Blog

Γυμνάστε την ψυχολογία τους

της Όλγας Δέδε
12 Μαρτίου 2016
13929 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika diaitologos me pelati

Photo source: www.bigstockphoto.com

"Κανένα πρόγραμμα άσκησης, διατροφής ή οποιοδήποτε άλλο δεν είναι επιτυχημένο αν ο πελάτης σας δεν περνάει καλά. Μην αναρωτιέστε λοιπόν όταν οι πελάτες σας σταματάνε την προσπάθεια που ξεκινήσανε μαζί σας.Είναι γιατί δεν μπορέσατε να αντιληφθείτε και να αγγίξετε εκείνη την χορδή της ψυχολογίας τους που θα τους έκανε να βγάλουν τον πιο ωραίο ήχο. Τον ήχο της ευτυχίας."

Πηγή: www.keadd.gr

Ένα άτομο που θέλει να χάσει βάρος συνήθως ακολουθεί δύο τακτικές, τη δίαιτα και τη γυμναστική! Μπορεί να ασχοληθεί μόνο του με αυτή του την προπάθεια ή να απευθυνθεί στους ειδικούς. Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να επιλέξει μόνο έναν απ'τους δύο.


Διαβάστε επίσηςΠώς να βοηθήσετε τον πελάτη σας με διατροφικές διαταραχές [Δωρεάν EBOOK]


Συνήθως το γυμναστή βαραίνει και ο ρόλος του διαιτολόγου αφου βάλλεται απο ερωτήσεις τύπου "Τι να φάω για να χάσω κιλά;", "Τελικά το γκρεϊπ φρουτ είναι λιποδιαλυτικό;", ή ακόμα χειρότερα δέχονται ερωτήσεις για διάφορα σκευάσματα και την επίδρασή τους στο βάρος. Κάθε ειδικός που έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει τη μη φυσιολογική τους ανησυχία γι'αυτό που μπορεί να μεταφράζεται ως διατροφική διαταραχή.

Μην ξεχνάμε ότι μια απο τις πιο γνωστές τακτικές που χρησιμοποιούν άτομα με διατροφικές διαταραχές για να χάσουν βάρος είναι η εξαντλητική γυμναστική! Ο ειδικός φυσικής αγωγής πρέπει να ακολουθεί την ίδια τακτική που θα ακολουθήσει ο διατροφολόγος και ο ψυχολόγος, το ιδανικό θα ήταν σε συνεννόηση με αυτούς. Μια ενιαία εκπαίδευση όμως θα τους κάνει να χειριστούν τον ασθενή με τον ίδιο τρόπο. 

Συχνά οι γυμναστές βλέπουν έναν άνθρωπο που έχει έρθει για να "χτίσει" μύς ή για να "κάψει" λίπος αλλά όσο κοντά και να έρθει στο αποτέλεσμα που θέλει δε θα είναι ευτυχισμένος! Ένας γυμναστής που αντιμετωπίζει ολικά τον κάθε ενδιαφερόμενο θα έχει ανθρώπους που θα απευθύνονται σε αυτόν όποτε νιώθουν ότι χρειάζονται βοήθεια. Αρα εκτός απο το σώμα, γυμνάστε και την ψυχή τους... 

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί"

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος