Συνέδρια

Μεσογειακή διατροφή και πρόληψη παθήσεων

της Όλγας Δέδε
25 Φεβρουαρίου 2016
14820 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μεσογειακή διατροφή και πρόληψη παθήσεων

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η μεσογειακή διατροφή περιγράφει ένα συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής το οποίο έχει φανεί ότι μειώνει τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα προάγοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού. Το θέμα της μεσογειακής διατροφής παρουσιάστηκε στο 13ο Πανελλήνιο Συνεδρίο Διατροφής και Διαιτολογίας και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής που διοργανώθηκαν στο "Θέατρον" Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στις 27-29 Νοέμβρη, δύο απο τους ομιλητές μίλησαν στο medNutrition.

Παπαταξιάρχης Βαγγέλης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος M.Sc

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή και το πως αυτή σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, φάνηκε ότι η ακολούθηση μιας τέτοιας διατροφής μειώνει τις πιθανότητες ενός νέου καρδιακού επεισοδίου όπως επίσης μειώνει και την πιθανότητα θνησιμότητας απο καρδιαγγειακούς λόγους. Η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη λύση γι' αυτό το σκοπό και μπορεί να την ακολουθήσει και κάποιος που δεν πάσχει απο κάποια νόσο! Περισσότερα δείτε στο παρακάτω video:

Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Ph.D

Πολύ γνωστός ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής στα καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος της στη γενική υγεία του οργανισμού. Γενικά η Μεσογειακή Διατροφή αποτελείται απο τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού, προστετεύοντας παράλληλα απο πολλές παθήσεις. Σε μελέτη που έγινε φάνηκε η θετική επιδραση της Μεσογειακής Διατροφής στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των φλεγμονών.

Το γάλα που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής φάνηκε ότι δρα προληπτικά ένταντι των καρδιακών παθήσεων. Απο έρευνες φάνηκε ότι η πρόληψη είναι μεγαλύτερη στο γυναικείο πληθυσμό.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα είπε ο διαιτολόγος στην κάμερα του medNutrition:

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος