Blog

Το νέο «αίμα» της διαιτολογίας!

της Όλγας Δέδε
31 Αυγούστου 2016
12165 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kopela pou xamogelaei

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το νέο "αίμα" των διαιτολόγων είναι πλέον γεγονός! Οι βάσεις βγήκαν και οι νέοι συνάδελφοι ξέρουν πλέον ότι ανήκουν στο χώρο της διατροφής! Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους νέους διαιτολόγους και να ευχηθούμε καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους!

Οι σχολές που δέχονται σπουδαστές για τον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας είναι, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (Σητεία) και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας (Καρδίτσα)

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

xarokopeio diaitologia

Το τμήμα της Διατροφής και Διαιολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο λειτουργεί από το 1992 και είναι ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας. Έκτος από τις βασικές σπουδές των Διαιτολόγων στο Χαροκόπειο, πραγματοποιούνται μεταπτυχιακά προγράμματα ενώ εκπονείται και σημαντικό ερευνητικό έργο. Η βάση το 2016 για τους αποφοίτους από Γενικό Λύκειο είναι 18.098 μόρια, έχει αυξηθεί από το 2015 που ήταν 17.145 μόρια.

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

tei thessalonikis diaitologia

Το Τμήμα της Διαιτολογίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 1985. Είναι μια ειδικότητα με αρκετά υψηλές βάσεις στον χώρο των ΤΕΙ όπου στοχεύει στο καλύτερο επίπεδο φοιτητών. Έκτος από τις προπτυχιακές σπουδές του ο φοιτητής μπορεί να συνεχίσει και σε μεταπτυχιακά προγράμματα που πραγματοποιούνται. Το 2016 η βάση εισαγωγής για αποφοίτους Γενικού Λυκείου είναι 16.524 με τη διαφορά να ξεπερνάει τα 2000 μόρια από τη βάση του 2015 που ήταν 14.392.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης

tei krhths diaitologia

Το ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται στην περιοχή της Σητείας και δέχετε σπουδαστές στον τομέα της Διαιτολογίας από το 1999. Το πρόγραμμα σπουδών δίνει τα απαραίτητα εφόδια σε έναν σύγχρονο διαιτολόγο με έμφαση στην Κρητική και Μεσογειακή Διατροφή. Η βάση για το ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα της Διαιτολογίας είναι 13.522 μόρια. Η βάση είναι υψηλότερη από πέρσυ που ήταν 11.771 μόρια.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας

tei thessalias diaitologia

Το τμήμα της Διαιτολογίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι το νεότερο από όλα τα υπόλοιπα τμήματα στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται από το 2009 στην Καρδίτσα όπου και δέχτηκε τους πρώτους σπουδαστές του. Η βάση για το 2016 είναι 14.551 μόρια. Σε σχέση με το 2015 εμφανίζει πάνω απο 2000 μόρια αύξηση, που τότε η βάση ήταν 12.435. 

Είμαστε σίγουροι ότι όσο περισσότερο γνωρίζετε την Επιστήμη της Διατροφής τόσο περισσότερο θα σας μαγεύει, καθώς θα διαπιστώσετε ότι ένας διαιτολόγος είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα πρόγραμμα διατροφής. Είναι ένα γρανάζι που μπορεί να αλλάξει την υγεία, την ψυχολογία και γενικά τη ζωή του ανθρώπου προς το καλύτερο μέσα από μια απόλαυση όπως είναι το φαγητό. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που προσπάθησαν, είτε πέτυχαν το στόχο τους είτε όχι (υπάρχει πάντα ένας τρόπος να βρείτε το δρόμο σας αρκεί να αγαπάτε αυτή την επιστήμη)! Καλώς ήρθατε στο χώρο της Διαιτολογίας!

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος