Συνεντεύξεις

Ε. Ζουμπανέας «Η εκπαίδευση Master Practitioner παρέχει γνώσεις και δεξιότητες για όλες τις διατροφικές διαταραχές»

10 Ιουλίου 2018
10830 Προβολές
7 λεπτά να διαβαστεί
sunentefksi evaggelou zoumpanea programma keadd

Το mednutrition συνάντησε τον κ. Ευάγγελο Ζουμπανέα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Διευθύνων Σύμβουλο του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) και μας μίλησε αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity που προσφέρεται στην Ελλάδα από το ΚΕΑΔΔ.

Το πρόγραμμα του National Center for Eating Disorders (NCfEDτης Μεγάλης Βρετανίας παρέχεται στην Ελλάδα με την πιστοποίηση BPS κατά αποκλειστικότητα από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Σκοπός & Στόχοι 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και θεραπευτική καθοδήγηση για όλες τις διατροφικές διαταραχές, όπως υπερφαγικά επεισόδια, βουλιμία, φόβος για την τροφή, ανορεξία, εμμονή με αλλεπάλληλες δίαιτες.

Παρέχονται καινοτόμες και πρακτικές εκπαιδεύσεις προς επαγγελματίες υγείας που δουλεύουν με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Οι εκπαιδεύσεις και η διδακτέα ύλη διδάσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την αντίστοιχη εκπαίδευση του NCfED στην Μεγάλη Βρετανία στο οποίο ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης στους επιτυχείς της διαδικασίας αξιολόγησης παρέχεται το πιστοποιητικό Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity, απευθείας από το NCfED και τη σφραγίδα του British Psychology Society BPS.

Η επίσημη πιστοποίηση του BPS για το ΚΕΑΔΔ ως Centre of Education and Treatment Eating Disorders (CETED), Greece www.keadd.gr εμφανίζεται στη σελίδα 5 του επίσημου καταλόγου των εκπαιδεύσεων με το διακριτικό τίτλο BPSLearningCenterApproved 

Δυνατότητα συνεργασίας και παραπομπής περιστατικών

Το ΚΕΑΔΔ παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις, υπηρεσίες και μοναδικές ευκαιρίες για τους επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο των διατροφικών διαταραχών.

Οι εκπαιδεύσεις παρέχουν στους επαγγελματίες υγείας ευκαιρίες συνεργασίας και ενσωματώνονται στο δίκτυο Συμβούλων μας. Οι πιστοποιημένοι θεραπευτές εμφανίζονται σε ειδική λίστα online μέσα από το επίσημο site του ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr με τα πλήρη επαγγελματικά τους στοιχεία ώστε να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Η πιστοποίηση του τίτλου Master Practitioner on Eating Disorders παρέχεται έπειτα από την επιτυχημένη 3ών γραπτών εξετάσεων με βασισμένη  στην διδακτέα  ύλη της εκπαίδευσης.

Γιατί να κάνεις την εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders του ΚΕΑΔΔ;

Γιατί...

 • Η σχέση με τους εκπαιδευτές και τους συνεργάτες σου είναι άμεση και προσωπική.
 • Η εκπαίδευση είναι διαδραστική, άμεση, με ζωντανή συμμετοχή στη διαχείριση περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, τόσο στους Δια Ζώσης όσο και στους Διαδικτυακούς σπουδαστές με την πιο σύγχρονη πλατφόρμα διαδικτυακής αναμετάδοσης.
 • Το ΚΕΑΔΔ λειτουργεί υπό την αιγίδα του British Psychology Society και είναι μέλος του National Association Academy of Eating Disorders.
 • Θα λάβεις πιστοποίηση πανευρωπαϊκής αναγνώρισης και θα έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς ως αναγνωρισμένος επαγγελματίας υγείας στη διαχείριση ατόμων με διαταραχές πρόσληψης τροφής σε όλο τον κόσμο.
 • Ο επαγγελματίας διαιτολόγος χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις  και τεχνικές διαχείρισης βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά.
 • Η εκπαίδευση στηρίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα των νευροεπιστημών.
 • Θα λάβεις εργαλεία και δεξιότητες που θα ξεκινήσεις να τα δουλεύεις με επιτυχία από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκπαίδευσης.
 • Καλύπτει θεωρία πράξη και εμπειρία πάνω στο wellness & wellbeing και τις διατροφικές διαταραχές.
 • Θα αναβαθμίσεις την ποιότητα των υπηρεσιών σου στον χώρο της υγείας και εκτός από την θεωρία θα αποκτήσεις και την εμπειρία πως θα την εφαρμόσεις στην καθημερινή επαγγελματική πράξη.
 • Θέλεις να ενταχθείς σε ένα δίκτυο όπου θα σου παρέχει συνεργασία και παραπομπές από άλλους επαγγελματίες υγείας.
 • Είσαι επαγγελματίας υγείας και έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που είναι μπερδεμένοι με τη διατροφή τους και θέλεις να τους βοηθήσεις.
 • Έχεις μόνιμα άμεση πρόσβαση και υποστήριξη από τους καθηγητές και τους συνεργάτες σε όποιο περιστατικό χρειάζεσαι έμπειρη καθοδήγηση.
 • Εκπαιδεύεσαι σε ορθές πρακτικές Ευ Ζην, ισορροπίες στην καθημερινή ζωή, διατροφή, άσκηση, ψυχολογία και συμπληρωματικές θεραπείες.
 • Εκπαιδεύεσαι από μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών υγείας από όλο το φάσμα σωματικής και ψυχικής υγείας.
 • Χρειάζεσαι μία Δια Βίου εκπαίδευση και ενημέρωση στο χώρο των διατροφικών διαταραχών σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που παρέχει το ΚΕΑΔΔ.
 • Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ μπορείς να γίνεις ο καλύτερος health coach του πελάτη σου.
 • Θα λάβεις εκπαιδευτικό υλικό και εγχειρίδια που θα σε κατατοπίζουν βήμα προς βήμα στην κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για κάθε πελάτη.
 • Το ΚΕΑΔΔ παρέχει online δίκτυο των επαγγελματιών συνεργατών του για πλήρη πρόσβαση του κοινού σε αυτούς.
 • Το ΚΕΑΔΔ χτίζει διεπιστημονικές ομάδες με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Το ΚΕΑΔΔ λειτουργεί σαν οικογένεια και οι επαγγελματίες υγείας μιλούν την ίδια κοινή γλώσσα και αλληλοϋποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.
 • Το δίκτυο του ΚΕΑΔΔ και η πολυετής εμπειρία των εκπαιδευτών, θα σου εξασφαλίσει την πραγματική επαγγελματική επιτυχία που χρειάζεσαι!

Διαβάστε στo ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr για περισσότερες πληροφορίες:

 1. Τι είναι η πιστοποίηση British Psychological Society - BPS;
 2. Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΕΑΔΔ ξεχωριστό;
 3. Ποιο είναι το πρόγραμμα σπουδών που κάνει την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ να ξεχωρίζει;
 4. Τι είπαν για την εκπαίδευση οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών;
 5. Πότε ξεκινάει η επόμενη εκπαιδευτική περίοδος;
 6. Πού μπορώ να ζητήσω περισσότερες πληροφορίες;

Επιστολές σπουδαστών του ΚΕΑΔΔ, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος

Δημήτρης Πέτσιος, Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, Msc

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ, αντιλαμβάνομαι ότι οι γνώσεις που αφορούν την διαχείριση των διατροφικών διαταραχών και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, καθώς και η προσέγγιση της ψυχολογίας των συμπεριφορών στην παχυσαρκία, είναι κάτι παραπάνω από οργανωμένες, up to date και εξειδικευμένες, ακόμα και για τον εκπαιδευμένο στη συμπεριφορική προσέγγιση διαιτολόγο.

Ακόμα, παρατηρώ ότι ενώ είναι απαραίτητες σε κάθε ειδικό υγείας -έμπειρο ή μη-, ο οποίος αργά η γρήγορα θα έρθει (αν δεν έχει έρθει ήδη) αντιμέτωπος με περιστατικά που θα χρήζουν τέτοιας θεραπευτικής προσέγγισης, είναι και συνάμα "λυτρωτικές". Είναι λυτρωτικές τόσο για το θεραπευόμενο όσο και τον θεραπευτή που πλέον θα μπορεί ρεαλιστικά να εκτιμήσει και να βοηθήσει πλήρως το περιστατικό του με το "μάτι" των διατροφικών διαταραχών, πατώντας σταθερά τα πόδια του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σπάνια συναντάς επιστήμονα οποιουδήποτε κλάδου υγείας πραγματικά να κατέχει στο 100% τούτες τις γνώσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Έτσι, εδώ στο ΚΕΑΔΔ, καθώς προσφέρεται πρακτική πληροφορία, με αντίστοιχα εργαλεία, μοιράζονται περιστατικά με εποπτείες ή και case studies, δίδεται και λαμβάνεται η γνώση και η χρήση της- αμφίδρομα, γαλουχημένη από την εμπειρία δεκαετιών από πολλούς επιστήμονες όλων των πεδίων, γνώση εξειδικευμένη και κυρίως έτοιμη για πρ οσωπική-επαγγελματική χρήση και προέκταση στη θεραπευτική προσέγγιση, το αποτέλεσμα είναι ο κάθε ειδικός υγείας έμπειρος ή μη- να μπορεί άμεσα να βελτιώσει την θεραπευτική προσέγγιση και κυρίως το αποτέλεσμα του, σε βαθμό που θα ξεχωρίζει από τις κλασσικές προσεγγίσεις του χώρου.

Με λίγα λόγια, ακόμα και για τους παλαιότερους αλλά ειδικά για τους νεότερους και φυσικά απαραιτήτως για όλους τους διαιτολόγους, η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ είναι ένας δρόμος που θα ωφελήσει πολύ αυτούς που τον ακολουθήσουν.

Βασίλειος Κατσίλας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Όμως το τί δεν πήγαινε καλά το βίωσα σαν ένα δυνατό χτύπημα αντιπάλου που παρά τις γνώσεις μου αν θα μπορούσα να παρομοιάσω με τις πολεμικές τέχνες να με γονατίζει, όταν διάβασα το Thin Positive του κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα όπου και κατάλαβα ότι οι άνθρωποι είναι πολύ παραπάνω από λίπος, μύες, κόκκαλα, νερό, όργανα κ.α καθώς και χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης και θεραπείας. Τότε ο αμέσως επόμενος στόχος μου μεταφράστηκε στο ισοδύναμο να βρεθώ δίπλα σε αυτό τον άνθρωπο, που σε κάθε σειρά του βιβλίου του είχα βρει ένα στήριγμα για το πώς θα ήθελα να εξελιχθώ ως επαγγελματίας και πώς θα ήθελα να είμαι μετά από χρόνια στο καθημερινό λειτούργημα του Διατροφολόγου-Διαιτολόγου, αναφέρει ο συνάδελφος Βασίλειος Κατσίλας στην επιστολή του.

Χάιτα Ναταλία, Σύμβουλος ψυχικής υγείας - ψυχοθεραπεύτρια

Η κα. Χάιτα Ναταλία αναφέρει σχετικά με την εκπαίδευση: Μια εκπαίδευση που σου δίνει απλόχερα τη γνώση πληθώρας ειδικών, που μέσα από το διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και την πολύτιμη κλινική εμπειρία του καθένα, υπογραμμίζει την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση και διαρκή ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο, ενθαρρύνει τη συνεργασία , παρέχει την ασφάλεια της εποπτείας σε όποιον νιώθει να τη χρειάζεται, εμπλουτίζει διαρκώς με εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα εργαλεία τους εκπαιδευόμενους, ακόμη και αφού ολοκληρωθεί ο βασικός κορμός της εκπαίδευσης , μέσα από τη διενέργεια ημερίδων, τη διαδικτυακή ομάδα και όλες τις πολύτιμές επαφές που αναπτύσσονται.

Ανώνυμη σπουδάστρια

Όσα άκουσα αυτές τις μέρες στο ΚΕΑΔΔ ,οι πολύμηνες συζητήσεις μας με τους  ψυχολόγους και διατροφολόγους του ΚΕΑΔΔ, το θέατρο και το γράψιμο, με απελευθέρωσαν κι ενίσχυσαν την εσωτερική φωνή μέσα μου. Πλέον μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι γνωρίζω πώς να φροντίσω το σώμα μου κι ότι το αγαπώ χωρίς προϋποθέσεις. Κάποτε φοβόμουν τους διαιτολόγους. Αστείο αν σκεφτείτε ότι σε λίγο καιρό θα είμαι κι εγώ μία. Μακάρι μια μέρα να βοηθώ ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που βοηθήθηκα κι εγώ. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμορφος, γεμάτος χρώματα και νέα συναισθήματα και ανυπομονώ όταν θα έχω τελειώσει τη σχολή Διατροφής να ενταχθώ κι εγώ στην ομάδα του ΚΕΑΔΔ και να μάθω να βοηθώ κι εγώ με τη σειρά μου άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.»: είναι τα λόγια μιας σπουδάστριας που παρακολούθησε το πρόγραμμα.

Κατσαβέλης Νεκτάριος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι αλληλεπίδρασης με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, την ίδια θέληση, τον ίδιο στόχο και σκοπό μαζί σου. Δεν μπορεί από το να είναι στο εξής αυτοί οι άνθρωποι κομμάτι της εξέλιξης σου και να έχεις πάντα την θέληση να προσφέρεις ότι μπορείς για αυτούς όποτε το χρειαστούν. 

Οι δάσκαλοι μας ήταν ο ορισμός του δασκάλου…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το έζησα.

Περίανδρος Πάμπαλος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μια απίστευτη εκπαίδευση. Συσσωρευμένη εμπειρία πολλών ετών κορυφαίων επαγγελματιών υγείας δόθηκε απλόχερα στους εκπαιδευόμενους μέσα σε λίγους μήνες. Αμέτρητα εργαλεία που σε συνδυασμό με την σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευτών σε κάνουν να σκέφτεσαι και να λειτουργήσεις ως θεραπευτής. Σας ευχαριστώ για όλα.

Σουζάνα Ριζγκάλα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Είμαι από τους τυχερούς που παρακολούθησαν την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ, αυτή την οργανωμένη, ουσιαστική, πρακτική και η οποία είναι με πολλή αγάπη σχεδιασμένη γιατί απευθύνεται σε σένα, σε μένα, σε εκείνον, σε όλους με σεβασμό και κατανόηση. Μετά την εκπαίδευση πατάω γερά στα πόδια μου επαγγελματικά, νιώθω ότι τώρα ολοκληρώθηκα σαν διαιτολόγος.

Αυτή η εκπαίδευση την συνιστώ με χαρά σε όλους.

Κωνσταντίνου Υβόνη, Κλινικός Ψυχολόγος

Το 2015 τον Ιούλιο ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ. Το πρόγραμμα, δεν σου προσφέρει απλά ένα χαρτί εξειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία, αλλά και πραγματικές γνώσεις. Οι καθηγητές δεν είναι απλά καθηγητές, είναι επαγγελματίες και αυτό οδηγεί στην μεταφορά πραγματικής γνώσης και όχι απλά μιας τυποποιημένης θεωρίας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αν η θεωρία δεν συνδέεται με την πράξη δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι πετυχημένη επειδή αποτελείται από διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών, κάτι που είναι απαραίτητο να συμβαίνει και στην πράξη, ειδικότερα για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Ως Κλινικός Ψυχολόγος νιώθω τρομερά τυχερή που έχω ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, καθώς έχω στα χέρια μου πάμπολα εργαλεία, με τα οποία μπορώ να κατανοήσω πολύ καλύτερα και βαθύτερα το πλαίσιο των συμπτωμάτων της διατροφικής διαταραχής, ενώ πολλές φορές τείνω να τα προσαρμόζω και σε άλλες περιπτώσεις εκτός διατροφικών θεμάτων.

Η γνώση που απέκτησα αποκλειστικά από την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ αφορά τη σωστή ισορροπημένη διατροφή, κάτι που έχω πάντοτε υπόψη μου, καθώς η μη ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει άμεσα τη ψυχολογία και οδηγεί σε πάμπολλα συμπτώματα που πολλές φορές συμβάλλουν σε ένα φαύλο κύκλο στο στρες, στην κατάθλιψη, στις κρίσεις πανικού και σε άλλα. Παρόλο που ασχολούμαι πολύ με την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, αν κάποια μέρα αλλάξω κατεύθυνση, είμαι σίγουρη πως το ό,τι απέκτησα από το ΚΕΑΔΔ θα μου είναι πάντοτε χρήσιμο!

Διάρκεια Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 120 ωρών και πραγματοποιείται σε 8 Σαββατοκύριακα σε Αθήνα (Δια Ζώσης & με δυνατότητα διαδικτυακής αναμετάδοσης) και Θεσσαλονίκη μόνο Δια Ζώσης.

Ενότητες εκπαίδευσης

 1. Εξειδικευμένες Παρεμβάσεις και Δεξιότητες στις Διατροφικές Διαταραχές (Excellence In Practitioner Skills for Eating Disorders)
 2. Παχυσαρκία: Ψυχολογικές Παρεμβάσεις (Essential Obesity: Psychological Interventions)
 3. Διατροφικές Παρεμβάσεις για Διατροφικές Διαταραχές (Nutritional Interventions for Eating Disorders)
 4. Διαχείριση Διατροφικών Διαταραχών σε Παιδιά & Εφήβους (Childhood & Adolescent Eating Disorders & Obesity) 

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούνται μέσα από την εκπαίδευση Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συνεργασίας με επιστήμονες άλλων συναφών ειδικοτήτων που θα πιστοποιηθούν τόσο από το ΚΕΑΔΔ όσο και από το NCFED θα καταστήσουν το κάθε εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας ως κατάλληλο θεραπευτή στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών, σύμφωνα πάντοτε με την επιστημονική ειδικότητα που κατέχει.

Επιστημονική υπεύθυνος του ΚΕΑΔΔ είναι η Ψυχολόγος Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά με διευθύνων σύμβουλο τον Διατροφολόγο - Διαιτολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity

Πληροφορίες

Επικοινωνία - Κρατήσεις θέσεων στο www.keadd.gr, στη γραμματεία του Εκπαιδευτικού Κέντρου στο  210-2718360 Δευτέρα με Πέμπτη 11πμ-7μμ και στο E-mail: admin@keadd.gr

Για λόγους ασφαλείας παρακαλείστε σε ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο email diatrofioe@gmail.com.