Blog

5 cloud εφαρμογές τιμολόγησης κατάλληλες για επαγγελματίες διαιτολόγους

της Ρόης Κιουρή
07 Σεπτεμβρίου 2016
12366 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
timologisi

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ο παραδοσιακός τρόπος τιμολόγησης θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και η ηλεκτρονική τιμολόγηση έρχεται να κατακτήσει την αγορά αφού ενσωματώνει την ευελιξία της cloud computing τεχνολογίας.

Η εξέλιξη αυτή συνοδεύεται από απεριόριστες ικανότητες αφού πλεόν τα δεδομένα των εφαρμογών είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως χώρου, χρόνου και συσκευής.

Οι υφιστάμενες και επερχόμενες αλλαγές στην νομοθεσία καθιστούν τη χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικών πληρωμών απαραίτητη για όλες πλέον τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 5 cloud-based λύσεις που έχουν αλλάξει την αγορά στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας που διαθέτει δική του επιχείρηση.

Elorus

Ίσως η πιο ολοκληρωμένη λύση στην ελληνική αγορά των cloud εφαρμογών τιμολόγησης. Αρχικά, το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πολύ φιλικό και καλαίσθητο με εμφάνιση μοντέρνου application και ευκολονόητου μενού. Είναι κατάλληλη για επαγγελματίες διαιτολόγους που τηρούν βιβλία εσόδων/εξόδων και προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή λόγω του responsive σχεδιασμού της. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα κι αν δεν διαθέτετε γραφείο, μπορείτε να κόβετε παραστατικά απ’όπου κι αν βρίσκεστε από το tablet ή το κινητό σας!

Η εφαρμογή είναι έτοιμη προς χρήση από το πρώτο κιόλας λεπτό και ο επαγγελματίας μπορεί να παραμετροποιήσει τα παραστατικά και τις λειτουργίες της σύμφωνα με τις ανάγκες του. Σημαντική λειτουργία της εφαρμογής είναι το online billing, η δυνατότητα ο επαγγελματίας να δέχεται online πληρωμές για τα παραστατικά που παρέδωσε στους πελάτες του. Η εφαρμογή διαθέτει 3 παρόχους online πληρωμών μέχρι στιγμής (PayPal – VivaPayments). Επιπλέον features είναι τα αναλυτικά reports σχετικά με πωλήσεις/αγορές/φόρους και την ταμειακή ρευστότητα που δίνουν πλήρη εικόνα των επιδόσεων της εταιρείας. Σε όλα αυτά μπορεί να έχει πρόσβαση και ο λογιστής ή το προσωπικό σας ώστε η συνεργασία μεταξύ σας να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο.

Τέλος, το Elorus μπορεί να διασυνδεθεί με εξωτερικές πλατφόρμες χρησιμοποιώντας το δημόσιο προγραμματιστικό API, ώστε να έχετε πλήρες αρχείο των πελατών σας σε 1 σημείο.

programma timologisis elorus

 

Orbi.gr

Το Orbi είναι μια cloud εφαρμογή η οποία συμπληρώνει την γκάμα προϊόντων της Singular Logic που έχει εδραιωμένη παρουσία στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται στην ουσία για μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο υπαλλήλων λογιστηρίου ενός διαιτολογικού γραφείου για την τήρηση βιβλιών Β’ κατηγορίας. Διαθέτει φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον και κατανοητό μενού. Επίσης, έχει ενσωματωμένο ημερολόγιο όπου μπορεί κανείς να οργανώσει την ατζέντα του, να λαμβάνει υπενθυμίσεις και να παρακολουθεί την καταγραφή κινήσεων στο σύστημα.
Στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται οι αναφορές περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και καταστάσεων ΚΕΠΥΟ.

programma timologisis orbi

 

Billit.io

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες και τους δίνει τη δυαντότητα να εκδίδουν τα αθεώρητα παραστατικά τους , να τα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στους πελάτες τους και να λαμβάνουν γι αυτά online πληρωμές. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι αρκετά απλό και μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του από όλες τις συσκευές λόγω του responsive σχεδιασμού της. Επιπλεόν, δίνει πρόσβαση στο λογιστή της εταιρείας του χρήστη και παρέχει μια δευτερεύουσα γλώσσα στην οποία μπορούν να εκδίδονται τα παραστατικά επιλέγοντας ανάμεσα σε 2 templates τιμολογίων.

Σημαντικά features είναι η ελεύθερη προσθήκη επιπλέον πεδίων στα παραστατικά και η δημιουργία tags (ετικετών) για την πιο εύκολη ομαδοποίηση, αναζήτηση και προβολή των εγγραφών μέσα στην εφαρμογή. Ο developer της εφαρμογής έχει αναρτήσει στο youtube videos στα οποία καθοδηγεί το χρήστη στο πως να την χρησιμοποιήσει και παρέχει τις υπηρεσίες του uservoice όσον αφορά το ticketing.

programma timologisis bill it

 

Invoicepro.gr

Η online αυτή εφαρμογή τιμολόγησης παρέχει στο χρήστη εύκολη προήγηση στο μενού και προσφέρει την πλειοψηφία των δυνατοτήτων μιας cloud-based λύσης ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα και θα λέγαμε ότι απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που είναι εξοικοιωμένοι με τα λογιστικά. Παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης πολλών χρηστών ανά εταιρεία και διαθέτει 10 είδη αναφορών.

Στα δυνατά του σημείο περιλαμβάνονται η έκδοση παραστατικών σε 3 νομίσματα (ευρώ, δολλάριο και λέβα), ο αυτόματος υπολογισμός ισοτιμιών και επαναφορά των δεδομένων σε προηγούμενη κατάσταση. Επίσης, διαθέτει 5 document templates με πολλές χρωματικές παραλλαγές και μπορεί κανείς να εκδόσει παραστατικά στα ελληνικά και στα αγγλικά.

programma timologisis invoice pro

 

Mobis.gr

Πρόκειται για μια οnline εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης που απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγεματίες που παρέχουν υπηρεσίες και χρειάζονται να εκδίδουν τα τιμολόγιά τους έυκολα και γρήγορα. Διαθέτει πολύ απλό περιβάλλον και κατανοητό μενού που το καθιστούν πολύ φιλικό προς το χρήστη ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι γνώστης λογιστικών.

Η εφαρμογή διαθέτει οδηγό χρήσης σε κάθε καρτέλα ο οποίος επεξηγεί τα διάφορα πεδία και διευκολύνει το χρήστη να εξοικοιωθεί ομαλά. Επίσης, διαθέτει σύστημα διαχείρισης tickets όσον αφορά την υποστήριξη του προϊόντος. Στα εξτρά της εφαρμογής είναι η δυνατότα εκτύπωσης κενών τιμολογίων σε περίπτωση που χρειαστεί ο επαγγελματίας να κόψει κάποιο τιμολόγιο χειρόγραφα.

programma timologisis mobi

Ρόη Κιουρή
Ρόη Κιουρή Accounts Manager της Elorus

H Ρόη Κιούρη σπούδασε Business Administration στο Πανεπιστημίο του Seattle με έμφαση στο International Management. Εργάζεται ως Accounts Manager στην Elorus, την πρωτοποριακή εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης και online πληρωμών.