Δελτία Τύπου

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής

της Σίλιας Κορελή
08 Οκτωβρίου 2015
10005 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
proetimasia potiriou me fagito

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες, 7 Οκτωβρίου, η επιστημονική ημερίδα με θέμα ''Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής''.

Η ημερίδα έλαβε μέρος στον νέο χώρο σεμιναρίων και συνεδριάσων του εστιατορίου Varoulko Seaside. Εκεί παρευρέυθηκε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και επιστημονική συνεργάτις του medNutrition, Σίλια Κορελή, καθώς κι άλλοι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι.

Το λόγο πήρε πρώτα ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου , κύριος Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια έγινε χαιρετισμός και μια πρώτη γνωριμία με τη δράση από τον διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece.

Έπειτα, ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου μίλησε για τη σημασία της κατανάλωσης ψαριών στην διατροφή και την υγεία, καθώς και για τον ρόλο των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας) στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι Έλληνες σαν πληθυσμός καταναλώνουν μόνο το 1/3 της συνιστώμενης δοσολογίας ψαριών.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στην κυρία Λύτρα Κατερίνα, Ιχθυοπαθολόγος-Κτηνίατρος του ομίλου Σελόντα, η οποία παρουσίασε με αποδείξεις την ποιότητα και την ασφάλεια της τσιπούρας και του λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και τα στάδια αυτής.

Τέλος, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βαρβάρα Καρμίρη , μίλησε για τις δράσεις " Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα", που όπως ανέφερε και η ίδια, αποτελούν ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και προαγωγής της σύγχρονης Μεσογειακής Διατροφής και κατανάλωσης ψαριού στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις του κοινού, ενώ η ημέρα έκλεισε ευχάριστα, με live cooking από τον σεφ κύριο Λευτέρη Λαζάρου, καθώς και με τη δοκιμή συνταγών που επιμελήθηκε ο ίδιος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

  • Σίλια Κορελή
    Σίλια Κορελή Δαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Η Σίλια Κορελή είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα δίνοντας τις διαιτολογικές συμβουλές της σε κάθε ενδιαφερόμενο. Εργάστηκε ώς ιατρικός επισκέπτης στην ενημέρωση για τα συμπληρώματα διατροφής και αρθρογραφεί για το mednutrition.