τους οποίους η φρυγανιά GG μπορεί να μπει στη ζωή μας.

  1. να φτιάξουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ
  2. να συνοδέψουμε το φαγητό μας με τη φρυγανιά GG
  3. να το τρίψουμε σε σκόνη και να το χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές ή γλυκές παρασκευές, όπως μπιφτέκια, κεικ, κουλουράκια κλπ

Ένα σνακ με GG θα μας βοηθήσει να καταπραΰνουμε την επιθυμία μας για φαγητό για πολλές ώρες, σίγουρα μέχρι το επόμενο γεύμα. Οι ιδέες είναι πολλές, π.χ. βούτυρο – μαρμελάδα, ταχίνι – μέλι – μπανάνα.. 2 τέτοιες φρυγανιές θα καλύψουν το 40% του στόχου των φυτικών ινών, θα μας χορτάσουν και θα δράσουν υγειοπροστατευτικά, όπως είπαμε προηγουμένως.

Εδώ βλέπουμε την βιβλιογραφία που υπάρχει σε σχέση με την παρουσίαση

Βεβαίως. Και μου δίνεται η ευκαιρία να πω σε όσους ακούνε το live streaming, ότι μπορούν να ζητήσουν και ευχαρίστως να τους στείλουμε την παρουσίαση αυτή, να μελετήσουν τις πηγές. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα social media, στο website, τηλεφωνικά, για οτιδήποτε χρειαστεί.

Vivliografia friganies GG

Υπάρχει κάτι που πρέπει να επισημαίνει ο διαιτολόγος κατά τη σύσταση του προϊόντος;

Ναι, είναι μία πολύ σημαντική επισήμανση. Η φρυγανιά GG πρέπει να συνοδευτεί με την ταυτόχρονη κατανάλωση υγρών, διαφορετικά θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Συστήνεται να πίνουμε 8 – 10 ποτήρια νερό, έτσι ώστε να μπορέσουν οι φυτικές ίνες του προϊόντος να φουσκώσουν και να δράσουν. Αυτή η σύσταση είναι πολύ σημαντική.

Επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει περίπτωση ο διαιτολόγος να δεχθεί αρνητικό σχόλιο από τον πελάτη σχετικά με τη γεύση του προϊόντος. Λόγω της σύστασης του, το προϊόν είναι στεγνό και δεν καταναλώνεται εύκολα μόνο του, σκέτο. Μη ξεχναμε ότι δεν έχει ζάχαρη ούτε βελτιωτικά γεύσης, παρά ελάχιστο αλάτι. Βάζοντας πάνω στη φρυγανιά GG διάφορα άλλα γευστικά υλικά, όπως λίγο λευκό τυρί κρέμα, τομάτα, ρίγανη, καρυκεύματα, τότε το συνολικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και απολαμβάνουμε ένα πολύ εύγευστο και ευχάριστο σνακ.

Αυτή η κατανάλωση νερού που χρειάζεται, πρέπει να είναι κοντά με την κατανάλωση του GG;

Ναι, πρέπει αφού φάμε το σνακ να πιούμε 1 ή 2 ποτήρια νερό, και ύστερα όσο γίνεται περισσότερο μέσα στη μέρα, γιατί η δράση ξεκινά από το στομάχι, σε όλο το γαστρεντερικό.

Επίσης, αν κάποιος πελάτης δεν έχει συνηθίσει να τρώει πολλές φυτικές ίνες, χρειάζεται μία σταδιακή πρόσληψη φυτικών ινών, όχι απότομα, αλλά αυτό καλύτερα να το διευκρινίσει ο διαιτολόγος.

Πράγματι, εάν ένας οργανισμός δεν έχει συνηθίσει πολλές φυτικές ίνες ημερησίως, και αρχίσει να τρώει πολλές, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Είναι πολύ καλό και έξυπνο να καταναλώνουμε το προϊόν αυτό με προβιοτικά τρόφιμα. Είναι μια καλή σύσταση που μπορεί να δώσει ένας διατροφολόγος, καθώς τα πρεβιοτικά, τα οποία περιέχει η φρυγανιά GG, πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με προβιοτικά, όπως πχ γιαούρτι. Για παράδειγμα, ένα σνακ με GG, γιαούρτι, φρούτα και μέλι, θα ήταν πολύ νόστιμο και θα λειτουργούσε πολύ υγειοπροστατευτικά για τον οργανισμό.

Πολύ καλή παρατήρηση. Και το μέλι έχει πρεβιοτικές ουσίες, οπότε το σνακ αυτό θα είναι πολύ καλό. Ας πούμε λίγα λόγια για την διάθεση του προϊόντος στην αγορά. Πού είναι διαθέσιμο;

Βρίσκεται σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερμάρκετ, αλλά και σε μικρότερα τοπικά καταστήματα τροφίμων, όπως και στα βιολογικά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για online παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας, χωρίς έξοδα αποστολής. Η μόνη προϋπόθεση είναι η ελάχιστη παραγγελία 3 τεμαχίων.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο προϊόν;

Βλέπουμε μία σταδιακή αύξηση των πωλήσεων τα τελευταία 2 – 3 χρόνια. Όταν είχαμε την έλλειψη δεχόμασταν πολλά τηλεφωνήματα καθημερινά. Οι πιστοί πελάτες το αναζητούσαν έντονα, και αυτό ήταν για μας μεγάλη έκπληξη. Τα σχόλια που βλέπουμε στα social media είναι πολύ ενθουσιώδη. Άλλοι μάς ευχαριστούν για τα οφέλη που αποκομίζουν από την φρυγανιά GG, και άλλοι γιατί βρήκαν έναν σύμμαχο στον υγιεινό τρόπο ζωής που έχουν αποφασίσει να ακολουθούν.

Έχετε κάνει ενέργειες προς αρμόδιους υγείας, διαιτολόγους, να γνωρίσουν το προϊόν;

Οι διαιτολόγοι είναι η πρώτη ομάδα επιστημόνων που επιλέξαμε για να γνωστοποιήσουμε το προϊόν. Στα τέλη του 2019 λάβαμε μέρος στο 15ο πανελλήνιο συνέδριο διατροφολόγων, κάναμε πολλές επαφές, τηλεφωνήματα, ξεκινήσαμε έναν κύκλο ενημέρωσης για το προϊόν, στείλαμε δείγματα, και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πάρα πολύ θετικά. Υπήρχαν και αντιρρήσεις με την έννοια ότι φυτικές ίνες βρίσκονται και στα φρούτα και τα λαχανικά, αν και εξηγήσαμε πριν λίγο την διαφορετικότητα του πίτουρου σιταριού. Ακόμα συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε διατροφολόγους, και ευχαριστούμε και εσάς για τη βοήθειά σας να το καταφέρουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι ξέρουμε ότι πρόκειται για το καταλληλότερο προϊόν για τα δικά σας χέρια. Είναι ό,τι πιο ταιριαστό μπορεί να γίνει για την προώθηση του προϊόντος.

Βέβαια, επειδή το προϊόν μπορεί όντως να βοηθήσει κάποιον που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας ή του σακχαρώδη διαβήτη, σκοπεύουμε σύντομα να προσεγγίσουμε και επαγγελματίες υγείας, όπως διαβητολόγους, γαστρεντερολόγους, γιατί πιστεύουμε ότι η φρυγανιά GG θα είναι στα χέρια τους σημαντικό διατροφικό «εργαλείο».

Υπάρχουν σχέδια της εταιρίας για το προϊόν στο μέλλον;

Βέβαια, όπως είπα πριν, ένα σχέδιο είναι να προσεγγίσουμε επαγγελματίες υγείας. Ένα άλλο εγχείρημα είναι ένα νέο προϊόν GG που θα έρθει τον Σεπτέμβριο. Περιέχει 25% φυτικές ίνες (αντί για 47%), και είναι κατάλληλο για να καταναλωθεί και μόνο του και ως σνακ. Εχει μια ελαφριά γλυκιά γεύση από το μέλι και τις σταφίδες, ενώ περιέχει λιναρόσπορους και κολοκυθόσπορους. Πρόκειται για ακόμα ένα πολύ καλό προϊόν, και θα χαρώ να σας το παρουσιάσω κάποια στιγμή.

Επειδή πλησιάζει και η παγκόσμια ημέρα πεπτικής υγείας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να εκπέμπει το προϊόν για εκείνη την ημέρα;

Η πεπτική υγεία είναι πάρα πολύ σημαντική στη συνολική υγεία. Το έχει πει και ο Ιπποκράτης τόσα χρόνια πριν, αλλά το βιώνουμε κι εμείς καθημερινά. Η καθιστική ζωή, γεμάτη άγχος και στρες, επιβαρύνει την πεπτική μας υγεία αλλά και την ψυχολογία μας. Η αυθεντική σκανδιναβική φρυγανιά GG στέκεται ως όπλο ενάντια σε αυτή την επιβάρυνση και την πεπτική δυσφορία. Οι πλούσιες φυτικές της ίνες μπορούν να απαλύνουν, ακόμα και να απαλείψουν τις ενοχλήσεις, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Κάνουν τον οργανισμό μας να λάμπει από μέσα προς τα έξω. Όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας, καλό είναι να καθαρίζουμε και τον οργανισμό μας. Δεν είναι ψέμα να πούμε ότι το προϊόν GG το κάνει αυτό.

Γιατί να μη γίνει συνδυασμός εμπλουτισμού του σιταριού και με άλλα δημητριακά;

Το εργοστάσιο έχει τέτοιο προϊόν, το οποίο έχει και βρώμη, επομένως έχει περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες και λιγότερες αδιάλυτες από το κλασσικό προϊόν. Ίσως αργότερα να το φέρουμε στην Ελλάδα. Τώρα έχουμε επιλέξει να φέρουμε στην αγορά κάτι εντελώς διαφορετικό από το original προϊόν.

Ποια είναι η τιμή του προϊόντος στην αγορά;

Την αυθεντική Σκανδιναβική φρυγανιά GG θα την αγοράσουμε, αναλόγως την αλυσίδα καταστημάτων, περίπου 2,5 ευρώ. Μου δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία να πω ότι, δεδομένου του ανταγωνισμού, δεν είναι ένα φθηνό προϊόν. Η τιμή του σχετίζεται με την διαδικασία παραγωγής του. Το προϊόν όπως σας ανέφερα ψήνεται 12 ώρες, μια αρκετά κοστοβόρα διαδικασία. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη βιομηχανία που ακολουθεί σήμερα ανάλογη διαδικασία παραγωγής. Πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσει κάποιος το ποσό αυτό προκειμένου να αποκομίσει τα οφέλη που προαναφέραμε. Η τιμή λοιπόν του προϊόντος είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας του, value for money όπως λέμε.

Ενημερωθείτε για τις φρυγανιές GG
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε καλύτερα τις φρυγανιές GG για να τις εντάξετε στις συστάσεις προς τους πελάτες σας.
Ονοματεπώνυμο
Απαραίτητο πεδίο

Τηλέφωνο
Απαραίτητο πεδίο

Email
Απαραίτητο πεδίο

Επάγγελμα
Απαραίτητο πεδίο

Invalid Input