ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
nikos kafetsopoulos dietitian

Νίκος Καφετζόπουλος

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
429330 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Nutribase
Γρηγορίου Λαμπράκη 19 & Μεταξά, Γλυφάδα

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αφού πρώτα απέκτησα ένα πρώτο πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Απασχόληση

Είμαι υπεύθυνος νοσοκομειακός διαιτολόγος στο Διαιτολογικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διαιτολογική κάλυψη εσωτερικών ασθενών στις κλινικές: Νεφρολογική, Χειρουργική, Καρδιολογική, Παιδιατρική κλινική, καθώς και ασθενών από το διαβητολογικό, ενδοκρινολογικό και αντι-υπερτασικό ιατρείο.

Είμαι υπεύθυνος διαιτολόγος της πρωτοποριακής Foodoxys. H Foodoxys, είναι spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξασφαλίζει την διατροφική ευεξία σε μοριακό επίπεδο.

Κατείχα τη θέση του Nutrition Expert στο εξελιγμένο τένις κλαμπ «Tatoi Club», με αρμοδιότητα την διατροφική υποστήριξη των αθλητών και μελών.

Είμαι υπεύθυνος του Health Program για την Siemens Hellas και άλλων μεγάλων εταιρειών και παρέχω διατροφική συμβουλευτική σε στελέχη και εργαζομένους για τα οφέλη της σωστής διατροφής στο χώρο εργασίας.

Δίνω διαλέξεις στο Ανοιχτό Λαϊκο Πανεπιστήμιο, σε σχολεία/παιδικούς σταθμούς και σε αθλητικούς συλλόγους.

Συμμετέχω διαρκώς σε συνέδρια κλινικής και αθλητικής διαιτολογίας και είμαι επιστημονικός σύμβουλος προπονητών και επαγγελματιών αθλητών.

Συγγραφικό έργο

Έχω συγγράψει το βιβλίο “Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής – Επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου”. Στόχος του “Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής” είναι να ενημερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σημασία της αθλητικής διατροφής και μέσα από πρακτικές συμβουλές να καταφέρουν να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθημερινότητά τους.

Αθλητικές διακρίσεις

Διακρίθηκα ως αθλητής Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε κορυφαίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης το 1997.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γρηγορίου Λαμπράκη 19 & Μεταξά, Γλυφάδα
213 0024854
Διαιτολογικό Γραφείο
Nutribase
Γρηγορίου Λαμπράκη 19 & Μεταξά, Γλυφάδα
2130024854
Λίγα λόγια για το γραφείο

Δημιούργησα το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολισμού στη Γλυφάδα, με σκοπό την προαγωγή της υγείας μέσω της σωστής διατροφής. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο Nutribase είναι:

  • Ρύθμιση βάρους ενηλίκων και παιδιών
  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας
  • Αθλητική διατροφή: Υποστήριξη αθλητών με εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για την προπόνηση και τον αγώνα
  • Κλινική διαιτολογία: Σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, αντιμετωπίζονται χρόνια μεταβολικά νοσήματα όπως: καρδιαγγειακά, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, οστεοπόρωση, παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος κ.α.

Στόχος είναι η επιστημονική διατροφική υποστήριξη με πρωταρχικό γνώμονα την υγεία σας.