ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ioanna adamidou diaitologos diatrofologos

Ιωάννα Αδαμίδου

MS, RD, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος
90816 Προβολές

Σπουδές

Κατέχει δύο βασικά πτυχία και έναν μεταπτυχιακό τίτλο από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Αγγλίας και των ΗΠΑ, πλήρως αναγνωρισμένα ως ισότιμα και αντίστοιχα από τον ΔΟΑΤΑΠ στην Ελλάδα με άριστη βαθμολογία. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Βιολογία – BSc (Hons) Applied Biology στο Kingston University του Λονδίνου, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ανοσολογία – MSc Immunology στο King's College, University of London. Έπειτα από εργασιακή εμπειρία με παχύσαρκους ασθενείς στο κέντρο Διαταραχών του Ύπνου του St Thomas' Hospital του Λονδίνου, απέκτησε δεύτερο πτυχίο στη Διατροφή & Διαιτολογία – BS Nutrition & Dietetics από το Ohio State University των ΗΠΑ με υποτροφία και άριστη βαθμολογία, και ολοκλήρωσε την ετήσια πρακτική άσκηση του ίδιου πανεπιστημίου εργαζόμενη παράλληλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ohio State University Medical Center.

Εργασιακή Εμπειρία & Απασχόληση

Έχει σημαντική κλινική εμπειρία ως διαιτολόγος-διατροφολόγος και βιολόγος έπειτα από επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και στο διαιτολογικό της γραφείο. Έχει εκπαιδευθεί στο food management, στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη, στις διατροφικές ανάγκες των υπερηλίκων, στην αθλητική διατροφή και τον χειρισμό διατροφικών διαταραχών, και ασκεί διατροφική συμβουλευτική για διαχείριση βάρους και προβλήματα υγείας. Επί αρκετά έτη δίδαξε θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα Διατροφής και Βιολογίας στο New York College για τα πτυχία BSc (Hons) in Human Nutrition και BSc (Hons) in Biomedical Sciences του βρετανικού πανεπιστημίου University of Greenwich, ενώ πλέον εργάζεται στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Επιστημονική Δραστηριότητα

Είναι μέλος της Ακαδημίας Διατροφής & Διαιτολογίας - Academy of Nutrition & Dietetics (πρώην Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων). Διετέλεσε μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας του Ohio στο Public Policy Workshop της Ακαδημίας στο Capitol Hill της Washington DC το 2006, όπου δραστηριοποιήθηκα σε θέματα διατροφικής πολιτικής. Είναι επίσης μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, με συμμετοχή σε ομάδες ειδικών και σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδος, συχνά ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και ενημερώνει το κοινό για ποικίλα θέματα διατροφής μέσα από ομιλίες, online, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο της χρόνο και όταν δεν ταξιδεύει, διαβάζει ανελλιπώς, παίζει πιάνο και τέννις, αγαπά τις ξένες γλώσσες, το θέατρο και την όπερα, και ασχολείται με τη φωτογραφία, τον χορό και τη ζωγραφική, έχοντας ολοκληρώσει 3ετείς εικαστικές σπουδές.

Στοιχεία Επικοινωνίας