Δελτία Τύπου

Masterclass: Eating Psychology & Mindfulness

07 Μαρτίου 2023
909 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Mindful Masterclass

Το Ελληνικό Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής – ΕΑΤΤ* και ο Κων/νος Ζερβός ανακοινώνουν, με χαρά, τη διεξαγωγή του πρώτου Masterclass για με κεντρικούς άξονες την Ψυχολογία της Διατροφής και το Mindfulness, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2023 στο νησί των Σπετσών.

To διήμερο εκπαιδευτικό retreat απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα σε ειδικούς που ανήκουν στους κλάδους της υγείας, της διαιτολογίας/διατροφής, του coaching και της ψυχολογίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, θα ενημερωθούν για το πιο πρόσφατο σχετικό ερευνητικό έργο και θα συμμετέχουν σε βιωματικά workshops.

Κατά τη διάρκεια του Masterclass θα καλυφθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Eating Psychology: Πώς η διατροφή συνδέεται με την ψυχολογία; Πώς η ποιότητα/ποσότητα της τροφής και ο τρόπος που καταναλώνεται συνδέεται με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κανείς;
  • Mindfulness: Πώς τα εργαλεία και οι πρακτικές του mindfulness μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες και τη θεραπεία; Ποια η σημασία του «weight inclusivity» και πως συνδέεται με την υγεία;
  • Mindful Eating: Πώς η ενσυνείδητη διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με την τροφή; Πώς η προσήλωση της προσοχής στα συναισθήματα και τις αισθήσεις μπορεί να επηρεάσει τη δημιουργία μιας πιο υγιούς σχέσης με την τροφή;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά workshops, όπως το Mindful Dining Experience και την εκμάθηση και εξάσκηση σε πρακτικές που αφορούν στο mindfulness. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος και networking μεταξύ των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

«Για καιρό ψάχναμε τον τρόπο για να προσφέρουμε το συγκεκριμένο Masterclass. Σε ένα περιβάλλον που οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι, συντελεί να παίρνουμε απόσταση από την ανθρώπινη φύση μας και να ζούμε στον αυτόματο πιλότο, επηρεάζοντας αρνητικά όλες τις εκφάνσεις της ζωή σας , όπως και την διατροφή σας. Στοχεύουμε μέσα από αυτό το Masterclass να δημιουργήσουμε εκείνο το ασφαλές πλαίσιο που θα εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους επαγγελματίες, παρέχοντας γνώση, εργαλεία μα περισσότερο βίωμα, για να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται.» - Κων/νος Ζερβός, διοργανωτής και founder του προγράμματος ΕΑΤΤ: γευματίζω ενσυνείδητα.

Η περίοδος εγγραφών στο Masterclass είναι ανοιχτή και ο οι θέσεις περιορισμένες: https://masterclass.eatt.gr/

Το κόστος του Masterclass ξεκινάει από 360€ και το Early Bird θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2023.

Το πρόγραμμα EATT (Ενσυνείδητα Απολαμβάνω Την Τροφή) είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης και σκοπεύει στην τροποποίηση της γευματικής συμπεριφοράς. Το Masterclass πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Birmingham.

Επικοινωνία με τη διοργάνωση:
info@eatt.gr
https://masterclass.eatt.gr/