Συνέδρια

Μητρικός θηλασμός, πηγή ζωής

της Όλγας Δέδε
12 Απριλίου 2016
11355 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μητρικός θηλασμός, πηγή ζωής

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στις 27 Φεβρουαρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε η 2η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Εν αρχή διατροφής, μητρικός θηλασμός", από την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, τα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον και κατάφεραν να μας εντάξουν στη θεωρία του σύγχρονου θηλασμού. Η ημερίδα προβλήθηκε με live streaming απο το medNutrition για όσους δε μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν. 

Το πρώτο στρογγγυλό τραπέζι ξεκίνησε με την ομιλία της Ιωάννας Αντωνιάδου - Κουμάτου, Αναπτυξιακής Παιδιάτρου, Διευθύντριας Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού - Επιστημονικής Υπεύθυνης προγράμματος Αλκυόνη και είχε θέμα "Μητρικός θηλασμός, παρελθόν και παρόν". Την ανάγκη για ένα πρόγραμμα που να στηρίζει και να προάγει το μητρικό θηλασμό με καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού υγείας, καλύτερη διαμόρφωση χώρων, στήριξη της θηλάζουσας και νομοθετική μέριμνα εξέφρασε η παιδίατρος. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση.

Η δεύτερη ομιλία είχε θέμα "Πλεονεκτήματα μητρικού θηλασμού" και έγινε απο τη Ζωή Ηλιοδρομίτη, Παιδίατρο και Επιστημονική συνεργάτη του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού. Ο θηλασμός πλεονεκτεί σε σχέση με τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος, με πλήθος θετικών επιδράσεων στη μητέρα, στο βρέφος αλλά και γενικά στον οικονομικό και περιβαλλοντικό τομέα. Ολόκληρη την ομιλία της παιδιάτρου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Το πρώτο στρογγυλό τραπέζι έκλεισε με την ομιλία της Γιώτας Μαυρίκα, Επισκέπτρια υγείας απο το Κέντρο Υγείας Καισαριανής και είχε θέμα "Τα 10 βήματα για το μητρικό θηλασμό". Στην ομιλία αυτη παρουσιάστηκαν κάποια βοηθητικά βήματα για την καλύτερη εμπειρία της μητέρας αλλά και την καλύτερη θρέψη του βρεφους. Στο παρακάτω  video μπορείτε να παρακολοθήετε ολόκληρη την παρουσίαση.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος