Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Ηλιοπούλου Ηλιάνα: Το σουπλά υγείας πεπτικού

της Ηλιάνας Ηλιοπούλου
04 Απριλίου 2016
13440 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ηλιοπούλου Ηλιάνα: Το σουπλά υγείας πεπτικού

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στις μέρες μας, καθώς υπολογίζεται ότι δύο στους 10 Έλληνες πάσχουν από αυτή.

Μια σημαντική βοήθεια για τα άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα έρχεται να προσφέρει το ειδικό σουπλά που δημιούργησε η ομάδα του πεπτικού του medNutrition, υπό την αιγίδα του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ., καθώς τους εκπαιδεύει στην αντιμετώπιση της νόσου.

Διαθέσιμο από το eshop του medNutrition Το στριμμένο εντεράκι μου

Πρόκειται για ένα πρακτικό εργαλείο, που σαν στόχο έχει να ενημερώσει και να βοηθήσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο στο πώς μπορεί να τροποποιήσει το πιάτο του σε καθημερινή βάση, ώστε να ρυθμίσει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Οι αλλαγές στοχεύουν αρχικά στην αύξηση των φυτικών ινών, μέσω της κατανάλωσης ποικιλίας φρούτων, λαχανικών και ακατέργαστων δημητριακών. Μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα φτωχή σε φυτικές ίνες, οπότε μέλημά μας είναι η εκπαίδευση του κάθε ατόμου στο πώς μπορεί να αυξήσει την πρόσληψή τους. Σημαντικό επίσης ρόλο διαδραματίζουν και οι προβιοτικές ουσίες – γίνεται λοιπόν αναφορά και στο πώς θα μπορούσαν να ενταχθούν στο διαιτολόγιό τους. Τέλος, επισημαίνουμε τον ουσιαστικό ρόλο που έχει η επαρκής ενυδάτωση και η ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην αντιμετώπιση της νόσου. Το σουπλά, πιστεύουμε ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το διαιτολόγο, αλλά και κάθε επιστήμονα υγείας στην εκπαίδευση του ασθενούς, γιατί συνοψίζει και αποδίδει με εικόνες όλα όσα χρειάζεται ένας ασθενής να θυμάται καθημερινά. Τι οφείλει να εντάσσει στο πιάτο του αλλά και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνει στις γενικότερες συνήθειές του.

Ηλιάνα Ηλιοπούλου
Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.