Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Όσα έγιναν στη 2η Ημερίδα του ΚΕΑΔΔ

16 Οκτωβρίου 2017
12807 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
2h hmerida kead

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Ενότητα 1η: Μυοσκελετική Υγεία – Άσκηση & Διατροφικές Διαταραχές

Δρ. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά «Συμπεράσματα από το συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Anorexia Nervoza στην Κροατία

Π. Μπαλατσινός «Για την αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών απαιτείται συνεργασία ειδικοτήτων»

Ο επικαφαλής της Ελληνικής αποστολής κ. Πάνος Μπαλατσινός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής μίλησε για την σπουδαιότητα της Ευρωπαϊκής συνάντησης μεταξύ 15 χωρών για το μέιζον θέμα των Διατροφικών Διαταραχών. Επιπλέον, επιβεβαίωσε την σαφή υπεροχή του Ελληνικού Δικτύου συνεργατών όλων των ειδικοτήτων (ΚΕΑΔΔ) σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ήταν η σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων για την βέλτιστη αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών.

Ενότητα 2η: Τροφή & Θεραπευτικά Συστατικά στη Διαχείριση της Υγείας

Μαρία Ματράκα «Η διατροφική αξία του ελαίου κάνναβης sativa– L και η επίδραση στην υγεία»

Η κα. Ματράκα, διαιτολόγος - διατροφολόγος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για την χρησιμοποίηση του φυτού της κάνναβης τύπου sativa, έφερε στο προσκήνιο την σημασία στην εμπορία πολλών αγαθών που φτιαχνόντουσαν με πρώτη ύλη την κάνναβη στα παλαιότερα χρόνια. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διατροφική της αξία καθώς και στις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει με την κατανάλωση της στην καθημερινή μας διατροφή.

Μυρτώ Μαρία Μυλωνά «Η Ορθή Χρήση των Συμπληρωμάτων Διατροφής στη διατήρηση της υγείας»

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος κα. Μυρτώ Μαρία Μυλωνά παρουσίασε το κατά πόσο είναι ωφέλιμα τα συμπληρώματα στην καθημερινότητα ενός συγχρόνου ανθρώπου και πώς να γίνεται ορθότερη η κατανάλωση τους.

Τέλος έδωσε τροφή για σκέψη σε όλους τους παρευρισκόμενους για το κατά πόσο διαφέρει η κατανάλωση συγκεκριμένων φυτών στη λήψη μικροθρεπτικών συστατικών σε σχέση με την κατανάλωση κάποιου συμπληρώματος διατροφής.

Ενότητα 3η: Εφαρμόζοντας τα Εργαλεία της Εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders

Δρ. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά «Επιλεγμένες Ασκήσεις Ενδυνάμωσης, Ευγνωμοσύνης & Συνειδητότητας στις Διατροφικές Διαταραχές»

Η διδάκτωρ Ψυχολογίας κα. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά έκανε σαφές το πόσο σημαντική είναι η ευγνωμοσύνη στην ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου καθώς επίσης μετέδωσε επιλεγμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευγνωμοσύνης, συνειδητότητας & Εφαρμογή τους στις Διατροφικές Διαταραχές.

Ευάγγελος Κατσιούλης «Οι διατροφικές διαταραχές με τα μάτια ενός ψυχιάτρου - ψυχοθεραπευτή»

Ο κ. Ευάγγελος Κατσιούλης με την ειδικότητα του ψυχοθεραπευτή έδωσε φως στο κατά πόσο είναι φρόνιμο να γίνεται χορήγηση φαρμάκων για την Διαχείριση ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές το πότε χρειάζονται και την λειτουργία του κάθε φαρμάκου.

Τέλος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για την ιεραρχία στην αντιμετώπιση ατόμων με ΔΔ και την σπουδαιότητα του Διατροφολόγου και του ψυχολόγου.

Νικολίνα Δανιηλίδου «Διαχείριση της παρόρμησης στην κατανάλωση τροφής»

Η ψυχολόγος κα. Νικολίνα Δανιηλίδου παρουσίασε το κατά πόσο η παρόρμηση μπορεί να επηρεάσει την υπέρμετρη κατανάλωση τροφής και το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που ως στόχο είχε την αφύπνιση για την πολυπλοκότητα των Διατροφικών Διαταραχών και την εξελικτική της πορεία από τα παιδικά χρόνια έως και την ενηλικίωση.

Ιωάννα Κοντελέ – Βασίλειος Κατσίλας «Διαχείριση Πραγματικών Περιστατικών – Εφαρμόζοντας τα Εργαλεία της Εκπαίδευσης»

Οι διατροφολόγοι - διαιτολόγοι κα. Ιωάννα Κοντελέ και κ. Βασίλειος Κατσίλας επισήμαναν την σπουδαιότητα της κατάρτισης μέσω μια εκπαίδευσης όπως του ΚΕΑΔΔ και το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν εργαλεία της εκπαιδεύσεως στην καθημερινή διαιτολογική πράξη.