Δελτία Τύπου

Παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» από το ΚΕ.Ψ.ΕΦ.

07 Ιουλίου 2022
12972 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diaitologos dinei symboules se pelates

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά αποκλειστικότητα σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους που ασχολούνται και με περιστατικά χρόνιας παχυσαρκίας.

Αντικείμενο - Σκοπός

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο να παρέχουν, παράλληλα με τις διατροφικές οδηγίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές από το χώρο της Ψυχολογίας. Απώτερος σκοπός είναι η διαφοροποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του πελάτη/ασθενούς.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή, στους εκπαιδευόμενους Διαιτολόγους, εξειδικευμένης ψυχοεκπαιδευτικής γνώσης σε θέματα που αφορούν στη χρόνια παχυσαρκία, καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση τους στα ψυχολογικά θέματα της παχυσαρκίας, προκειμένου να τους ενισχύσει στο έργο τους και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της.

Στόχος – Αποτελέσματα

Ο πελάτης/ασθενής αποκτά μια νέα οπτική για τα αίτια της παχυσαρκίας. Εκπαιδεύεται, προκειμένου να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο φαγητό και στον τρόπο διατροφής του. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του. Βελτιώνεται η εικόνα του σώματος του, κ.α. Επιτυγχάνει μείωση του βάρους του σώματος του, αργά και σταθερά χωρίς να αισθάνεται ότι είναι σε πρόγραμμα «δίαιτας».

Ο Διαιτολόγος αισθάνεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία/τεχνικές και ενισχύεται ο ρόλος του/της.

Περιγραφή

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 Θεματικές ενότητες, Θεωρητική κατάρτιση, Εποπτεία σε περιστατικά και τις Βασικές αρχές και Τεχνικές της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας. Η Εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Χρονική Διάρκεια

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 60 ώρες.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε 5 προκαθορισμένες Παρασκευές-Σάββατα.

Ώρες: 10:30-16:30

Έναρξη: 3 Νοεμβρίου 2023


Παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου καθημερινές 10:00 – 19:00 στα τηλέφωνα 2106801718, 6984485050.