ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ioanna adamidou diaitologos diatrofologos

Ιωάννα Αδαμίδου

MS, RD, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος

Σπουδές

Κατέχω δύο βασικά πτυχία και έναν μεταπτυχιακό τίτλο από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Αγγλίας και των ΗΠΑ, πλήρως αναγνωρισμένα ως ισότιμα και αντίστοιχα από τον ΔΟΑΤΑΠ στην Ελλάδα με άριστη βαθμολογία. Σπούδασα Εφαρμοσμένη Βιολογία – BSc (Hons) Applied Biology στο Kingston University του Λονδίνου, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ανοσολογία – MSc Immunology στο King's College, University of London. Έπειτα από εργασιακή εμπειρία με παχύσαρκους ασθενείς στο κέντρο Διαταραχών του Ύπνου του St Thomas' Hospital του Λονδίνου, απέκτησα δεύτερο πτυχίο στη Διατροφή & Διαιτολογία – BS Nutrition & Dietetics από το Ohio State University των ΗΠΑ με υποτροφία και άριστη βαθμολογία, και ολοκλήρωσα την ετήσια πρακτική άσκηση του ίδιου πανεπιστημίου εργαζόμενη παράλληλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ohio State University Medical Center.

Εργασιακή εμπειρία & απασχόληση

Έχω σημαντική κλινική εμπειρία ως διαιτολόγος και βιολόγος έπειτα από επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών σε νοσοκομειακό περιβάλλον αλλά και στο διαιτολογικό μου γραφείο. Έχω εκπαιδευθεί στο food management, στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη, στις διατροφικές ανάγκες των υπερηλίκων, στην αθλητική διατροφή και τον χειρισμό διατροφικών διαταραχών, και ασκώ διατροφική συμβουλευτική για έλεγχο βάρους και προβλήματα υγείας. Παράλληλα διδάσκω θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα Διατροφής και Βιολογίας στο New York College για τα πτυχία BSc (Hons) in Human Nutrition και BSc (Hons) in Biomedical Sciences του βρετανικού πανεπιστημίου University of Greenwich.

Επιστημονική δραστηριότητα

Είμαι μέλος της Ακαδημίας Διατροφής & Διαιτολογίας – Academy of Nutrition & Dietetics (πρώην Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων). Διετέλεσα μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας του Ohio στο Public Policy Workshop της Ακαδημίας στο Capitol Hill της Washington DC το 2006, όπου δραστηριοποιήθηκα σε θέματα διατροφικής πολιτικής. Είμαι επίσης μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, με συμμετοχή σε ομάδες ειδικών και σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων. Έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδος, συχνά ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, ενώ παράλληλα αρθρογραφώ και ενημερώνω το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, online, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο και όταν δεν ταξιδεύω, διαβάζω ανελλιπώς, παίζω πιάνο και τέννις, μελετώ λατινικά, γαλλικά και γερμανικά, και ασχολούμαι με την φωτογραφία, τον χορό και την ζωγραφική. Το 2013 μου απενεμήθη Δίπλωμα Καλών Τεχνών από τα Global Arts Studios με την ολοκλήρωση 3ετών εικαστικών σπουδών και διπλωματική εργασία με τίτλο: «Θετικές εικόνες & ερεθίσματα στο αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης».