ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Magda Panagiotidou diaitologos

Μάγδα Παναγιωτίδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
34137 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224

Εκπαίδευση

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας. Το 2017, αποφοίτησα, έπειτα από την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου εργασίας, με θέμα ΄΄Νόσος Chron και διατροφή΄΄. Έπειτα, ξεκίνησαν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, στον τομέα της Κλινικής Διατροφής. Ο κύκλος του μεταπτυχιακού μου (M.Sc.), ολοκληρώθηκε με την πρακτική άσκησή μου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης αντιμετώπισα πληθώρα κλινικών περιστατικών, βελτιώνοντας την διατροφική κατάσταση των ασθενών.

Απασχόληση

Αποτελώ μέλος της ομάδας Restart Diet, με στόχο τη συνεχή προσωπική εξέλιξη κι ενημέρωση στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής.

Χωρίς να αποτελεί κάποιο εμπόδιο το μέσω παρακολούθησης των περιστατικών, κι αφού παρατηρήθηκαν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας στη βελτίωση ενός τρόπου ζωής του διαιτώμενου, οι συνεδρίες πραγματοποιούνται, είτε δια ζώσης, στο χώρο μας, είτε διαδικτυακά (online), ανάλογα με την επιθυμία του διαιτώμενου.

Η απασχόλησή μου, δε σταματάει εκεί, καθώς στα πλαίσια που προστάζει η κοινωνία και οι γρήγοροι ρυθμοί της τεχνολογίας, δεν θα πρέπει να μένουμε εμείς εκτός. Επομένως, σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου ως επαγγελματίας υγείας, ασχολούμαι με τα social media, ενημερώνοντας μέσω της πλατφόρμας του tik tok και του pinterest τους πελάτες για θέματα διατροφής. Όσο υπάρχει χρόνος, σε συνδυασμό με καλή την διάθεση που είναι πάντα παρούσα, το περιεχόμενο είναι και χιουμοριστικό, προσπαθώντας να διακωμωδήσω με διακριτικότητα θέματα που θίγουν θέματα της επικαιρότητας. Ορμώμενη από τις δυσκολίες που βιώνει ένας εργαζόμενος, επέλεξα να ασχοληθώ με τη δημιουργία εύκολων, θρεπτικών, και οικονομικών συνταγών. Στόχος μου, οι διατροφικές συνήθειες ενός ανθρώπου, να βελτιωθούν με ευκολία κι ικανοποίηση.

Συνταγές θα βρείτε επίσης στο κανάλι μας στο You Tube Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοι μου κι εγώ, αρθρογραφούμε για θέματα που αφορούν τη διατροφή όπως διατροφικές συμβουλές, επιστημονικά άρθρα για την υγεία, μύθοι κι αλήθειες για τη διατροφή κτλ

Επαγγελματική Εμπειρία

Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ως υπεύθυνη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ξεκίνησε το 2016, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης. Ως ασκούμενη σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο είχα την ευκαιρία να υποστηρίζω διατροφικά ανθρώπους, που είχαν ανάγκη τη βελτίωση των διαιτητικών συνηθειών τους. Άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, το 2017, εργάστηκα εθελοντικά στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Perichoresis”, στηρίζοντας διατροφικά πρόσφυγες με θέματα υγείας και όχι μόνο. Μέσω του εθελοντισμού, ανακάλυψα τις διατροφικές συνήθειες άλλων πολιτισμών, καταφέρνοντας να καταρρίψω τα όρια μιας συντηρητικής, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα, διατροφής, και να εντάξω, ένα απολύτως εναρμονισμένο, με την υγεία, διατροφικό πλάνο. Έπειτα, έκανα το επόμενο βήμα μου στον χώρο της άθλησης και της ευεξίας, καθώς αποτέλεσα εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικό κέντρο σωματικής ευεξίας. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον συνδυασμό της άθλησης και της κατάλληλης διατροφής είναι απίστευτα. Έκτοτε, αποτελώ μέλος της ομάδας του Restart Diet, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενη ως διαιτολόγος στα γραφεία μας, είμαι έτοιμη να σε βοηθήσω να αγαπήσεις τον εαυτό και το σώμα σου.

Κατάρτιση

Το μεγάλο μου μεράκι να βελτιώνω ολοένα και περισσότερο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, με οδήγησε στην πρώτη μου εξειδίκευση. Μία ισορροπημένη υγιεινή διατροφή θεωρείται απαραίτητη σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Η εξατομικευμένη, η κατάλληλη διατροφική υποστήριξη, συμβάλλει αποδεδειγμένα στην ομαλοποίηση ειδικών καταστάσεων υγείας, στην ύφεση τύψεων κι ανεπιθύμητων συμπτωμάτων, ενώ δρουν υποστηρικτικά στην κυρίως θεραπεία.

Η συνεχής εκπαίδευση κι ενημέρωση είναι το βασικό κομμάτι του επαγγέλματός μου. Παρακολουθώ, ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης, σε σχετικές ημερίδες, έρευνες και συνέδρια που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ενδιαφέροντα

Δεν θα ήθελα ποτέ μου να σταματήσω την ανάγνωση βιβλίων. Τα μυθιστορήματα, μου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση, έπειτα από μια έντονη καθημερινότητα. Για τις πιο ήρεμες, εργασιακές ημέρες, προτιμώ την ανάγνωση κλασσικών ελληνικών αριστουργημάτων. Παράλληλα, οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας, μου δημιουργούν την ανάγκη να ξεδώσω, κι έχω βρει την διέξοδό μου, τόσο στο τένις όσο και στο aerial yoga. Η ζωή είναι μικρή για να μην σου μένει λίγος χρόνος για… εσένα!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
2310270072
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224
2310706707
Λίγα λόγια για το γραφείο