Blog

Η εκπαίδευση μπορεί να σώσει ζωές

της Όλγας Δέδε
16 Μαρτίου 2016
9786 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
atoma pou parakolouthoun

Photo source: www.bigstockphoto.com

Πηγή: www.keadd.gr

Αν και οι ίδιοι οι διαιτολόγοι θεώρησαν απολύτως απαραίτητη την εφαρμογή των τεχνικών αλλαγής συμπεριφοράς στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμφώνησαν όμως ότι η εκπαίδευσή τους πάνω σε αυτές ήταν ανεπαρκής. Επίσης, δήλωσαν αβεβαιότητα για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των τεχνικών, δεδομένου ότι υπήρξε ελλιπής συστηματική αξιολόγηση.

Σε έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επάρκεια γνώσεων των διαιτολόγων πάνω στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και την τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών προέκυψαν τα παρακάτω δεδομένα:

  • Η πρώτη συνεδρία διαρκεί 40 λεπτά και κάθε επόμενη 20 λεπτά
  • Οι περισσότεροι θεωρούν πως οι γνώσεις που πήραν απο το Πανεπιστήμιο είναι ελλειπείς
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό παραδέχεται πως μπορεί να αναγνωρίσει μια λανθασμένη διατροφική συμπεριφορά αλλά δεν έχει τις γνώσεις να την τροποποιήσει
  • Υπάρχει ενδιαφέρον για την επιπλέον εκπαίδευση πάνω στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς

Διαβάστε επίσηςΠώς να βοηθήσετε τον πελάτη σας με διατροφικές διαταραχές [Δωρεάν EBOOK]


Υπάρχει ανάγκη λοιπόν για καλύτερη προ-πτυχιακή εκπαίδευση και μετέπειτα απο επιπλέον εξειδίκευση!

Ξέρουμε ότι ένας διαιτολόγος δεν είναι μόνο μια δίαιτα σ'ένα χαρτι, είναι αυτός που φροντίζει το σώμα απο μέσα, είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει κάθε πάθηση διαφορετικά για την καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενή. Όταν βλέπουμε ότι παθήσεις όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζουν τη δημόσια υγεία, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μας. Όταν βλέπουμε ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι σε τόσο υψηλά ποσοστά και ο κόσμος "βομβαρδίζεται" με λάθος πρότυπα, πρέπει να είμαστε εκεί να διατηρήσουμε την ισορροπία και να δείξουμε ότι ο καθένας είναι μοναδικός. Ασχολούμαστε με αθλητές, μητέρες, παιδιά, ηλικιωμένους, διαφορετικές ανάγκες.

Θα εμπιστευόσασταν έναν επαγγελματία που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να σας εξυπηρετήσει; Με περισσότερες γνώσεις, ίσως να σώσεις μια ζωή!

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος