ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Foteini Karmaniolou diaitologos

Φωτεινή Καρμανιώλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
82953 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Φωτεινή Καρμανιώλου
Κωνσταντινουπόλεως και Δερβενακίων Βαθύ Σάμος

Σπουδές

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 12/05/1985, αλλά μεγάλωσα στο νησί της Σάμου. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης – παράρτημα Σητείας από το 2010. Η εκπαίδευση μου ολοκληρώθηκε στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Απασχόληση

Διατηρώ το δικό μου Διαιτολογικό γραφείο στο Βαθύ της Σάμου, από το 2015. Η συναναστροφή με διαφορετικές προσωπικότητες, ακούγοντας τις ανάγκες και τα θέλω του καθενός με βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών και την απόκτηση εμπειρίας. Πριν την ίδρυση του γραφείου παρακολουθούσα διατροφικά, κατ' οίκον ενήλικές και παιδιά στην Σάμο.

Πως αποφάσισα να γίνω διαιτολόγος-διατροφολόγος;

Το ενδιαφέρον μου για την διαιτολογία ξεκίνησε από νωρίς από την ηλικία των 15 ετών όταν ένα συγγενικό μου πρόσωπο προσπαθούσε να χάσει κιλά και βρίσκονταν συνέχεια σε στερητικές δίαιτες με σχεδόν καθόλου αποτέλεσμα. Τότε πήρα την απόφαση πως θέλω να γίνω διαιτολόγος διατροφολόγος με σκοπό να το βοηθήσω ώστε να χάσει τα περιττά αυτά κιλά. Πλέον έχει καταφέρει να τα χάσει και να τα διατηρήσει με τις οδηγίες και τις συμβουλές μου.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στο χώρο της διαιτολογίας είναι ραγδαίες και για αυτό φροντίζω να ενημερώνομαι παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια. Αν και πιστεύω ότι η καθημερινή τριβή με τους διαιτώμενους είναι η καλύτερη εμπειρία.
Η καλή σχέση του ατόμου με την τροφή και η αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής του υγείας μπορεί να επιτευχθεί μέσω τεχνικών αυτοπαρακολούθησης, απενεχοποίησης, εφαρμογής στόχων και εκπαίδευσης σε θέματα διατροφής.

Ομιλίες σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και αθλητικούς ομίλους.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου έχω πραγματοποιήσει αρκετές ομιλίες σε σχολεία και αθλητικούς ομίλους για την σωστή ενημέρωση των παιδιών πάνω σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο, ακούω μουσική, κάνω γυμναστική και διαβάζω βιβλία. Εκτός δουλειάς, περνάω χρόνο με την κόρη μου παίζοντας και κάνοντας περιπάτους στη φύση.

Η φιλοσοφία μου

  • Η επιθυμία για απώλεια βάρους δεν ταυτίζεται με την ετοιμότητα και την ικανότητα κάποιου να τα καταφέρει.
  • Αποτελεί πολύ δύσκολο εγχείρημα να πείσεις έναν άνθρωπο που έχει κάνει δεκάδες δίαιτες στην ζωή του να κάνει άλλη μια. Είναι δεσμευτικό να σου καθορίζει κάποιος την τροφή που θα καταναλώσεις με περιορισμένο εύρος επιλογών και ποσοτήτων μέσω της εφαρμογής ενός συγκεκριμένου διαιτολογίου.
  • Το φαγητό πέρα από θρέψη είναι φίλος, αποτελεί ικανοποίηση, συμβάλλει στην βελτίωση της καλής μας διάθεσής. Είναι συνδεδεμένο με αισθήματα φροντίδας, ασφάλειας, ζεστασιάς, με στιγμές παρέας, χαλάρωσης κι επιβράβευσης μετά από μια δύσκολη ημέρα.
  • Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με το φαγητό, μια σχέση που αντί για φόβο και ένοχή να μας προκαλεί θετική σκέψη και ικανοποίηση. Η δίαιτα αποτελεί παράγοντα διαιώνισης του προβλήματος Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κωνσταντινουπόλεως και Δερβενακίων Βαθύ Σάμος
2273400171
6997260804
Διαιτολογικό Γραφείο
Φωτεινή Καρμανιώλου
Κωνσταντινουπόλεως και Δερβενακίων Βαθύ Σάμος
2273400171
6997260804
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Δερβενακίων στο Βαθύ Σάμου και λειτουργεί από το 2015. Η φιλοσοφία από την αρχή ήταν και παραμένει ίδια: Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων! Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας με τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Φωτεινή Καρμανιώλου για μία συνεδρία είτε δια ζώσης ή και με τηλεδιάσκεψη.