ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria andriotti diaitologos diatrofologos

Μαρία-Χρυσή Ανδριώτη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
10935 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» το 2012. Στην πτυχιακή μου εργασία επέλεξα να ασχοληθώ με το πώς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της οικογένειας σε συνδυασμό με τις διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν το σωματικό βάρος των παιδιών.

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στην περιοχή της Αθήνας, ως ελεύθερη επαγγελματίας. Παρακαλουθώ περιστατικά παχυσαρκίας, εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά με κατ΄οίκον επισκέψεις και online συνεδρίες. Ταυτόχρονα, έχω τη χαρά να ανήκω στην ομάδα της Επιστημονικής Υποστήριξης του medNutrition.gr, του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παλαιότερα, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις και την επαγγελματική μου κατάρτιση. Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα σε κέντρο Αισθητικής ως υπέυθυνη για τη διαχείριση περιστατικών παχυσαρκίας. 

Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στα νοσοκομεία “Αλεξάνδρα” και “Ασκληπιείο Βούλας” όπου ασχολήθηκα με την εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης των νοσηλευόμενων και την παρακολούθηση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Συνέχεια της πρακτικής μου άσκησης αποτέλεσε η συνεργασία με τον Α’ Βρεφικό & Παιδικό σταθμό του δήμου Γλυφάδας, όπου κύρια αρμοδιότητά μου ήταν η διαμόρφωση του εβδομαδιαίου διαιτολογίου. Τέλος, η πρακτική μου άσκηση ολοκληρώθηκε στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας “Creta Farms”. 

Κατάρτιση

Με δεδομένη την ραγδαία ταχύτητα των εξελίξεων στον τομέα μας, φροντίζω να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την επιστήμη της Διατροφής. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει ένα προγράμμα σχετιζόμενο με την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνικών βιο- ανάλυσης στην υγεία και τη διατροφή, το οποίο έλαβε χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Επισπροσθέτως, συμετείχα σε ομάδα ευαισθητοποίησης με τίτλο “Διαχείριση Θυμού- Μεθοδολογία Συναισθηματικής Επικοινωνίας”, στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Eνδιαφέροντα

Προσπαθώ να αξιοποιώ το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου κάνοντας πράγματα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Απολαμβάνω μαζί τους ατέλειωτους περιπάτους στην εξοχή, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Είμαι λάτρης του χορού, μια δραστηριότητα που μου προσφέρει ευχαρίστηση και ενέργεια! Τέλος, αγαπώ τα ταξίδια και επιδιώκω να εκμεταλλευόμαι τις ευκαιρίες που μου δίνονται ώστε να γνωρίζω κάθε φορά ένα καινούριο μέρος!

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 694 70 41 979