ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
dimitra borsa dietitian

Δήμητρα Μπόρσα

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
384531 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Δήμητρα Μπόρσα
Γρηγορίου Κυδωνιών 5, 12241, Αιγάλεω (πλησίον μετρό)

Σπουδές

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 22/11/1991. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2013. Επιπλέον, έχω αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική Διατροφή από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 2017.

Απασχόληση

Παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες στο Διαιτολογικό μου γραφείο στο Αιγάλεω από το 2017. Πριν την ίδρυση του γραφείου παρακολουθούσα διατροφικά ενήλικες και παιδιά εξωτερικά. Έχω απασχοληθεί ως ερευνήτρια στην Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη μου επαφή με το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου ήταν μέσω της πρακτικής μου άσκησης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής όπου συμμετείχα στην πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την υγιεινή διατροφή σε εξωτερικές δομές του Νοσοκομείου και στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου ανέλαβα τη διατροφική συμβουλευτική κλινικών περιστατικών και την κατάρτιση διαιτολογίων. Επιπλέον, πρακτική άσκηση έκανα και στον 1ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό Αιγάλεω όπου οργάνωσα εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την υγιεινή διατροφή και προετοίμασα μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής για τα παιδιά.

Κατάρτιση

Έντονη είναι η ενασχόληση μου με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις σύγχρονες συστάσεις στους τομείς της Διαχείρισης του Σωματικού Βάρους μέσα από την διατροφή και την άσκηση, της Κλινικής Διατροφής και της Αθλητικής Διατροφής για τα οποία παρακολουθώ τακτικά συνέδρια και ημερίδες. Στο πλαίσιο αυτό, έχω παρακολουθήσει σεμινάριο 50 ωρών για την Αθλητική Διατροφή υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής το 2016. Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.

Η πιο έντονη αγάπη μου όμως είναι η διατροφική συμβουλευτική και η διατροφική εκπαίδευση (diet coaching) με στόχο την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και του τρόπου ζωής μακροπρόθεσμα για τα οποία παρακολουθώ τακτικά τη βιβλιογραφία και τις σύγχρονες συστάσεις.

Ενδιαφέροντα 

Είμαι λάτρης του χορού και του pilates για τη ψυχική και τη σωματική ευεξία που μου χαρίζουν. Μου αρέσει επίσης το περπάτημα και να ακούω μουσική όσο περπατάω ώστε να χαλαρώνω. Νιώθω δημιουργικά όταν μαγειρεύω γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά γεύματα!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γρηγορίου Κυδωνιών 5, 12241, Αιγάλεω (πλησίον μετρό)
2121057489
Διαιτολογικό Γραφείο
Δήμητρα Μπόρσα
Γρηγορίου Κυδωνιών 5, 12241, Αιγάλεω (πλησίον μετρό)
2121057489
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η φιλοσοφία του γραφείου είναι η εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση με βάση το ιατρικό ιστορικό, τις διατροφικές προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες, τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση και τη διατροφική συμβουλευτική (diet coaching) στόχος είναι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.