ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ioulia-prigkou-kathigitria-fysikis-agwgis

Ιουλία-Μαρία Πρίγκου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος – Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc
445326 Προβολές

Σπουδές

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, στο οποίο εισάχθηκα το 2019 με κατατακτήριες εξετάσεις και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας MSc «Η διατροφή στην υγεία και τη νόσο». Είμαι επίσης απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Τρικάλων όπου αποφοίτησα το 2017. Κατά την διάρκεια των πολυετών σπουδών μου ασχολήθηκα με ποικίλα θέματα στις πτυχιακές μου εργασίες. Ειδικότερα, στις ερευνητικές μου εργασίες διερεύνησα την φυσική δραστηριότητα και στο κατά πόσο συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ και του καπνίσματος, την εφαρμογή της συμβουλευτικής σε παχύσαρκους ασθενείς (διατροφή και άσκηση) από νοσοκομειακούς ιατρούς, και τέλος βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με την σίτιση των ΜΕΘ Covid-19 ασθενών.

Απασχόληση

Το 2021 πραγματοποίησα εξάμηνη πρακτική άσκηση ως διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Κατά την διάρκεια της, μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με αρκετά περιστατικά, να μάθω σχετικά με τις νοσοκομειακές δίαιτες και την σίτιση των νοσηλευμένων ασθενών και να αποκτήσω μια πρώτη εμπειρία ως διαιτολόγος. Σήμερα, συνεχίζω να παρακολουθώ εθελοντικά κάποιους ασθενείς.     

Καταρτίσεις

Παράλληλα με τις σπουδές μου τόσο ως προπτυχιακή όσο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων αλλά και διάφορα άλλα επιμορφωτικά προγράμματα. Ενώ προσπαθώ να επιμορφώνομαι συνεχώς.

Ενδιαφέροντα

Είμαι εθελόντρια νοσηλεύτρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από το 2017 όπου μετέχω σε διάφορες δράσεις κατά τον ελεύθερο μου χρόνο και παρέχω ανθρωπιστική βοήθεια. Ασχολούμαι με την άθληση ερασιτεχνικά, βρίσκω ενδιαφέρον σε εναλλακτικές μορφές άσκησης όπως yoga, tai chi κ.α. και επιπλέον, προσπαθώ καθημερινά να εντάσσω το περπάτημα στη ζωή μου. Μ’ αρέσει τόσο το διάβασμα όσο και το γράψιμο για τις δυο επιστήμες που έχω σπουδάσει γι’ αυτό και από το 2018 είμαι συντάκτρια στο mednutrition. Επίσης μ’ αρέσουν πολύ τα ταξίδια και η μουσική.