Διαιτολογικό Γραφείο Πάρης Παπαχρήστος

2175 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Προϋποθέσεις για τη Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Mέσα από ένα ολιγόλεπτο και ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο, περισσότερες πληροφορίες για την Ανάλυση Σύστασης Σώματος και τον τρόπο με τον οποίο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία ικανοποιητική εικόνα σώματος και να φτάσεις τον στόχο σου! Πώς θα γίνει αυτό; Παρατηρώντας τη μείωση του λιπώδους ιστού και τη διατήρηση, όσο το δυνατόν γίνεται, της μυϊκής σου μάζας.

Συνοπτικά, οι συνθήκες που είναι καλό να τηρήσεις για μία αποτελεσματική μέτρηση:

  1. Απέφυγε από το πρωί κατανάλωση καφέ και τσάι [γενικότερα καφεϊνούχων ροφημάτων].
  2. Αποχή για 12 ώρες από αλκοολούχο ποτό.
  3. 4 ώρες πριν να μην έχεις φάει και πιει υγρά. Μπορείς να καταναλώσεις ένα φρούτο και να πιεις ένα ποτήρι νερό, μιας που σίγουρα δε θέλω να αφυδατωθείς.
  4. 3-4 ημέρες απόσταση από την έμμηνο ρύση [την περίοδο κοινώς] για τις γυναίκες.
  5. Απέφυγε την έντονη άσκηση για το προηγούμενο 24ωρο.

Συμπλήρωση εβδομαδιαίας Καταγραφής

Να θυμάσαι! Η καταγραφή δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο όμως που θα συμβάλλει θετικά σε όλη την προσπάθεια κατάκτησης του στόχου σου :)

Πάμε να δούμε κάποια βασικά της σημεία;

  1. Συμπλήρωνε ό,τι καταναλώνεις ξεχωριστά σε κάθε κουτάκι για κάθε γεύμα της ημέρας.
  2. Εάν σε κάποιο γεύμα δεν καταναλώσεις όσα τρόφιμα έχουμε βάλει στο πλάνο διατροφής, φρόντισε να τα προσθέσεις σε κάποιο άλλο σου γεύμα ώστε να έχεις μία ολοκληρωμένη διατροφή.
  3. Βασικό στοιχείο της διατροφής αποτελούν οι στήλες με τους «Στόχους». Ξεκινάμε με τον πρώτο και σημαντικότερο που είναι η κατανάλωση φρούτων. Εάν φτάσεις τον ημερήσιο στόχο βάλε ένα τικ στο κουτάκι του, εάν ωστόσο καταναλώσεις περισσότερα ή λιγότερα από τον στόχο γράψε με νούμερο τον αριθμό αυτό. Αντίστοιχα, κινείσαι και για τους υπόλοιπους στόχους.
  4. Τέλος, στα κουτιά των γευμάτων θα δεις δύο εικονίδια: μία φατσούλα και μία κλεψύδρα. Κύκλωσε τη φατσούλα εάν το γεύμα σου σε έχει χορτάσει και την κλεψύδρα εάν το καταναλώσεις με ηρεμία. Διαφορετικά μην κάνεις κάποια ενέργεια.

Εβδομαδιαία καταγραφή σε περίπτωση που δεν έχεις ή έχω ξεχάσει να σου δώσω: https://www.mednutrition.gr/images/e-vivliothiki/evdomadiaia-katagrafi-new.pdf

hmerologio katagrafis 2018 mprostini selida

Συνοπτική Καταγραφή Διατροφικών Συνηθειών αν δεν έχεις χρόνο για καταγραφή: https://www.mednutrition.gr/images/e-vivliothiki/entupo-diatrofikes-sunithies.pdf

diatrofikes sunitheies 1

Ιδανική Σύνθεση Γεύματος

Από την πρώτη μας συνεδρία προσπαθώ να μιλήσω για τη σύνθεση γεύματος, καθώς και στις επόμενες συνεδρίες πολύ συχνά την αναφέρω ως οδηγό για εντός και εντός σπιτιού.

Πάμε να δούμε ποια είναι η ενδεδειγμένη σύνθεση γεύματος:

  1. Το 1/2 του πιάτου σας γεμίστε σε σαλάτα (ωμά, ψητά, βραστά λαχανικά)
  2. Στο 1/4 του πιάτου τοποθετείτε άμυλο (αδρά επεξεργασμένο ή ολικής άλεσης) όπως ψωμί ρύζι, μακαρόνια, πατάτα, καλαμπόκι κα.
  3. Στο 1/4 του πιάτου σας προσθέτετε πρωτείνη (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό κα.)

Λίστα Αγορών ή [Shopping List]

Για να οργανωθείς απόλυτα στην επόμενη επίσκεψη: https://www.mednutrition.gr/images/e-vivliothiki/medNutrition_Shoppinglist_final.pdf. Στην πίσω σελίδα θα βρεις και tips για να διαβάζεις πιο εύκολα τις ετικέτες τροφίμων.

shopping list mprosta selida

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.