Οικογένεια

Θρεπτικός μπουφές σε παιδικό πάρτυ; Γίνεται!

της Μέμας Λαμπροπούλου
11 Δεκεμβρίου 2016
53355 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
tourta kai paidiko party

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις «μπουφές σε παιδικό πάρτυ»; Ίσως τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια; Αναψυκτικά ή χυμούς με ζάχαρη; Ίσως ακόμα και σουβλάκια! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο μπουφές του παιδικού πάρτυ σε καμία περίπτωση δε χαρακτηρίζεται υγιεινός.

Τώρα ίσως σκεφτείτε... «Μα παιδικό πάρτυ είναι! Το θέμα είναι τα παιδιά να φάνε αυτά που τους αρέσουν για να περάσουν καλά! Άλλωστε δε χάθηκε ο κόσμος αν φάνε ένα τυροπιτάκι!»

Εν μέρει έχετε δίκιο: σίγουρα ένα τυροπιτάκι δεν πρόκειται να φέρει την καταστροφή. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί αλλά στην σύνδεση που δημιουργείται στο μυαλό των παιδιών για το ποιο φαγητό σημαίνει διασκέδαση και χαρά, όχι μόνο σε αυτή την ηλικία αλλά και σαν ενήλικες. Γιατί αυτό να πρέπει απαραίτητα να είναι κάτι ανθυγιεινό;

Πώς να κάνουμε ένα παιδικό πάρτυ υγιεινό;

Από την άλλη πλευρά, ένα παιδικό πάρτυ μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική συγκυρία για τα παιδιά να δοκιμάσουν υγιεινά τρόφιμα σε διασκεδαστικές συνταγές και έτσι να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα εντάξουν και στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Πόσο μάλλον αν γίνουν και αυτά μέρος της διαδικασίας! Τι πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από το να γίνουν για λίγο μάγειρες και να ετοιμάσουν μόνοι τους το γλυκό τους!

Και επειδή το πρώτο παράδειγμα προς μίμηση το δίνουμε εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας, την επόμενη φορά που θα κληθείτε να διοργανώσετε ένα τέτοιο πάρτυ, δοκιμάστε να αλλάξετε τα συνηθισμένα με μερικές από τις παρακάτω ιδέες!

Λαμπροπούλου Μέμα
Λαμπροπούλου Μέμα Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., CISSN