Blog

Τα πιο δημοφιλή video του medNutrition για το 2015!

31 Δεκεμβρίου 2015
9018 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
ipologistis

Η χρονιά του 2015 μας αποχαιρετά και η ώρα των απολογισμών έχει έρθει! Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλοι φέτος, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, για την κοινότητα του medNutrition ήταν μέχρι στιγμής η πιο δημιουργική και ανανεωτική χρονιά καθώς έφερε πολλές νέες και καινοτόμες εφαρμογές, πρωτοποριακά project και δυνατές συνεργασίες. Από μία τέτοια συνεργασία προέκυψαν και επίσημα τα medNutrition videos, για κοινό και ειδικούς και η ομάδα που οργανώνει όλη τη διαχείριση για να φτάσουν στις οθόνες σας! Τα αγαπήσατε, τα αναζητήσατε και γι' αυτό σας παρουσιάζουμε τα top 5 video του medNutrition που απευθύνονται σε ειδικούς, για το 2015... [εδώ κάπου ηχούν τα ντράμς του ενθουσιασμού!]

1. 1η ημέρα του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας

Για εμάς τους διαιτολόγους είναι το συνέδριο που αναμένουμε κάθε 2 χρόνια για να ενημερωθούμε για τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο χώρο μας και ας μην κρυβόμαστε, για να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί, συνεργάτες, συνάδελφοι, συμφοιτητές από τα παλιά και φίλοι! Αυτό το video αποτελεί μία γεύση του τι συνέβη την πρώτη ημέρα, όπου δε σας κρύβω, με ενθουσίασε η τόσο μεγάλη προσέλευση διαιτολόγων και ελπίζω το επόμενο να είναι ακόμα πιο επιτυχημένο. Όπως και να έχει όμως, θα χαρώ πολύ να σας ξαναδώ όλους, παλιούς και νέους συναδέλφους, στο επόμενο συνέδριο και στο περίπτερο του medNutrition!

2. Κορεσμένα λιπαρά: συνεχίζουν να επιβαρύνουν την καρδιακή υγεία

Η συνέντευξη που μας έδωσε ο κος Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος [νομίζω ότι οι συστάσεις είναι περιττές], σχετικά με την ομιλία του στην πολύ επιτυχημένη 1η Ημερίδα Διατροφής που οργάνωσε η Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., σχετικά με τα κορεσμένα λιπαρά και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, καθώς τον τελευταίο χρόνο υπήρχαν κάποιες δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που τα εμφάνιζαν ως αθώα. Η συνέντευξη του κου Δημοσθενόπουλου θα σας δώσει την απάντηση!

3. Έξυπνα εργαλεία για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Συχνό πρόβλημα των ασθενών των διαιτολογικών μας γραφείων η δυσκοιλιότητα, γιαυτό και η συνάδελφος κα Ηλιοπούλου Ηλιάνα, ως μέλος της ομάδας εργασίας για την Υγεία του Πεπτικού, μας μιλάει για 2 εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία που έχει συντάξει η ομάδα, το σουπλά και το poster για τη δυσκοιλιότητα. Και για να μη μένετε «πίσω», μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το medNutrition eshop

4. Αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος και καρδιαγγειακά νοσήματα

Άλλη μία συνέντευξη από την επιτυχημένη 1η Ημερίδα του Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., αυτή τη φορά από τη συνάδελφο κα Καραγιάννη Τόνια, σχετικά με την κατάμεστη ομιλία της για το κατά πόσο τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος μπορούν να αποτελέσουν δείκτη πρόγνωσης για καρδιαγγειακά νοσήματα. Βλέποντας αυτά τα δύο video από την ημερίδα στο top 5 καθώς και την προσέλευση των Διαιτολόγων σε αυτή, μάλλον θα δούμε σύντομα ανακοίνωση για τη 2η Ημερίδα!

5. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Διαιτολογίας

Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω συναδέλφους να δημιουργούν πρωτοποριακά τεχνολογικά εργαλεία που βοηθούν την επιστήμη μας. Σε αυτό το video ο συνάδελφος κος Πέτσιος Δημήτρης μας μιλάει για την εφαρμογή που έχει αναπτύξει, το Dietathlon Weight Loss Coach, με στόχο να βοηθήσει τον χρήστη να βελτιώνει την υγεία, τη διατροφή, το βάρος, τη φυσική του κατάσταση, μέχρι και τη διάθεσή του! Η εφαρμογή παρουσιάστηκε και σε στρογγυλό τραπέζι στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας.

Σας εύχομαι μία καλή, δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα και πολλά views χρονιά!

Εύα Τσάκου
Εύα Τσάκου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.