Δελτία Τύπου

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής

08 Οκτωβρίου 2015
14316 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
proetimasia potiriou me fagito

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες, 7 Οκτωβρίου, η επιστημονική ημερίδα με θέμα ''Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής''.

Η ημερίδα έλαβε μέρος στον νέο χώρο σεμιναρίων και συνεδριάσων του εστιατορίου Varoulko Seaside. Εκεί παρευρέυθηκε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και επιστημονική συνεργάτις του medNutrition, Σίλια Κορελή, καθώς κι άλλοι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι.

Το λόγο πήρε πρώτα ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου , κύριος Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια έγινε χαιρετισμός και μια πρώτη γνωριμία με τη δράση από τον διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece.

Έπειτα, ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου μίλησε για τη σημασία της κατανάλωσης ψαριών στην διατροφή και την υγεία, καθώς και για τον ρόλο των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας) στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι Έλληνες σαν πληθυσμός καταναλώνουν μόνο το 1/3 της συνιστώμενης δοσολογίας ψαριών.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στην κυρία Λύτρα Κατερίνα, Ιχθυοπαθολόγος-Κτηνίατρος του ομίλου Σελόντα, η οποία παρουσίασε με αποδείξεις την ποιότητα και την ασφάλεια της τσιπούρας και του λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και τα στάδια αυτής.

Τέλος, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βαρβάρα Καρμίρη , μίλησε για τις δράσεις " Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα", που όπως ανέφερε και η ίδια, αποτελούν ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και προαγωγής της σύγχρονης Μεσογειακής Διατροφής και κατανάλωσης ψαριού στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις του κοινού, ενώ η ημέρα έκλεισε ευχάριστα, με live cooking από τον σεφ κύριο Λευτέρη Λαζάρου, καθώς και με τη δοκιμή συνταγών που επιμελήθηκε ο ίδιος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.