Blog

Μεταπτυχιακό μικτής διαδικασίας μάθησης στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon;

της Πηνελόπης Δουβόγιαννη
20 Μαΐου 2016
13917 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Robert Gordon

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τις μεταπτυχιακές σπουδές που πραγματοποίησα στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon του Ην. Βασιλείου πάνω στην παχυσαρκία (MSc Obesity Science and Management). Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα ήταν ότι γνώριζα πως πρόκειται για ένα Πανεπιστήμιο με υψηλές προδιαγραφές μιας και είχα αποκτήσει εκεί και το βασικό μου πτυχίο στην διαιτολόγια. Και όντως η εκπαίδευση που έλαβα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου.

Επειδή ήδη δούλευα για μερικά χρόνια στο γραφείο μου στην Καλαμάτα επέλεξα να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό part –time, blended-learning ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσω να δουλεύω. Αυτό σήμαινε ότι οι σπουδές είχαν διάρκεια 2 χρόνια και ότι παρακολουθούσα κάποια μαθήματα με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο και μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης ήταν μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, του Campus Moodle. Συγκεκριμένα, χρειαζόταν να πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο για μία περίπου εβδομάδα κάθε εξάμηνο.

Οι καθηγητές που παρέδιδαν τα μαθήματα ήταν όλοι εξαιρετικοί και η όλη οργάνωση ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε κανείς να περιμένει. Με το Campus Moodle ακόμα και όταν δεν βρισκόμουν στο Πανεπιστήμιο είχα άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου, όπως επίσης και πρόσβαση σε μεγάλο εύρος full text papers και online βιβλίων. Όπως όλα φαντάζομαι τα μεταπτυχιακά προγράμματα, οι απαιτήσεις σε διάβασμα ήταν μεγάλες. Η αλήθεια είναι ότι ο απαιτούμενος χρόνος ήταν μεγαλύτερος από ότι περίμενα και ότι για τα δύο χρόνια που σπούδαζα και δούλευα παράλληλα δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο.

Έχοντας όμως ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό, μπορώ τώρα να πω ότι άξιζε τον κόπο! Οι γνώσεις που έλαβα με βοήθησαν πραγματικά στην καθημερινή διαιτολογική πράξη με τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς (αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό) και η εκπαίδευση που έλαβα βελτίωσε σημαντικά την κριτική μου ικανότητα.

Τελειώνοντας, σκέφτηκα ότι ίσως θα σας ενδιέφερε να σας πω και λίγα λόγια για τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και την περιοχή που βρίσκεται σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να φοιτήσετε εκεί. Το Robert Gordon είναι ένα μοντέρνο Πανεπιστήμιο με σύχρονες εγκαταστάσεις και μία πλούσια βιβλιοθήκη στον τομέα της διαιτολόγιας. Έχετε την δυνατότητα να μείνετε σε κάποια από τις εστίες του Πανεπιστημίου όσο φοιτείτε εκεί, ακόμα και για λίγες μόνο ημέρες αν είστε part-time φοιτητής. Το Aberdeen είναι μία ήσυχη σχετικά πόλη με πολλές επιλογές για διασκέδαση και αποδράσεις.

Συνοψίζοντας, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό σε όποιον θα τον ενδιέφερε.

Πηνελόπη Δουβόγιαννη
Πηνελόπη Δουβόγιαννη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.