ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Panagiota Konstantinou diaitologos

Παναγιώτα Κωνσταντίνου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
12210 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2022 με βραβείο Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με αντικείμενο τα "Τρόφιμα, Διατροφή και Μικροβίωμα".

Ερευνητικά, το ενδιαφέρον μου στο πλαίσιο του προπτυχιακού πτυχίου ήταν η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με θέμα: «Ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην αντιμετώπιση της ευθραυστότητας» όπου διερευνήθηκαν οι γνώσεις των επιστημόνων υγείας γύρω από το σύνδρομο της ευθραυστότητας και τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή και η άσκηση θα συμβάλλουν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του.

Απασχόληση

Από τον Φεβρουάριο του 2023 κατέχω τη θέση του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου σε γνωστό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πραγματοποιώ επισκέψεις κατ’ οίκον αλλά και διαδικτυακές συνεδρίες για τα άτομα τα οποία δεν βρίσκονται στην πόλη μου μέσω της διαδικτυακής μου σελίδας στα Social Media “Nutrituals_”.

Η φιλοσοφία μου είναι να δημιουργώ προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός, να παρέχω διατροφική εκπαίδευση και συμβουλές οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες αλλαγές των διατροφικών συμπεριφορών και του τρόπου ζωής, υποστηρίζοντας ότι όλα τα τρόφιμα κατέχουν μια θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Επαγγελματική εμπειρία

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα εργάστηκα ως ασκούμενη βοηθός διαιτολόγου στο διαιτολογικό γραφείο Nutrition Shines στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης. Την περίοδο εκείνη είχα την ευκαιρία να απασχοληθώ με ένα εύρος κλινικών περιστατικών όπως η Παχυσαρκία, η Υπέρταση, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & ΙΙ, το Σύνδρομο Ευερέθιστου εντέρου και Πολυκυστικών Ωοθηκών, τις Διατροφικές διαταραχές, την Κοιλιοκάκη, την Θυροειδίτιδα Hashimoto και άλλα. Παράλληλα είχα την δυνατότητα να πραγματοποιώ ανθρωπομετρικές μετρήσεις σε πελάτες και να παρέχω τις δικές μου διατροφικές συμβουλές.

Στη συνέχεια εργάστηκα ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος σε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο παρείχα διατροφικές συμβουλές και πληροφορίες για τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής αλλά και για καθημερινές αλλαγές των διατροφικών μας συμπεριφορών.

Κατάρτιση

Καθώς η επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας εξελίσσεται διαρκώς και προστίθενται καινούργια δεδομένα, προσπαθώ ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές να ενημερώνομαι παρακολουθώντας ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν την επιστήμη της διατροφής.

Επιπλέον, επιθυμώντας να αποκτήσω μεγαλύτερη εξειδίκευση και γνώση στον τομέα μου, ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity” του Κέντρου Εκπαίδευσης και Διαχείρισης των Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) τον Ιανουάριο του 2023.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης της γυμναστικής και της καλής φυσικής κατάστασης και στον ελεύθερο μου χρόνο πέρα από το γυμναστήριο απολαμβάνω τις μεγάλες βόλτες στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο μου πάθος αποτελεί και η μαγειρική καθώς μου αρέσει να φτιάχνω δημιουργικές συνταγές με διάφορα υλικά αλλά και να φτιάχνω υγιεινές συνταγές τις οποίες αναρτώ στην σελίδα μου στα Social Media και θα χαρώ πολύ να δω και την δική σας εκτέλεση των συνταγών μου. Τέλος, μου αρέσει να ταξιδεύω και να δοκιμάζω τις διαφορετικές κουζίνες και τα τοπικά προϊόντα των προορισμών μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Θεσσαλονίκη
+30 6940842973