Δελτία Τύπου

Εαρινό Σχολείο Γηριατρικής

12 Μαΐου 2015
6294 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Εαρινό Σχολείο Γηριατρικής

Το Εαρινό Σχολείο Γηριατρικής με θέμα «Εισαγωγή στη Συνολική Γηριατρική Εκτίμηση» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ.) το οποίο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 08-10 Μαΐου 2015, έφερε κοντά καθηγητές Πανεπιστημίων και εξέχοντες επιστήμονες στον τομέα της Γηριατρικής και της Γεροντολογίας από την Ευρώπη και την Ελλάδα προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους στα θέματα προληπτικής Γηριατρικής, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που θα παρέχει η πρόληψη καθώς και στις ιατρικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν.

Το θέμα της γηριατρικής εκτίμησης που συζητήθηκε και αναλύθηκε εκτενώς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των επιπτώσεων που έχει η γήρανση του πληθυσμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν ειδικά καινοτόμα σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων Γενικών Ιατρών και Επιστημόνων Υγείας στην Γηριατρική Εκτίμηση με διαδραστικές ομάδες εργασίας, ανάλυση και συζήτηση κλινικών περιστατικών, με την ”hands-on” εμπειρία διεξαγωγής διαφόρων τεστ γηριατρικής εκτίμησης, καθώς και με την βιωματική ευαισθητοποίηση μέσω της στολής προσομοίωσης γήρανσης. Συμμετέχοντες ήταν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φυσίατροι, γενικοί ιατροί, παθολόγοι, διαβητολόγοι, καθώς και βιολόγοι, διατροφολόγοι, φυσικοθεραπευτές, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές από τον Πανεπιστημιακό και Ιατρικό κόσμο.

Το Εαρινό Σχολείο Γηριατρικής διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της ΕΕΜΕΓ με Πρόεδρο τον κ. Θάνο Μπενέτο, τακτικό Καθηγητή Παθολογίας και Γηριατρικής της Ιατρικής Σχολής Nancy της Γαλλίας και την υποστήριξη , του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ), της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ) και της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης (ΕΕΥ). Στο πλαίσιο συνέχισης μιας μακροχρόνιας προσπάθειας αφιερωμένης στην επιστημονικά καλύτερη και ηθικά πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ασθενών, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ (ΕΕΜΕΓ) θα διοργανώσει το 2ο Φθινοπωρινό Σεμινάριο Γηριατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία της Κύπρου 10-11 Οκτωβρίου 2015. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο www.eemeg.gr