ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Marina Pogka diaitologos

Μαρίνα Πόγκα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
86043 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρίνα Πόγκα - Νutrilife
Ελευθερίου Βενιζέλου 11, Ελευσίνα

Σπουδές

Είμαι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) στο οποίο φοίτησα μετά από κατατακτήριες εξετάσεις. Η πρώτη μου σχολή ήταν το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) στην Αθήνα, από το οποίο αποφοίτησα το 1997 με ειδικότητα στη ρυθμική αγωνιστική γυμναστική

Απασχόληση

Από το 2003 έως και σήμερα εργάζομαι στο προσωπικό μου διαιτολογικό γραφείο στην Ελευσίνα. Παρακολουθώ κλινικά περιστατικά, περιστατικά διαχείρισης βάρους, χορτοφάγους, εγκύους και θηλάζουσες, άτομα με διατροφικές διαταραχές, αθλητές, παιδιά και εφήβους. Πιστεύω ακράδαντα ότι για την επιτυχία της διατροφικής παρέμβασης, είναι απαραίτητη η εξατομίκευση της διαιτολογικής προσέγγισης, η ενσυναίσθηση και η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Ως απόρροια της συστηματικής μου ενασχόλησης με τη διατροφή των παιδιών, το 2022 συνεργάστηκα με τον Δήμο Ελευσίνας ως υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης του πρωτοποριακού εργαστηρίου διατροφικής αγωγής για παιδιά. Στο παρελθόν υπήρξα υπεύθυνη σύνταξης και εφαρμογής των διαιτολογίων των παιδικών σταθμών της περιφέρειας του ίδιου δήμου. Ταυτόχρονα συνεργάζομαι εθελοντικά επί σειρά ετών με τα γραφεία αγωγής υγείας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την οργάνωση δράσεων και ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία.

Το 2012 συνεργάστηκα με το ECOKTHMA ως υπεύθυνη των δράσεων που αφορούσαν τη διατροφή. Παράλληλα, έχω συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες σε προγράμματα αγωγής υγείας, αναλαμβάνοντας την διατροφική αξιολόγηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων γύρω από θέματα διατροφής.

pogka marina diaitologos

Κατάρτιση

Οι συνεχείς εξελίξεις και αλλαγές στην επιστήμη της διατροφής, καθιστούν αυτονόητη τη διαρκή ενημέρωση. Συμμετέχω ενεργά σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού, που αφορούν σε θέματα διατροφής και παρακολουθώ LLL σεμινάρια που διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN). Συνεργάζομαι στενά και αποτελεσματικά με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση πλήθους κλινικών περιστατικών.

Δράσεις

Ώς ομιλήτρια έχω συμμετάσχει πολλές φορές σε ημερίδες διατροφής και υγείας σε σχολεία, δήμους και αθλητικούς συλλόγους σε όλη την Αττική, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που αφορούν τη διατροφή. Εξέχουσες ήταν οι ομιλίες μου στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ελευσίνας με θέματα: «Οικονομική κρίση και διατροφή» και «Σύγκριση παραδοσιακού και σύγχρονου τρόπου διατροφής» το 2019, καθώς και η ομιλία μου στην επιστημονική ημερίδα γυναικολογικών θεμάτων με θέμα: «Η διατροφή της γυναίκας από την εφηβεία έως την εμμηνόπαυση» το 2018.

Έχω υπάρξει προσκεκλημένη σε τηλεοπτικές εκπομπές που πραγματεύονται θέματα υγείας και διατροφής, ενώ αρθρογραφώ συστηματικά στην προσωπική μου ιστοσελίδα www.nutrilife.com.gr αλλά και σε περιοδικά, εφημερίδες και portal σχετικά με την υγεία, τη διατροφή και τα παιδιά.

Έχω υπάρξει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) ως υπεύθυνη συνδικαλιστικών θεμάτων και πολλές φορές συμμετείχα ώς μέλος οργανωτικών ομάδων διαφόρων δράσεων του Π.Σ.Δ.Δ.

Ενδιαφέροντα

Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια μέσα από την ενεργή δράση μου στα social media, ανακάλυψα τον κόσμο της φωτογραφίας. Μου αρέσει να δημιουργώ και να φωτογραφίζω ιστορίες γύρω από το φαγητό. Μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου και εμπνέομαι ή παραλάσσω αγαπημένες συνταγές στη πιο υγιεινή εκδοχή τους. Γυμνάζομαι συστηματικά, διαβάζω και σε κάθε ευκαιρία απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μου στη φύση συντροφιά με την οικογένειά μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελευθερίου Βενιζέλου 11, Ελευσίνα
210 5562888
6936198548
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρίνα Πόγκα - Νutrilife
Ελευθερίου Βενιζέλου 11, Ελευσίνα
210 5562888
6936198548
Λίγα λόγια για το γραφείο