ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
petrakou marilena diaitologos diatrofologos

Μαριλένα Πετράκου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
339624 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαριλένα Πετράκου
Αϊδινίου 4, Κερατσίνι

Σπουδές

Αποφοίτησα το 2016 από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής. Αμέσως μετά το τέλος των βασικών σπουδών μου, ξεκίνησα να διερευνώ την σχέση του βάρους του ατόμου με την δημιουργία ενός διατροφικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του ατόμου. Έτσι, συνέχισα την επαγγελματική μου κατάρτιση, με το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πάνω στην Εξατομικευμένη Διατροφή και έναν χρόνο αργότερα παρακολούθησα το επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην Κλινική Διατροφή. 

Απασχόληση

Η αγάπη μου για το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου με ώθησε να δουλεύω εθελοντικά πριν ακόμα τελειώσω τις βασικές σπουδές μου το 2015. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά άρχισα να αναλαμβάνω περιστατικά ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη. Αμέσως μετά, ξεκίνησα να συνεργάζομαι με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου για να αποκτήσω περισσότερη επαγγελματική εμπειρία. 

Το 2016 όπου αποφοίτησα, ξεκίνησα να δουλεύω επίσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας περιστατικά παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, εγκύους και θηλάζουσες και  κλινικά περιστατικά

Σήμερα, έχω πια το δικό μου διαιτολογικό γραφείο, ακούγοντας καθημερινά ιστορίες ανθρώπων που αναζητούν το δικό τους τρόπο υγιεινής ζωής και διατροφής. 

petrakou planyourplate 

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

Κατάρτιση

Η συνεχής επιμόρφωση θεωρώ πως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του διαιτολόγου. Γι αυτόν τον λόγο, ολοκλήρωσα το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την 'Εξατομικευμένη Διατροφή', το οποίο με βοήθησε να δημιουργώ ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στους προσωπικούς στόχους και συνήθειες του ατόμου μακριά από θερμιδικά όρια. 

Επιπλέον, ένα κομμάτι της δικής μου φιλοσοφίας είναι και η επίτευξη της υγείας μέσω της διατροφής, και γι αυτό στην συνέχεια ολοκλήρωσα το επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα 'Κλινική Διατροφή'.

Παράλληλα, ενημερώνομαι για τα νεότερα διαιτολογικά νέα από τα ετήσια διαιτολογικά συνέδρια / ημερίδες / webinars / επιστημονικές δημοσιεύσεις, ώστε να προσφέρω στους ασθενείς μου τις τελευταίες διαιτολογικές συστάσεις.

Φιλοσοφία του @planyourplate 

Η φιλοσοφία του διαιτολογικού γραφείου και του δικού μου τρόπου ζωής είναι η επίτευξη του συνόλου της υγείας, της ευεξίας και της διατροφής. Αυτό το σύνολο πετυχαίνεται με τα τρόφιμα που θα επιλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου και με τα γεύματα που θα δημιουργήσεις. Η ισορροπημένη διατροφή θα σου χαρίσει την υγεία και την ψυχολογική και σωματική ευεξία που απαιτείται για να βελτιώσεις την διάθεση και την καθημερινότητα σου! 

Στοιχεία Επικοινωνίας

2111171815
6980062450
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαριλένα Πετράκου
Αϊδινίου 4, Κερατσίνι
2111171815
6980062450
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Μαριλένας Πετράκου βρίσκεται στο κέντρο του Κερατσινίου (Αϊδινίου 4). Ο χώρος αποπνέει την αγάπη που υπάρχει για την διατροφή και στηρίζεται στην φιλοσοφία του τρίπτυχου ισορροπημένη διατροφή, υγεία και ευεξία. Μέσα από διατροφικά εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προσφέρεται διατροφική εκπαίδευση πάνω στο σώμα και την διατροφή. Ταυτόχρονα, η διατροφική εκπαίδευση πραγματοποιείται με άξονες την μεσογειακή πυραμίδα, την θέσπιση προσωπικών στόχων και τον σχεδιασμό υγιεινών γευμάτων.