Blog

Food Fact Sheets: Ενδυναμώστε την επικοινωνία με τον πελάτη σας

28 Μαρτίου 2017
13047 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
food fact sheets

Ψάχνετε εργαλεία που θα βελτιώσουν την επικοινωνία με τον πελάτη σας; Ο Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολόγων έδωσε την απάντηση!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αποτελεσματική επικοινωνία με τον πελάτη που έχετε απέναντί σας αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια επιτυχημένη κι αποτελεσματική συνεργασία. Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η τεχνολογία και το διαδίκτυο παρέχουν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών οι οποίες όμως πολλές φορές δεν είναι απολύτως έγκυρες.

Με δεδομένα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως η δημιουργία μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας και η μεταφορά απλουστευμένων, επιστημονικά τεκμηριωμένων γνώσεων είναι στοιχείο που απασχολεί έντονα τον επαγγελματία διαιτολόγο.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που ανταποκρίνεται στις παραπάνω ανάγκες αποτελούν τα Food Fact Sheets του British Dietetic Association (BDA).

Τι είναι τα Food Fact Sheets;

Πρόκειται ουσιαστικά για μονοσέλιδα ή δισέλιδα έγγραφα τα οποία παραθέτουν συνοπτικά την επιστημονική πληροφορία, απλουστευμένα, με μορφή που τονίζει τα βασικά σημεία, χρησιμοποιώντας πίνακες, κουκκίδες, εικόνες κ.λπ. Μπορείτε να τα μεταφράσετε στα ελληνικά και να τα επικαιροποιήσετε με τις γνώσεις σας! Και φυσικά για να είστε καθ΄όλα σωστοί επαγγελματίες, να βάζετε ως πηγή προέλευσης το αντίστοιχη πηγή.

Τα Food Fact Sheets περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα κατηγοριών όπως:

  • Υγιεινή διατροφή & τρόπος ζωής
  • Διατροφή σε παθολογικές καταστάσεις
  • Διατροφικές συστάσεις για βρέφη, παιδιά και εγκυμοσύνη
  • Διατροφή για απώλεια βάρους
  • Θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τα Food Fact Sheets;

Γιατί σίγουρα είναι μια από τις πιο απλές, αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας. Επίσης όμως:

Είναι σύντομα και περιεκτικά

Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσετε τις πληροφορίες και να δώσετε τις απαντήσεις που θέλετε σε μία ή δύο σελίδες. Είναι περισσότερο πιθανόν οι πελάτες σας να διαβάσουν το σύντομο αυτό κείμενο παρά ένα πολυσέλιδο έντυπο, ειδικά όταν τους το δίνετε εσείς.

Είναι εξαιρετικά εύχρηστα

Τα έντυπα αυτά είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να επιλέξουν τη θεματική ενότητα που χρειάζονται πχ θηλασμός και να παραλείψουν αυτό που ήδη γνωρίζουν ή δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα πχ χορτοφαγία.

Είναι εύκολα κατανοητά

Με τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου επιτυγχάνεται η απλούστευση της επιστημονικής πληροφορίας, γεγονός που πολλές φορές είναι δύσκολο στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Έτσι είναι πιο εύκολο για εσάς να μεταφέρετε την πληροφορία σε ένα δισέλιδο, «εύπεπτο» έντυπο το οποίο ο πελάτη σας μπορεί να εκλάβει και να κατανοήσει άμεσα.

Σας βοηθούν να δημιουργήσετε συζήτηση

Σκεφτείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεστε σχετικά με θέματα υγείας, διατροφής και απώλειας βάρους. Χρησιμοποιώντας κάποιο fact sheet θα βοηθήσετε το πελάτη σας, να συζητήσει μαζί σας για θέματα που τον αφορούν και αναφέρονται στα έντυπα αυτά.

Είναι δωρεάν

Παράλληλα θα εξοικονομήσετε και χρήματα καθώς τα συγκεκριμένα έντυπα παρέχονται δωρεάν. Μπορείτε να τα κατεβάσετε, εμπλουτίσετε και εκτυπώσετε για να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα για τους πελάτες σας.

Συμπερασματικά

Αξιοποιήστε λοιπόν τα συγκεκριμένα εργαλεία και αναβαθμίστε την παρεχόμενες υπηρεσίες σας εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά! Αν θα σας ενδιέφερε ένας οδηγός για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας facts sheets αφήστε τα σχόλια σας στο τέλος του κειμένου.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.