Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Πώς η εκπαίδευση Master Practitioner βοηθά καθημερινά τον επαγγελματία υγείας;

17 Φεβρουαρίου 2017
9423 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
epagelmatias se grafeio

Photo source: www.bigstockphoto.com

Είναι γεγονός πως η διαχείριση περαστικών με διατροφικές διαταραχές απαιτεί ιδιαίτερη θεραπευτική προσέγγιση και συνδυασμό τόσο εξειδικευμένων διατροφικών όσο και ψυχολογικών παρεμβάσεων. Η εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity του ΚΕΑΔΔ παρέχει στους επιστήμονες υγείας όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις τεχνικές που απαιτούνται έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν με επιτυχία όλα τα περιστατικά διατροφικών διαταραχών.

Στο video που ακολουθεί η δρ. Μαργαρίτα - Αγγελική Σχινά, Κλινική ψυχολόγος και εκπαιδευτής του ΚΕΑΔΔ, αναλύει πως η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity βοηθά καθημερινά τον εκπαιδευόμενο, πως εξελίσσεται συνεχώς και ποιοι λόγοι την καθιστούν απαραίτητη για κάθε επαγγελματία υγείας.

Αρχικά, ο τίτλος σπουδών Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity εστιάζει κυρίως στη βιωματική εκπαίδευση δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να κατανοήσουν πρώτα τις δικές τους διατροφικές συμπεριφορές και ανάγκες. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις γνώσεις που απαιτούνται ώστε να γίνει μια έγκυρη και σωστή δίαγνωση της διατροφικής διαταραχής που θα συνατήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη.

Παράληλα, όλη η εκπαίδευση είναι απόλυτα εστιασμένη επάνω στη διάγνωση των διατροφικών διαταραχών και στην αντιμετώπισή τους. Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες δέχονται όλη την απαραίτητη πληροφορία και ενσωματώνουν τα απαραίτητα εργαλεία για την παρέμβαση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μπορούν να τα εφαρμόσουν με επιτυχία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Τέλος, η εκπαίδευση παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στους επαγγελματίες υγείας ώστε να μπορούν να έχουν μια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ τους, παρέχοντας έτσι πιο ουσιαστικά αποτελέσματα και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.