Συνέδρια

Η διατροφή και ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

της Όλγας Δέδε
30 Μαρτίου 2016
10788 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Η διατροφή και ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 3 στρογγυλό τραπέζι στα πλαίσια της 11ης εκπαιδευτικής συνέντευξης Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Οι ομιλίες είχαν σαν κεντρικό θέμα το λιπώδες ήπαρ και τη διατροφική του αντιμετώπιση.

Η πρώτη ομιλία που πραγματοποιήθηκε έγινε απο τον Δημήτρη Σαμωνάκη απο τη Γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα "Διατροφικές συμβουλές και φυσική δραστηριότητα σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ. Υπάρχουν ισχυρά δεδομένα στη βιβλιογραφία;" Αναμφισβήτητα η Μεσογειακή Διατροφή είναι η διατροφή που προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη σε άτομα με λιπώδες ήπαρ. Η διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά το μεταβολικό προφίλ του ασθενή. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επιστημονικά δεδομένα στο παρακάτω video.

Η επόμενη ομιλία έγινε απο την Μερόπη Κοντογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είχε θέμα "Ο ρόλος του διαιτολόγου στο μεταβολικό σύνδρομο". Το φλεγμονώδες περιβάλλον φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά ή το εγκεφαλικό. Ο Μεσογειακός τρόπος διατροφής φαίνεται να μειώνει αυτό τον κίνδυνο διατηρώντας το φλεγμονώδες περιβάλλον σε χαμηλά επίπεδα. Στο video που ακολουθεί έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος