Δελτία Τύπου

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού

28 Μαρτίου 2023
2028 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
grespen 6o panellinio sinedrio

H Ελληνική Εταιρία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (GrESPEN) με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού με τη σύμπραξη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στις 4-6 Μαΐου 2023.

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, είναι η αρτιότερη ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας για την πλέον επίκαιρη θεματολογία στην επιστήμη της Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, αλλά και κλινικής πρακτικής.

Ιδιαίτερο σημαντικό γεγονός -όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο χώρο της Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής- αποτελεί η επίσημη έγκριση της Διεθνούς Διακήρυξης της Βιέννης (Vienna Declaration) για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στη Διατροφική Φροντίδα, η οποία υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2023, από πλειάδα συναφών επιστημονικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η GrESPEN. Αναπόδραστα, αυτός είναι και τίτλος-κεντρική θεματολογία του 6ου συνεδρίου της GrESPEN: «Η διατροφή είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Στόχος μας είναι ο καθορισμός ενός συλλογικού οράματος για την προώθηση των βασικών αρχών εφαρμογής του ανθρώπινου δικαιώματος στη διατροφική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος και των συνθηκών. Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή φιλοδοξούν να προσφέρουν μία υψηλού επιπέδου επιστημονικής εκδήλωση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Περισσότερες Πληροφορίες
https://www.grespen.org/Congress/2023
 
Για τις εγγραφές είναι αυτό ο σύνδεσμος (σε περίπτωση που τον χρειαστείτε):
 
Και για κατάθεση εργασιών αυτό:

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. GrESPEN
Δρ. Μαρίλυ Πασακιώτου

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου
Αν. Καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης