Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Εντυπώσεις από την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ

13 Φεβρουαρίου 2017
17256 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
rating

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), με χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας ολοκλήρωσε επιτυχώς άλλον ένα κύκλο σπουδών αφήνωντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Παράλληλα, έδωσε στους επαγγελματίες υγείας όλα τα εφόδια ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες/ασθενείς τους πιο αποτελεσματικά. Δείτε αναλυτικότερα πως η εκπαίδευση ΚΕΑΔΔ είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην καλύτερη επίτευξη των στόχων τους.

Στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ, ο διαιτολόγος καταφέρνει να ενσωματώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τη διατροφική συμπεριφορά του πελάτη του, να εντοπίσει τις αδυναμίες του και να συμβάλλει πιο ενεργά στη διατροφική του εκπαίδευση. Για την εμπειρία τους από την εκπαίδευση μιλούν οι Διαιτολόγοι κα. Βασιλική Βαγιώτα &  κ. Κατσίλας Βασίλης.

Συνεχίζοντας, στο πεδίο της ρεφλεξολογίας, ο επαγγελματίας υγείας μέσω της εκπαίδευσης μπορεί να αποκτήσει τα εφόδια ώστε να κατανοήσει τη συναισθηματική κατάσταση του ασθενή/πελάτη και με αυτό τον τρόπο, να τον οδηγήσει σε μια επιτυχημένη αντιμετώπιση. Για όλα τα παραπάνω μιλά η κ. Γεωργία Παπαδημητρίου, Ρεφλεξολόγος.

 

Παράλληλα, η εκπαίδευση μπορεί να συνεισφέρει στις ήδη υπάρχουσες γνωσεις στον τομέα της ψυχολογίας. Έτσι, ένας ψυχολόγος μπορεί να περάσει αποτελεσματικά από τη θεωρία στην πράξη. Επιπροσθέτως, μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο σωστά τα εργαλέια που ήδη έχει ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την παρεχόμενη υπηρεσία στον πελάτη του. Η κα. Λίζα Μαυρομαρά, Ψυχολόγος, μιλά στο παρακάτω βίντεο για την εμπειρία της από την εκπαίδευση.

Τέλος, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κάποιες πτυχές του εαυτού του, να εξετάσει τις διατροφικές διαταραχές από μια άλλη οπτική γωνία και να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Για τις δυνατότηες αυτές μιλά η κα. Βιβή Τουφεξή, Κοινωνική Λειτουργός.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.