Ομιλίες

Βοηθήστε τους πελάτες σας να ξεφύγουν απ' την ακινησία

του Θοδωρή Σημάδη
25 Μαΐου 2017
8460 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
perpathma sto vouno fysikh drasthriothta

Το 67% των Ελλήνων δεν γυμνάζονται και δεν έχουν ασχοληθεί με καμία μορφή άσκησης! Πώς λοιπόν θα ωθήσετε τους πελάτες σας να ξεφύγουν από αυτή την ακινησία; Στην ερώτηση αυτή κλήθηκα να απαντήσω στην 4η επιστημονική ημερίδα Superfoods – Superfit. Απαντήστε σε όλες τις απορίες τους γύρω από την άσκηση, βοηθήστε τους να κατανοήσουν τα οφέλη της στην υγεία αλλά να βρουν εσωτερικά το κίνητρο για να μην την εγκαταλείψουν!

Ποιες είναι οι απορίες γύρω από την άσκηση;

Τι είναι η άσκηση; Τι πρέπει να αναζητούμε από αυτήν; Πώς θα αναγνωρίσω ότι ασκούμαι με τον σωστό τρόπο; Ποιες θα είναι οι παρενέργειές της; Όλες αυτές και ίσως πολύ περισσότερες είναι οι ενδόμυχες απορίες ενός πελάτη σας που πιθανό να φοβάται να ρωτήσει, μήπως και κάποιος (αθλούμενος ή επαγγελματίας) θεωρήσει ότι είναι αρκετά άστοχες και δεχτεί τη διακωμώδηση - bullying των «ειδημόνων».

Απαντήστε σε όλα αυτά τα ερωτήματα μεταφέροντάς τους την κατάλληλη γνώση αλλά και ότι η άσκηση δεν είναι αδυνατιστικό μέσο, ούτε και μπορεί να γίνει με το ζόρι! Στη συνέχεια έρχονται νέες απορίες, γιατί δεν λειτουργεί σωστά το έντερό τους, γιατί δυσκολεύονται να χωνέψουν τις τροφές που καταναλώνουν, γιατί αρρωσταίνουν πολλές φορές τον χρόνο, γιατί έχουν φλεγμονές στο σώμα τους, κρίσεις πανικού, γιατί... γιατί... γιατί...

Ποιο είναι το κίνητρο για να μην εγκαταλείψουν την άσκηση;

Είναι σημαντικό να τους μεταφέρετε ότι αν δεν υπάρχει θετική ψυχολογία, θα καταλήξουν να γυμνάζονται μόνο με τη δύναμη της θέλησης και αυτή είναι βέβαιο πως θα τους εγκαταλείψει μόλις πάψουν να παρατηρούν νέες προσαρμογές στο σώμα τους. Τότε είναι πιθανό να παραιτηθούν από την άσκηση. Είναι ευθύνη του καθενός κινείται ακόμα και τις ημέρες που το πάπλωμα είναι βαρύ και η διάθεση ασήκωτη. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αφού μόλις γίνεται το πρώτο βήμα η συνέχεια θα έρθει από μόνη της.

Το 90% των υπηρεσιών που σου προσφέρει ο διαιτολόγος ή ο προπονητής δε θα φανεί αμέσως, ίσως και ποτέ. Όταν ένα σώμα τρέφεται σωστά, κινείται, ενεργοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες του, ξέρει να χαλαρώνει και να ηρεμεί το πνεύμα του, δεν μπορεί παρά σε βάθος χρόνου να ισορροπήσει στην καλαισθησία. Το ομοιόμορφα και ολοκληρωμένα γυμνασμένο κορμί είναι το σύμπτωμα ενός υγιούς οργανισμού.

«Ένας σοφός κάνει αμέσως ό, τι ένας ανόητος κάνει στο τέλος. Και οι δύο κάνουν το ίδιο, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους»

Είναι στο χέρι του καθενός το αν το κινητικό αποτύπωμα στον χρόνο θα είναι βιαστικό και σύντομο ή αργό και σταθερό. Θα είναι ήχος οχήματος ή μήπως παπουτσιού;

Βοηθήστε τους λοιπόν να κερδίσουν το χρόνο που έχουν χάσει και να κάνουν το πρώτο βήμα...

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Θοδωρής Σημάδης
Θοδωρής Σημάδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής