ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Natalia Tsiola diaitologos

Ναταλία Τσιώλα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
9771 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224

Εκπαίδευση

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, της Θεσσαλονίκης. Το 2017, αποφοίτησα, έπειτα από την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου εργασίας, με θέμα ΄΄Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων χορτοφάγων΄΄. Έκτοτε, ξεκίνησαν οι εξειδικεύσεις μου, σε δύο βασικούς τομείς. Ο πρώτος, αφορά την Παιδική Διατροφή, τόσο με συμβουλευτική όσο και με πρακτική εκπαίδευση γονέων και παιδιών. Ο δεύτερος, σχετίζεται με την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), μια πάθηση, που τις τελευταίες δεκαετίες, σταδιακά αυξάνεται κι εντοπίζεται σε μεγάλο πληθυσμό.

Απασχόληση

Αποτελώ μέλος και συνεργάτιδα της ομάδας Restart Diet, με στόχο τη συνεχή προσωπική εξέλιξη κι ενημέρωση στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής.

Σήμερα διαθέτουμε δύο γραφεία , στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Εύοσμο. Χωρίς να αποτελεί κάποιο εμπόδιο το μέσω παρακολούθησης των περιστατικών, κι αφού παρατηρήθηκαν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας στη βελτίωση ενός τρόπου ζωής του διαιτώμενου, οι συνεδρίες πραγματοποιούνται, είτε δια ζώσης, στο χώρο μας, είτε διαδικτυακά (online), ανάλογα με την επιθυμία του διαιτώμενου.

Η απασχόλησή μου, δε σταματάει εκεί, καθώς η βελτίωση των συνηθειών, δεν περιορίζεται μόνο στο συμβουλευτικό κομμάτι, αλλά και στο πρακτικό. Επομένως, σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας ενός ανθρώπου, αποτελεί η μαγειρική κι ο χρόνος προετοιμασίας των γευμάτων του. Ορμώμενη από τις δυσκολίες που βιώνει ένας εργαζόμενος, επέλεξα να ασχοληθώ με τη δημιουργία εύκολων, γρήγορων, θρεπτικών, γευστικών κι οικονομικών συνταγών. Στόχος μου, οι διατροφικές συνήθειες ενός ανθρώπου, να βελτιωθούν με ευκολία, ικανοποίηση κι ωραία γεύση.

Συνταγές θα βρείτε στο κανάλι μας στο You Tube. Με γνώμονα τις δυσκολίες που βιώνει ένας φροντιστής βρέφους, νηπίου κτλ , κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου (video, reel κτλ), με πληροφορίες, tips κι ενδιαφέροντα θέματα.

Ταυτόχρονα, η ομάδα μου κι εγώ, αρθρογραφούμε για θέματα που αφορούν τη διατροφή όπως διατροφικές συμβουλές, επιστημονικά άρθρα για την υγεία, συμβουλευτική γονέων, μύθοι κι αλήθειες για τη διατροφή κτλ

Επαγγελματική Εμπειρία

Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ως υπεύθυνη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ξεκίνησε το 2013, όσο ακόμα φοιτούσα στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκα εθελοντικά, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα : ΕΣΠΑ ΄΄Συμμαχία για την Υγεία- Διατροφή΄΄. Μέσω αυτού του προγράμματος, μου δόθηκε η ευκαιρία, να παρακολουθήσω περιστατικά εκφυλιστικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα Υπέρταση, Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, Παχυσαρκία, Δυσλιπιδαιμία και Καρδιαγγειακά Νοσήματα. Η πρακτική μου άσκηση, ολοκληρώθηκε, το 2015, σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο, κι είχα την ευκαιρία να υποστηρίζω διατροφικά ανθρώπους, που είχαν ανάγκη τη βελτίωση των διαιτητικών συνηθειών τους. Άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, το 2017, και μέχρι σήμερα, είμαι μέλος και συνεργάτιδα της ομάδας Restart Diet. Βρίσκομαι, σε αυτή τη θέση, έτοιμη να παλέψω, να στηρίξω και να βοηθήσω τον κόσμο να αντιληφθεί, πως η διατροφή, είναι μια οδός, μέσω της οποίας έχει τη δυνατότητα να ζήσει πιο ποιοτικά.

Κατάρτιση

Η διαρκής ενημέρωση, με οδήγησε στην πρώτη μου εξειδίκευση. Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), μια λειτουργική διαταραχή του πεπτικού συστήματος, αποκτά έδαφος, τις τελευταίες δεκαετίες, ολοένα και περισσότερο. Είμαι εκπαιδευμένη στην εξατομικευμένη διαμόρφωση διαιτολογίου με βάση τη low fodmap diet, μια διατροφή που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση και βελτίωση των συμπτωμάτων του IBS.

Για να βοηθήσεις ένα φυτό να ανθίσει, να ξεπεράσει μια αρρώστια, να λάμψει… Χρειάζεται στη βάση του να μπει το κατάλληλο λίπασμα. Με αυτή τη σκέψη, ξεκίνησα την μετέπειτα εξειδίκευσή μου, στην παιδική διατροφή. Ο πιο επιτυχημένος τρόπος για να βελτιωθεί η ανθρώπινη διατροφή, η συναισθηματική υπερφαγία, το άγχος κι η κουλτούρα της δίαιτας, είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να νιώσουν ένα με το σώμα τους, απελευθερωμένα από κάθε ενοχή, λανθασμένη αντίληψη και κακή θρέψη, εκπαιδεύοντας τους φροντιστές τους.

Η συνεχής εκπαίδευση κι ενημέρωση είναι το βασικό κομμάτι του επαγγέλματός μου. Παρακολουθώ, ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης, σε σχετικές ημερίδες, έρευνες και συνέδρια που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενδιαφέροντα

Στον ελάχιστο χρόνο, που απομένει στην καθημερινότητά μου, επιλέγω να χαρίζω την ενέργειά μου, σε καταστάσεις που με γεμίζουν ψυχικά και μου δίνουν ενέργεια, όρεξη, γνώσεις κι αναμνήσεις να συνεχίσω δυναμικά. Λατρεύω τα ταξίδια, με τόση ένταση, που ποτέ δε θα με ακούσεις να αρνηθώ σε μια ενδεχόμενη πρόταση. Η νέα δραστηριότητά μου, τα τελευταία χρόνια, είναι η παραγωγή τσουρεκιών, σύμφωνα πάντα με τα κατάλληλα tips της γιαγιάς μου. Σε μέρες χαράς, το σπίτι μου θέλω πάντα να μοσχοβολάει μαχλέπι κα κακουλέ. Φυσικά, δεν ξεχνώ ποτέ , κι απολαμβάνω να βλέπω ταινίες, που μου προκαλούν όμορφα συναισθήματα, προωθώντας τους δυνατούς δεσμούς της φιλίας, της οικογένειας, της ομαδικότητας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
2310270072
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224
2310706707
Λίγα λόγια για το γραφείο