Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Σελανικλή Μαίρη: Το παιδικό παραμυθι

16 Μαΐου 2016
14694 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Σελανικλή Μαίρη: Το παιδικό παραμυθι

Το διατροφονήσι είναι το παραμύθι που δημιούργησε το medNutrition με στόχο ένα παιδί να έλθει σε επαφή με τα τρόφιμα και μέσα από αυτό να μάθει την σωστή μεσογειακή διατροφή.

Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition Το Διατροφονήσι

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία θα πρέπει να να μάθουν να τρώνε σωστά και πιστεύω ότι το 'Διατροφονήσι' τα βοηθάει να μπουν στην νοοτροπία της σωστής Μεσογειακής Διατροφής με διασκεδαστικό τρόπο. Άλλωστε, αυτό που μπορεί κάποιος να μάθει από το παραμύθι είναι ότι δεν υπάρχουν καλά ή κακά τρόφιμα. Όλα τα τρόφιμα, ακόμη και το σουβλάκι, η πίτσα, η σοκολάτα και διάφορα άλλα τρόφιμα μπορούν να συνυπάρχουν στην διατροφή μας, αρκεί να υπάρχει μέτρο και ισορροπία. Επίσης, μέσα από τους δρόμους του Διατροφονησιού, τον δρόμο των δημητριακών, των φρούτων και των λαχανικών, της πρωτεΐνης, των γαλακτοκομικών και τέλος της πλατείας Ελαίων, τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν την έννοια της μεσογειακής πυραμίδας.

Φωτογραφικό υλικό από την Παρουσίαση του παραμυθιού το Διατροφονήσι

Στο 'Διατροφονήσι', υπάρχουν τέσσερις ενότητες. Εκτός από την ενότητα του παραμυθιού, υπάρχει η ενότητα 'Μάθε ότι', όπου το παιδί μαθαίνει σημαντικά πράγματα για την διατροφή, όπως ποια τρόφιμα περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο. Πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα για την υγεία μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αφού περιέχουν βιταμίνη C και διάφορες ακόμα πληροφορίες που θεωρούμε σημαντικές ότι το παιδί πρέπει να γνωρίζει. Η τρίτη ενότητα περιέχει διάφορες διασκεδαστικές ασκήσεις οι οποίες έχουν μορφή σταυρόλεξου, κρυπτόλεξου, αντιστοιχίας, συμπλήρωσης κενών και 'βάλε στην σειρά τις προτάσεις', όπου το παιδί μπορεί πάντα με διασκεδαστικό τρόπο να εμβαθύνει περισσότερο σε ότι έχει μάθει για τη Μεσογειακή διατροφή. Τέλος, η τέταρτη ενότητα είναι σχεδιασμένη από την εκπαιδευτικό κ. Ασπασία Καλαφάτη, η οποία απευθύνεται σε παιδάκια δημοτικο- στόχος της ενότητας είναι τα παιδιά να εξασκηθούν, να μάθουν, αλλά και να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους πάνω στα θέματα της διατροφής.

Μαίρη Σελανικλή
Μαίρη Σελανικλή Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή

Η Μαίρη Σελανικλή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση MSc στην κλινική διατροφή. Συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού "Το Διατροφονήσι" των εκδόσεων medNutrition. Από το 2011 διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου.