ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
nikolia saliai texnologos trofimwn

Νικολία Σαλίαϊ

Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc.
112866 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Έπειτα, από την ολοκλήρωση μίας πολύ ενδιαφέρουσας και πολύπλευρης πρακτικής άσκησης,  ήρθε κατευθείαν η επαγγελματική μου ενασχόληση με την Επιστήμη των Τροφίμων στην βιομηχανία. Το 2015, πριν καν προλάβω να παραλάβω το Πτυχίο στα χέρια μου, ξεκινούσα ήδη το ταξίδι στις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μεταπτυχιακή μου διατριβή πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Τοξικολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου μελέτησα ω-3  διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Απασχόληση

Η συνεχής τάση μου για εξέλιξη και ανάπτυξη αλλά και το πάθος μου για την Τεχνολογία Τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα την συνεργασία μου με βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων στη Κρήτη όπου εργάζομαι πλέον ως Σύμβουλος Καινοτομίας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων, αλλά και ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας.

Παράλληλα, ασχολούμαι με την εκπαίδευση ως εκπαιδεύτρια σε Ι.ΙΕΚ. Ενώ είμαι πλέον και μέλος της ομάδας του medNutrition, ως επιστημονικός συντάκτης για να αρθρογραφώ σχετικά με την Τεχνολογία Τροφίμων.

Τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα ξεκίνησαν το 2014, όπου κατά την πρακτική μου άσκηση σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυριών, γιαουρτιών, spreads και στην τυποποίηση μελιών εργάστηκα στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας. Έπειτα μεταπήδησα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και των αρτοσκευασμάτων, όπου μέχρι και σήμερα κατέχω ενεργή δράση τόσο στην Διασφάλιση Ποιότητας όσο και στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων συνεχώς εξελίσσεται, έτσι οφείλω να παραμένω διαρκώς ενημερωμένη μέσα από συνέδρια, ημερίδες αλλά και επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύονται σε έναν τομέα που διαρκώς προστίθενται νέα δεδομένα. Ορισμένα από αυτά είναι:

  • Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές.
  • Επισήμανση τροφίμων.
  • Ασφάλεια στους εργαστηριακούς χώρους.
  • Βιοτεχνική αρτοζαχαροπλαστική. Τεχνολογικές – νομοθετικές προσεγγίσεις.

Επίσης είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕ.ΤΕ.Τ.), όπου ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση και την εξέλιξη των μελών της.

Ενδιαφέροντα

  • Λατρεύω τα ταξίδια, όπου απολαμβάνω την εξερεύνηση, την γνωριμία και την επαφή με νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες.
  • Αγαπώ την μουσική, διότι μπορεί να ταξιδεύει το μυαλό και την ψυχή μου.
  • Μου αρέσει η θάλασσα, όπου μπορώ να ενωθώ μαζί της και να εξερευνώ τον βυθό της.
  • Με μαγεύει η yoga, διότι εναρμονίζει το μυαλό μου σε συνδυασμό με το σώμα μου.
  • Απολαμβάνω το παιχνίδι με τον σκύλο (Bubis) μου και τον γάτο (Charlie) μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ηράκλειο, Κρήτη
+30 6984212499