Δελτία Τύπου

Πρόσκληση για τη δωρεάν Ημερίδα με θέμα ''Λειτουργικά Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία''

14 Νοεμβρίου 2021
7401 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
hmerida aigaou

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητοί/ες φοιτητές/ιες,

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Λειτουργικά Τρόφιμα Διατροφή και Υγεία: Τεχνολογίες Βιοεπεξεργασίας Καινοτόμα Τρόφιμα και Υγεία», η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 26/11/2021 ώρα 14.30.

Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου: «Αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών και παραπροϊόντων της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου προς παραγωγή καροτενοειδών, πρωτεϊνών και καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων», με ακρωνύμιο «BIO-CAPROF» που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «1η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών»

Στόχος της Ημερίδας

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθείτε για τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων, τις επιστημονικές τάσεις για βελτίωσης της σύστασης των τροφίμων και τη σχέση των λειτουργικών τροφίμων με την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο διερευνά τη δυνατότητα παραγωγής βιοδραστικών ουσιών από υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων, όπως οι φλούδες φρούτων και λαχανικών, μέσω βιοεπεξεργασίας, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων με ενδεχόμενα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Biocaprof 2d programma

Εγγραφή στην Ημερίδα

Η συμμετοχή σας στην ημερίδα θα σας προσφέρει τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων πάνω στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των λειτουργικών τροφίμων και της σημασίας του στην υγεία και την ποιότητα ζωής.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Δωρεάν Εγγραφές: shorturl.at/iqvMW

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής,

Κουτελιδάκης Αντώνιος

Επίκουρος καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου