Blog

Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Southampton;

της Ιωάννας Μασούρα
02 Ιουνίου 2016
9627 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
university of Southampton

Photo source: en.wikipedia.org

Μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις στη ζωή μου ήταν η επιλογή του μεταπτυχιακού μου. Μέσα από αυτό θα καθοριζόταν το επαγγελματικό μου μέλλον. Κατά την διάρκεια του πτυχίου μου, διαπίστωσα ότι ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα ήταν η Δημόσια Υγειά και Διατροφή έτσι δεν δίστασα να ψάξω ένα σχετικό μεταπτυχιακό. Μετά από έρευνα κατέληξα ότι αυτό θα ταίριαζε στην προσωπικότητα μου αλλά και αυτό που θα ήθελα να υπερασπιστώ ως επιστήμονας υγείας ήταν η πρόληψη γιατί ως γνωστό 'Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία'. Ένας από τους κύριους λόγους της επιλογής αυτού του μεταπτυχιακού ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων έτσι ώστε να είμαι σε θέση να επικοινωνήσω και να μεταδώσω τις γνώσεις μου στο ευρύ κοινό (ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής μόρφωσης) σχετικά με τη σημαντικότητα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Κατά την διάρκεια της έρευνας μου για την επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος διαπίστωσα ότι η μέθοδος διδασκαλίας σε σχέση με άλλα διέφερε αρκετά.

Γιατί το Southampton; 

Ο λόγος που επέλεξα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Soythampton ήταν γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε ολοκληρωμένη εκπαίδευση και υποστήριξη με σκοπό την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων όπως επικοινωνιακές δεξιότητες, τη χρήση ή την αξιολόγηση της έρευνας με τη χρήση διαφόρων μεθοδολογικών αρχών, ανάπτυξη προγραμμάτων κ.ά. Ακόμη, είχαμε την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησής όπου με πραγματικά δεδομένα να μελετήσουμε και να μοιραστούμε εμπειρίες και γνώσεις με του συμφοιτητές μας σχετικά με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου όπως στο Μεξικό, στη Γκάνα, στο Ντουμπάι. Επίσης, η δυνατότητα να γνωρίσουμε μεγάλες προσωπικότητες γύρω από το κλάδο της δημόσιας υγείας, οι οποίοι μας μετέδωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Περιβάλλον εκπαίδευσης

Κατ' αρχάς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό παγκόσμιός για τα άψογα εκπαιδευτικά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήθελα πάντα να σπουδάσω εκεί. Επιπλέον, θεωρώ ότι ο βρετανικός τρόπος ζωής, καθώς και η κουλτούρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, για κάποιο που επιθυμεί να σπουδάσει αλλά και μετέπειτα να δουλέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την διάρκεια της φοίτησής μου στο πανεπιστήμιο του Southampton είχα την δυνατότητα να γνωρίσω ανθρώπους από διάφορες χώρες, να γνωρίσω νέους πολιτισμούς αλλά παράλληλα, να δοκιμάσω νέες γεύσεις και να εμπλακώ στα κοινά. Τέλος, έπειτα από τρία σχεδόν χρόνια μετά την αποφοίτηση μου από το πανεπιστήμιο ενημερώνομαι για τα νέα του Southampton μέσω του News Letter το οποίο στέλνεται ηλεκτρονικά.

Ιωάννα Μασούρα
Ιωάννα Μασούρα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.