Blog

Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Leeds

της Κυριακής Καλδαρίδου
24 Μαΐου 2016
11979 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
university of leeds

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 υποχρεωτικά μαθήματα και την διπλωματική εργασία που επίσης είναι υποχρεωτική. Τα μαθημάτα καλύπτουν ένα φάσμα που αφορά και τις βασικές αρχές της διατροφής, την χρήση εργογόνων συμμπληρωμάτων αλλά και τις μεταβολικές και βιοχημικές αποκρίσεις του οργανισμού στα διάφορα είδη αθλημάτων. Επιπλέον, γίνεται και η εκμάθηση της χρήσης στατιστικών προγραμμάτων όπως το SPSS ( πολύ σημαντική η παρακολούθηση για την διεκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Παράλληλα με τα μαθήματα υπήρχαν και τα εργαστήρια, τα οποία θα σε βοηθήσουν στην πράξη να κατανοήσεις την θεωρία. Η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας γίνεται πάντα με την συνεχή επίβλεψη του καθηγητή το τελευταίο τρίμηνο των σουυδών.

leeds university students

Επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος

Η αλήθεια είναι πως εξ’αρχής ήξερα οτι ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό για τον λόγο του ότι ήθελα να δω και το τρόπο που λειτουργούν τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, την οργάνωση τους, τις υποδομές τους ( και όχι μόνο βέβαια!). Διάλεξα το συγκεγκριμένο ίδρυμα γιατί είναι ένα απο τα καλύτερα στην Αγγλία στον τομέα της αθλητικής διατροφής με σχετικά οικονομικά δίδακτρα (σε σχέση πάντα με το Λονδίνο).

leeds university

Περιβάλλον εκπαίδευσης και ζωή στο Leeds

Το Leeds είναι μια απο τις μεγαλύτερες πόλεις στην Αγγλία και μια πολη με πολύ πράσινο! Είναι μια σχετικά οικονομική πόλη για να ζήσει ένας φοιτητής με έντονη νυχτερινή ζωή και όχι μόνο! Απο επιλογές διασκέδασης έχεις τα παντα, θέατρο, παμπς, κλαμπ, σινεμά, βόλτες στα καταπράσινη πάρκα ( όπου σημείωση, όλοι έτρεχαν), φαγητό all you can eat απο διαφορετικούς πολιτισμούς. Επίσης, είναι μια πολη όπου οι μετακινήσεις είναι πολύ εύκολες ( οπως σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο άλλωστε) και σε κοντινή αποσταση με το τρένο βρίσκονται απιστευτα μεσαιωνικά μέρη όπως το York. Είναι μια πόλη με πολλούς φοιτητές, εμένα προσωπικά μου θύμιζε Θεσσαλονίκη (χωρίς το Θερμαϊκό φυσικα). Ειναι μια πόλη μαγική με πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

kaldaridou leeds university

leeds university students friends

 

Κυριακή Καλδαρίδου
Κυριακή Καλδαρίδου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.