Δελτία Τύπου

DNSG 2022 - 39th International Symposium on Diabetes and Nutrition

31 Μαΐου 2022
3042 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
DNSG 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο DNSG 2022 - 39th International Symposium on Diabetes and Nutrition, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου 2022στο ξενοδοχείο EverEden, στην Ανάβυσσο, Αττική, Ελλάδα. Το συμπόσιο αποτελεί την ετήσια επιστημονική συνάντηση του Diabetes and Nutrition Study Group (DNSG), με βασικό στόχο να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη διατροφή και στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο συμπόσιο συμμετέχουν κλινικοί ιατροί, διαιτολόγοι και ακαδημαϊκοί ερευνητές από χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και άλλες. Ανάμεσα τους είναι επιστήμονες όπως ο Dr David Jenkins από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, γνωστός για τη δουλειά του στο γλυκαιμικό δείκτη, ο Jorge Salas Salvadó από τους βασικούς ερευνητές της Predimed Study και ο Michael Lean της Direct study με τα δεδομένα για την υποστροφή του ΣΔ. Επίσης φέτος θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι επίσημες διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του EASD, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν μετά το 2004.

Το συμπόσιο επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια και θα φιλοξενηθεί στις όμορφες συνεδριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου EverEden στην Ανάβυσσο. Δίνεται όμως και η δυνατότητα για διαδικτυακή παρακολούθηση για όλο το τριήμερο του συμποσίου. Η θεματολογία του περιλαμβάνει θέματα όπως:

Mediterranean diet and diabetes, Carbohydrate quality vs quantity in diabetes diet, Protein and fats in diabetes diet, Dairy products, tree nuts, legumes and diabetes, Diabetes prevention and remission: the role of nutrition, Meal replacement, body weight and diabetes, Dietary patterns and diabetes, The role of fiber in diabetes, Gut microbiome and diabetes, Nutritional education and new technology (pumps, CGMs), Low calorie sweeteners and Diabesity, Genetic, epigenetic, nutrition and cardiovascular health, Nutrition, Obesity and Metabolism in Diabetes.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε τις εργασίες του DNSG 2022 - 39th International Symposium on Diabetes and Nutrition και να έχετε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Κόστος εγγραφής:

Συμμετοχή για αποκλειστικά Διαδικτυακή Παρακολούθηση: 62,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εγγραφή σας αλλά και για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συμποσίου www.dnsg2022.com.

Με εκτίμηση,

Εκ της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής

Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Κωνσταντίνος Μακρυλάκης

Αναστασία Θανοπούλου