ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Martha Kountouri diaitologos

Μάρθα Κουντούρη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
2862 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μάρθα Κουντούρη - Αρμονία Διατροφής
Παπαδιαμάντη 4, Ρόδος

Ακολούθησα την επιστήμη της Διατροφής κυρίως για προσωπικούς λόγους... ήμουν υπέρβαρο παιδί και υπέρβαρη έφηβη, με όλες τις δυσκολίες που φέρνει το επιπλέον βάρος (ορμονικά θέματα, ντροπή για το σώμα, άρνηση αποδοχής του σώματος, αντικοινωνικότητα, μοναξιά κτλ). Δεν υπήρξε η κατάλληλη στήριξη με αποτέλεσμα να φλερτάρω και με διάφορες διατροφικές διαταραχές. Μαθαίνοντας για την διατροφή και ακολουθώντας την και επαγγελματικά βρήκα τα κομμάτια που μου έλειπαν και πλέον οι διατροφικές μου συνήθειες είναι ισορροπημένες. Έτσι νιώθω ικανή να μπω στην θέση του κάθε διαιτώμενου και να βρω την κατάλληλη λύση για το πρόβλημα διατροφής που αντιμετωπίζει. Επίσης έχοντας στο οικογενειακό μου πλαίσιο παιδί με αυτισμό (επιλεκτική σίτιση, αισθητηριακές δυσκολίες, άρνηση τροφής κα) με οδήγησε στο να ειδικευτώ στην παιδιατρική διατροφή και να στοχεύσω στην στήριξη των παιδιών αυτών αλλά και των οικογενειών τους.

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004. Η πτυχιακή μου μελέτη ήταν πάνω στη παχυσαρκία παιδιών δημοτικού 6-12 ετών Η εκπαίδευσή μου ολοκληρώθηκε στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο.

Απασχόληση

Η πρώτη επαγγελματική μου απασχόληση ήταν ως διαιτολόγος σε ιδιωτικό διαιτολογικό κέντρο στην πόλη της Ρόδου. Από το 2006 διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Ρόδο, όπου και ασχολούμαι με την παροχή διατροφικών οδηγιών και την αλλαγή διατροφικών συνηθειών σε άτομα που βρίσκονται σε φυσιολογικές ή παθολογικές καταστάσεις. Από το 2022 διατηρώ 2 γραφεία στο νησί της Ρόδου. Στο νέο μου γραφείο οργανώνω εργαστήρια διατροφής για παιδιά 6-12 ετών αλλά και εκπαιδευτικές ομάδες γονέων. Επίσης προσφέρω συμβουλευτική γονέων που αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα όπως επιλεκτική σίτιση, αισθητηριακά θέματα με την τροφή κα. Αφορά κυρίως οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού ή έχουν αισθητηριακές δυσκολίες.

Κατάρτιση

Συμμετέχω ενεργά στη συγγραφή άρθρων που αφορούν σε θέματα υγείας και διατροφής σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχω σε ομιλίες κυρίως σε δημοτικά σχολεία του τόπου μου αλλά και σε αθλητικούς συλλόγους με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση πάνω σε θέματα διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ το περπάτημα στην φύση. Επίσης η μουσική και το διάβασμα ειδικά κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων των παιδιών μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παπαδιαμάντη 4, Ρόδος
2241067187
6936707614
Διαιτολογικό Γραφείο
Μάρθα Κουντούρη - Αρμονία Διατροφής
Παπαδιαμάντη 4, Ρόδος
2241067187
6936707614
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το Διαιτολογικό Γραφείο της Μάρθας Κουντούρη βρίσκεται στη Ρόδο(Παπαδιαμάντη 4). Πρόκειται για έναν σύγχρονο και όμορφο χώρο, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί η κατάλληλη λύση για οποιοδήποτε Διατροφικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι απευθύνονται σε αυτό.