Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας: Όλα γύρω από την Υγεία

Η σοκολάτα προκαλεί ακμή; Το αβγό αυξάει τη χοληστερόλη; Το σκόρδο μειώνει την πίεση;

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει αρκετά πράγματα γύρω από τη διατροφή, χωρίς να γνωρίζετε εάν ισχύουν ή όχι! Μπορεί να διαβάσατε κάτι στο διαδίκτυο ή να σας το μετέφερε κάποιος γνωστός σας... Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση παραμένει το ίδιο, πώς θα αναγνωρίσετε τι πραγμτικά ισχύει;

Στο βιβλίο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας», έχω συγκεντρώσει πάνω από 400 μύθους, όπου σας δίνω μία απάντηση βασισμένη σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Με το εργαλείο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να φιλτράρετε πιο εύκολα πλέον όποια διατροφική πληροφορία ακούτε/διαβάζετε, αλλά και να γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι ποια τρόφιμα είναι πραγματικοί σύμμαχοι στην υγεία σας.

Με την υγεία λοιπόν, να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής αναζήτησης των περισσοτέρων, μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή το 1ο κεφάλαιο του βιβλίου. Ποιο είναι το θέμα του; Η «Υγεία» φυσικά!

Στις σελίδες του e-book θα ανακαλύψετε μύθους που κυκλοφορούν γύρω από:

  • την υγεία της καρδιάς (π.χ. Όσοι έχουν υπερχοληστερολαιμία πρέπει να αποφεύγουν το αβγό;),
  • το διαβήτη (π.χ. Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη;),
  • την υγεία του πεπτικού (π.χ. Τα πικάντικα υλικά προκαλούν έλκος;),
  • τις τροφικές αλλεργίες (π.χ. Η αλλεργία στο γάλα είναι συνηθισμένη;),
  • την κατάθλιψη (π.χ. Υπάρχουν τροφές που θεραπεύουν την κατάθλιψη;)... και πολλά πολλά ακόμη!

Μη χάνετε χρόνο! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα δεξιά και εμπλουτίστε τις γνώσεις γύρω από τη διατροφή και την υγεία.

Καλή ανάγνωση,

papachristos dietitian

 

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.